به گزارش کردپرس، خطیب دجله، سیاستمدار معروف کرد ترکیه و عضو هیئت مذاکره کننده امرالی در روند مذاکرات صلح ترک – کرد در اظهاراتی با اشاره به این روند مذاکرات عنوان کرد: «روند مذاکرات صلح رسماً با حملات ارتش ترکیه در تاریخ 24 جولای 2015 به کوه قندیل پایان یافت. از آن روز تا کنون میان نیروهای دولت با نیروهای PKK درگیری های مختلفی رخ داده است و روند آشتی بسیار دور دیده می شود».
به نوشته روزنامه اورنسل، دجله در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: «در دو سال و نیم روند مذاکرات صلح امیدهای زیادی به وجود آمده بود. ولی اکنون زمانی که به پنج سال قبل نگاه کرده و سیاست ها و رفتار دولت در آن دوران را مورد بررسی قرار می دهیم به این نتیجه می رسیم که در واقع روندی که تحت عنوان روند مذاکرات حل و فصل به وجود آمده بود به هیچ عنوان از سوی دولت برای ایجاد صلح، دموکراسی یا حل و فصل مسئله کردها طراحی و برنامه ریزی نشده بود. زمانی که بعد از یک سال از بحران داخلی در سوریه خودگردانی کردستان سوریه تحقق پیدا کرد و کانتون های کردی در آنجا ایجاد شد، در داخل ترکیه نیز بحث مذاکره با امرالی مطرح شد. به کردهایی که عبدالله اوجالان به عنوان رهبر مذاکره کننده آنان مطرح شده بود سه چیز تحمیل شد. اول این که بخشی از ارتش آزاد سوریه خواهید بود. نامش هر چه باشد، سازمان اخوان المسلمین، هیئت تحریر الشام و یا با نام کنونی اش ارتش ملی سوریه. می خواستند کردها را بخشی از آنان کنند. نه این که میانشان رابطه ایجاد شود. باید بخشی از آنان می شدند. دومین مسئله، غیر قابل قبول بودن مسئله خودمختاری بود. زمانی که در سال 2012 سیستم مدیریت خودگردان شمال و شرق سوریه دو ساله بود ترکیه در راستای لغو این سیستم فشارهای زیادی وارد کرد و مسئله سوم جنگیدن با دولت مرکزی سوریه در داخل ارتش آزاد سوریه بود».
دجله در ادامه اظهاراتش خاطرنشان کرد: «در حالی که هر سه این درخواست ها کاملاً مخالف استراتژی کردها بود. زیرا کردها که با نقش اوجالان به عنوان مذاکره کننده ارشد مطرح شده بودند راه سوم را طراحی کرده بودند و این راه سوم دفاع کردها از سرزمین و مردم خود بود. به همین دلیل مسئله اصلی در اتمام روند مذاکرات صلح کردستان سوریه بود. به خاطر عدم پذیرش این سه مسئله از سوی کردستان سوریه دولت جمهوری ترکیه میز مذاکرات را از میان برداشت. این کار را نیز اردوغان شخصاً انجام داد».
کد خبرنگار: 30102
نظر شما