به گزارش خبرنگار کردپرس، چند سال پیش اشخاصی هم صنف، در مهاباد دور هم جمع شدند تا تعاونی مسکن سلامت را راه اندازی کنند به این امید که پرستاران، کادر درمان و بهداشت بتوانند در قالب یک تعاونی، صاحب سرپناهی شوند.
اما با گذشت 7 سال، اعضای آن همچنان بلاتکلیف اند و خبری از سقف بالای سر نیست و این تعاونی مسکن نیز همانند دیگر تعاونی های مسکن در مهاباد توفیقی کسب نکرده است و تکلیف پول هایی که اعضای تعاونی پرداخت کرده بودند هم مشخص نیست.
یکی از اعضای این تعاونی با انتقاد از وضعیت تعاونی مسکن سلامت مهاباد می گوید: حدود 7 سال پیش با کلی زحمت مبلغ 33 میلیون تومان قرض و به حساب مسکن سلامت مهاباد واریز کردم که مثلا به ما مسکن بدهند، اما هنوز بلاتکلیفیم.
او ادامه می دهد: تعاونی که بیش از هزار عضو، آن هم از پرستاران و کادر زحمت کش بیمارستان و بهداشت را دور خود جمع کرده است اما حالا بعد از این همه سال نه خبری از هیات مدیره آن است و نه سود آن پول کلان! چرا کسی پاسخگو نیست؟!
یکی دیگر از اعضای این تعاونی هم می گوید: من سال 93 به همراه عده ای زیادی از پرستاران و کادر درمانی تمام سرمایه های خود را صرف خرید زمین در تعاونی مسکن سلامت کردیم، اما با گذشت 6 سال تنها بلاتکلیفی سهم مان شده است. لذا از مسئولان مربوطه در مهاباد خواهشمندیم که این موضوع را پیگیری نمایند.
عدم آشنایی با قوانین؛ گره کور تعاونی های مسکن در مهاباد
در همین خصوص نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی عدم آشنایی با قوانین را گره کور مشکلات این قبیل تعاونی ها می داند و در مورد تعاونی مسکن سلامت مهاباد به خبرنگار کردپرس می گوید: تعاونی مسکن سلامت مهاباد دارای مشکلات متعددی است و همین موضوعات سبب شده که تا به امروز بدون نتیجه باقی مانده است.
جلال محمودزاده ادامه می دهد: این تعاونی شامل دو سایت بود که در سالهای پیش در اراضی خارج از محدوده شهری خریداری شده بود و علاوه بر خارج بودن از محدوده شهری بودن، کاربری این اراضی هم غیر مسکونی است.
او با بیان اینکه این تعاونی با مشکلاتی اساسی روبروست و در ابتدا نیاز است به محدوده شهری الحاق شود، اضافه می کند: در ابتدا باید در کارگروه مسکن استان موضوع مطرح شود سپس این اراضی به دلیل کاربری غیر مسکونی به تایید کمیسیون ماده ۵ جهت تغییر کاربری نیاز دارند و در صورت تایید در کمیسیون، در نهایت پرونده به شورای عالی معماری و شهرسازی کشور انتقال داده می شود.
نماینده مهاباد با بیان اینکه متاسفانه هیات مدیره تعاونی مسکن سلامت مهاباد تاکنون هیچ کدام از این مراحل را طی نکرده است، تصریح می کند: بعد از سال ها اگر بخواهند پیگیر این قضیه باشند، باید از صفر شروع کنند. در واقع پرونده مسکن سلامت در مهاباد پیچیده است و نیاز به تشکیل کارگروه های متعددی در استان و شهرستان دارد.
محمودزاده با اشاره به قصور اعضای هیات مدیره مسکن سلامت در رفع مشکلات موجود می گوید: اعضای این تعاونی تا کنون به نماینده و یا فرماندار مهاباد جهت رفع مشکلات مراجعه نکردهاند و پیگیری مسائل تعاونی خود نبوده اند هر چند پیگیری های محدودی را از طریق استان انجام دادند که به نتیجه نرسیدند. انجام چنین کارهای سنگین است و به آسانی انجام نمی گیرد و همت همه مسئولان مربوطه در شهرستان را میطلبد.
او عدم آشنایی با قوانین را یکی از دلایل متوقف شدن برخی از پروژه های تعاونی مسکن در مهاباد می داند و ادامه می دهد: آشنا نبودن اعضای هیات مدیره برخی از تعاونی های مسکن موجب شده که اعضای آنها ضمن تلف کردن وقت و سرمایه خود سال ها در پی دستیابی به مسکن سرگردان شوند.
نماینده مجلس با اشاره به قانون منع فروش اراضی با کاربری غیر مسکونی تاکید می کند: از سال ۸۱ قانون منع فروش اراضی با کاربری غیر مسکونی وضع شده است و هر زمینی که کاربری آن غیر مسکونی باشد معامله آن جهت خرید و فروش به عنوان مسکونی، ممنوع خواهد بود.
بنابراین در صورتی که قولنامه خرید زمین متعلق به قبل از سال ۸۱ باشد مشمول قانون منع خرید اراضی با کاربری غیر مسکونی نمیشود اما مشکلات آن دسته از تعاونی هایی که بعد از این سال قولنامه شدهاند به راحتی قابل حل نیست و مشکلات آنها پیچیده تر هم خواهد شد.
خرید اراضی غیر مسکونی در قالب تعاونی های مسکن و سرگردانی مردم
او اضافه می کند: در سال های اخیر دیده شده که هیات امنا یک تعاونی مسکن، زمینی را در خارج از محدوده شهری با کاربری غیر مسکونی خریداری کرده و بعدها گرفتار این ممنوعیت ها و سایر پیچ و خم های قانونی شده اند و پاسخی هم برای اعضایشان ندارند.
نمونههای این قبیل تعاونی ها در مهاباد کم نیست و میتوان به تعاونی آذرایثار، تعاونی پیام نور و برخی از تعاونیهای آموزش و پرورشو این تعاونی مسکن سلامت اشاره کرد. در این موارد هیات امنا در ابتدا زمین را خریداری میکنند و سپس در پی رفع مشکلات آن برمیآید که همین مورد سبب می شود سالها پروسه ساخت و بهرهبرداری از این تعاونیها به طول بیانجامد و هزینههای گزافی به اعضای تعاونی تحمیل شود.
محمود زاده می گوید: در حال حاضر در شهرک آذر ایثار و پیام نور مراحلی که عنوان شد تا ارسال پرونده به شورای عالی معماری و شهرسازی کشور طی شده است و پرونده تا رفع کامل مشکلات ادامه دارد. اما تعاونی مسکن سلامت مهاباد تا کنون درخواست همیاری نکرده است.
به گزارش کردپرس، با گذشت 7 سال اعضای تعاونی مسکن هنوز صاحب خانه نشده اند و پیچ و خم های نا آگاهی از قوانین نیز مزید بر علت شده تا این افراد همچنان در بلاتکلیفی باقی بمانند.
نظر شما