نقش محوری اتاق ایران در صدور کارت بازرگانی همچنان پابرجاست

سرویس کرمانشاه _ عضو هیات رئیسه اتاق ایران درباره سازوکارهای جدید درنظرگرفته شده برای صدور کارت بازرگانی، عنوان کرد: اتاق ایران همچنان یکی از امضاء کننده‌های اصلی برای صدور کارت بازرگانی است و مراحل صدورت کارت عضویت هم مستقلاً توسط اتاق پیگیری می‌شود.

به گزارش کردپرس و به نقل از «پایگاه خبری اتاق ایران» عضو هیات رئیسه اتاق ایران درباره این پروسه جدید به ارائه توضیحاتی پرداخته و خاطرنشان کرد: متأسفانه این‌طور از برخی خبرها برداشت می‌شود که اتاق بازرگانی دیگر مسئولیت صدور کارت بازرگانی را بر عهده ندارد و این فرآیند به‌طور کامل به وزارت صنعت واگذارشده است که به‌هیچ‌عنوان صحت ندارد. بلکه اتاق بازرگانی همچنان یکی از امضاکننده‌های اصلی صدور کارت بازرگانی است و بحث‌های مربوط به کارت عضویت و تشکیل پرونده مانند قبل در اتاق ایران پیگیری می‌شود.

کیوان کاشفی گفت: در پروسه جدید، تغییراتی را مطابق مواد 5 و 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شاهدیم که بر اساس آن، وزارت صنعت از طریق ایجاد «سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی» در نظر دارد صدور و تمدید کارت بازرگانی را پیگیری کند تا نظارت بیشتری هم در همین خصوص به عمل آید.

کاشفی درباره تفاوت سامانه اتاق ایران و سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتبار، توضیح می‌دهد: در سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتبار، وزارت صنعت به کلیه بانک‌های اطلاعاتی و سامانه دستگاه‌های اجرایی مختلف که برای تشکیل پرونده متقاضیان به آنها برای استعلام نیاز دارد، ازجمله سوءپیشینه و سامانه تائید مدارک تحصیلی، دسترسی دارد؛ درحالی‌که سامانه اتاق ایران راسا به این بانک‌های اطلاعاتی دسترسی نداشت و استعلام‌ها باید به‌صورت جداگانه انجام می‌شد.

او می‌افزاید: بر اساس دستورالعمل جدید، متقاضیان ابتدا درخواست خود را به‌صورت آنلاین ثبت می‌کنند و پس‌ازاینکه وزارت صنعت استعلام‌های لازم را انجام داد و مدارک متقاضی را تائید کرد، اطلاعات متقاضیان برای تشکیل پرونده فیزیکی به اتاق ایران ارسال می‌شود.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران ادامه داد: پس از ارسال اطلاعات متقاضیان صدور کارت بازرگانی از وزارت صنعت به اتاق ایران، اتاق برای تائید نهایی و تکمیل پرونده فیزیکی متقاضیان، اقدامات قبلی خود را که شامل بررسی محل، بررسی اسناد، دوره‌های آموزشی، مصاحبه حضوری و احراز هویت است انجام خواهد داد و درصورتی‌که مغایرتی در تکمیل پرونده وجود نداشته باشد، پرونده متقاضی پس از امضا برای تائید نهایی به وزارت صنعت ارسال خواهد شد؛ بنابراین، تائید نهایی برای صدور کارت بازرگانی که از قبل با دو امضای وزارت صنعت و اتاق ایران انجام می‌شد، همچنان به قوت خود باقی است.

کاشفی تأکید کرد: تمام مراحل گفته‌شده در رابطه با صدور کارت بازرگانی صدق می‌کند و در خصوص کارت عضویت، اتاق مستقلاً به روال قبل عمل خواهد کرد.

به گفته وی از زمان توقف عملیات صدور کارت بازرگانی در سامانه اتاق ایران، مرکز فاوای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و وزارت صنعت همکاری قابل‌توجهی برای اتصال سامانه اتاق ایران و سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتبار داشته‌اند که خوشبختانه تا حدود زیادی هم این امر محقق شده است.

کد خبر 316174

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha