به گزارش خبرنگار کردپرس، اوضاع تکاب، قطب طلای خاورمیانه، علیرغم قرار گیری در طرح رصد وزارت کشور به عنوان یکی از شهرستان های کم برخوردار، هنوز هم خاکستری است و درخواست ها برای پرداخت حقوق قانونی و دولتی معادن تکاب در این شهرستان و سایر حواشی مربوط به رسیدگی به تخلفات و حقوق بگیران نجومی در معادن طلای تکاب از ابتدای سال جاری تا کنون قوت گرفته است.
معادن طلای تکاب با مجوزهای قانونی و بر اساس گزارشهای رسمی مسئولان معادن طلا با تولید ۱۵۰۰ کیلوگرم طلا به همراه مواد معدنی ارزشمند از جمله نقره، جیوه سهم کامل دولتی را سالانه پرداخت میکنند اما در این حق دولتی تکاب و استان سهم چندانی آن ندارند.
پرداخت تنها 1.6 میلیارد تومان از حق دولتی سالانه معادن به تکاب!
به گفته امام جمعه تکاب؛ معادن طلای این شهرستان در کنار مالیات و ارزش افزوده ۱۶ میلیارد تومان و ۳۰ میلیارد تومان حق دولتی در سال به دولت پرداخت کردند اما دولت تاکنون این حق را به مردم تکاب و استان پرداخت نکرده است.
حجت الاسلام برداری چند روز پیش بیان کرد: سالهاست دولت تا ریال آخر حق دولتی را از معادن طلای و معادن سنگ این شهرستان دریافت میکند، اما بعد از چند سال مطالبه گری امسال تنها یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از این حق دولتی پرداخت شده است، در حالی که حق دولتی معادن تکاب در سال ۵۰ میلیارد تومان است!
فرسوده بودن زیرساختهای توسعه شهری و فضاهای بهداشتی و درمانی موجود، کمبود فضای مجهز بیمارستانی و آموزشی، نبود راه های مواصلاتی مناسب، نبود فاضلاب شهری، درصد بالای بیکاری، فقر و ... در شهری که می توانست قطب گردشگری باشد و صدها پروژه اشتغال و درآمدزایی را تنها از مسیر گردشگری جذب کند، اما تا کنون یکی از محروم ترین شهرهای آذربایجان غربی باقی مانده است.
بعد از بالا گرفتن انتقادات امام جمعه این شهرستان در خصوص خواستار پاسخگویی و شفاف سازی دولت در زمینه دریافت حق دولتی از معادن طلای تکاب، نماینده جدید این شهرستان در مجلس هم نسبت به عدم واریز حق معادن تکاب و شفاف سازی نحوه استخدام های معادن انتقاد کرد.
14 مرداد ماه کارگروه تعامل با حضور روسا، معاونان و کارشناسان تخصصی سازمان صنعت، معدن وتجارت و اداره کل منابع طبیعی استان، جهت بررسی و حل مشکلات موجود در محل معادن مشکل دار شهرستان تکاب حاضر شدند.
در جریان این بازدید معاون امور معادن صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی به اقدامات زیرساختی خوب منطقه از محل وصول درآمد های حقوق دولتی معادن شهرستان تکاب اشاره کرد، این در حالی است که تا کنون به اذعان امام جمعه تکاب از محل درآمد دولتی معادن این شهرستان تنها یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، بعد از سال ها مطالبه گری پرداخت شده است و اوضاع توسعه و آبادانی در این شهرستان محروم مناسب نیست.
۸۰ درصد حقوق دولتی معادن طلای تکاب باید در این شهرستان هزینه شود
امروز نیز؛ معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به فعالیت دو معدن طلا در شهرستان تکاب گفت: ۸۰ درصد حقوق دولتی معادن طلای شهرستان تکاب باید به منظور تامین زیرساخت های توسعه ای و رفع محرومیت در این شهرستان هزینه شود.
آیدین رحمانی در جلسه توسعه و رونق اشتغال در مناطق کمتر توسعه یافته که بصورت ویدئو کنفرانس با معاون امور عمرانی وزیر کشور برگزار شد ، با اشاره به عقب ماندگی های شهرستان تکاب در حوزه های مختلف گفت: با وجود فعالیت دو معدن بزرگ طلا در شهرستان تکاب متاسفانه حقوق قانونی و دولتی این معادن که باید در منطقه هزینه شود ، هزینه نمی شود و ما از وزارت کشور می خواهیم این مسئله را به جد پیگیری کرده تا این اعتبار برای توسعه تکاب تخصیص یابد.
او همچنین مشکل راههای ارتباطی را از جمله مشکلات شهرستان تکاب عنوان کرد و گفت: با توجه ویژه به توسعه راههای ارتباطی شهرستان تکاب ضمن کمک به روند توسعه این شهرستان ، گردشگری این منطقه نیز رونق خواهد گرفت.
رحمانی همچنین خواستار تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبار ویژه برای توسعه شهرستان تکاب شد و افزود: بر اساس اهداف سند توسعه ۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته کشور قراردادی مشترک بین وزارت کشور و سازمان بسیج سازندگی در خصوص توسعه اقتصادی و رونق اشتغال در این مناطق امضا شده است که شهرستان تکاب در آذربایجان غربی جزو این شهرستانها به شمار می رود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با اشاره به ظرفیت های گردشگری شهرستان تکاب، نیز گفت: در راستای اجرای طرح توسعه و رونق اشتغال در مناطق کمتر توسعه یافته، شهرستان تکاب در حوزه گردشگری رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
به گزارش کردپرس، در شهرستان تکاب 60 معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر با حجم سرمایه گذاری بیش از یک هزار و 430 میلیارد ریال با استخراج سالانه یک میلیون و 840 هزار و 975 تن انواع مواد معدنی وجود دارد همچنین 2 معدن طلای بزرگ در این شهرستان فعال است که سالانه یک میلیون و 85 هزار تن مواد معدنی طلا را استخراج می کند.
در حال حاضر 40 درصد انباشت طلا و 50 درصد کل ذخیره طلای شناساییشده کشور در شهرستان طلایی تکاب واقعشده، اما این شهرستان از کمترین زیرساختهای توسعه در بخشهای راه، درمان، بهداشت، آموزش و… نیز برخوردار نیست.
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
«تکاب»، «طلا» ، «توسعه»؛ خیلی دور، خیلی نزدیک!
دولت سهم تکاب از معادن طلا را پرداخت کند
اختلاف نظر امام جمعه تکاب و صمت استان در خصوص حقوق دولتی معادن تکاب
نظر شما