تهدید تدوام گرانی مرغ و سیاست های بی حاصل!

سرویس آذربایجان غربی- نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به بالا رفتن دوباره قیمت مرغ، گفت: اقدامات دولت مقطعی و غیرکارشناسی است، اقتصاد را نمی‌توان با زور کنترل کرد و با این اوصاف قیمت مرغ بالاتر هم خواهد رفت.

به گزارش خبرنگار کردپرس، گرانی مرغ شوک تابستانی داغی بود که اوایل تیر ماه به مردم وارد شد و هنوز هم امواج این شوک تابستانی ادامه دارد.

دیروز رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی از افزایش قیمت مرغ به 19 هزار تومان در بازار خبر داد و گفت: روند توزیع و قیمت نهاده‌های دامی و احتیاط مرغداران در امر جوجه ریزی علت اصلی گرانی قیمت مرغ در بازار است.

حبیب اسداله نژاد با اشاره به از روند افزایشی قیمت مرغ در بازار افزود: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۳ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها ۱۹ هزار تومان است.

او تصریح کرد: کمبود نهاده دامی با نرخ مصوب علت اصلی کمبود جوجه ریزی در بازار است و با توجه به اختلاف معنادار قیمت مصوب نهاده های دامی با بازار آزاد انتظار می رود که دولت قیمت منطقی مرغ را اعلام کند چرا که قیمت فعلی مرغ مطابقتی با هزینه های تولید ندارد!

کاهش جوجه ریزی و تدوام افزایش قیمت مرغ

با کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار بسیاری از تولید کنندگان جوجه در حال زیان هستند و ادامه این شرایط ممکن است به خروج بسیاری از واحدهای مرغ مادر از چرخه تولید منجر شود.

اوایل تابستان امسال نیز مرغداران در تامین نهاده های دامی دچار مشکل شده و اقدام به کاهش جوجه‌ریزی کردند و همین مسئله تولید مرغ در کشور را به شدت کاهش داد در نتیجه واردات گوشت مرغ با ارز ۱۹ هزار تومانی در دستور کار قرار گرفت که مورد انتقاد فعالان این عرصه بود.

اکنون با گذشت دو ماه از تابستان 99، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس از خطر تدوام افزایش قیمت مرغ خبر می دهد.

جلال محمودزاده در این خصوص می گوید: دولت با اقدامات فعلی نمی‌تواند قیمت مرغ را پایین آورد. تا زمانی که دولت ما به تفاوت ارز دولتی و آزاد را به حساب مصرف‌کنندگان واریز نکند، مرغدار بر اساس اصول اقتصاد آزاد تولید نکند و دسترسی مرغداران به نهاده‌های دامی راحت نباشد، قیمت مرغ بالاتر نیز خواهد رفت.

مدیریت بازار نهاده‌های دامی دست شرکت های خاص و منفعت جو!

به گفته نماینده مهاباد در مجلس؛ واردات نهاده‌های دامی در کشور ما دست شرکت‌هایی خاص و منفعت‌جو است. این افراد هم‌اکنون در حال مدیریت بازار هستند، نه دولت. بنابراین اگر دولت می‌خواهد اقدام اساسی انجام دهد باید ذخیره استراتژیک نهاده‌های دامی را دست کم به ۶ ماه برساند و سپس واردات را به تشکل‌های مردم نهاد بخش کشاورزی واگذار کند.

او با اشاره به عرضه 5 هزار تن مرغ از محل ذخایر به بازار در اوایل مرداد و بالا رفتن دوباره قیمت مرغ ادامه می دهد: این دست اقدامات مقطعی و غیرکارشناسی است. اقتصاد را نمی‌توان با زور کنترل کرد. ساختارهای اقتصادی با عرضه، تقاضا، درآمد سرانه و وضعیت صادرات و واردات تغییر می‌کند نه با اقدامات مقطعی. دولت متأسفانه هم در مورد ارز و هم در مورد قیمت محصولات به صورت مقطعی وارد می‌شود.

نماینده مهاباد در مجلس در خصوص عدم اختصاص ارز دولتی به واردات نهاده‌های دامی نیز می گوید: همه این شرایط باعث می‌شود که مرغ‌دار به سمت بازار سیاه برود تا نهاده دامی خود را تأمین کند. وقتی تولیدکننده نهاده کیلویی ۴۰۰-۵۰۰ تومان را باید ۴ یا ۵ هزار تومان بخرد، طبیعی است که قیمت مرغ سر به فلک می‌کشد. مرغدار نمی‌تواند مرغ پایین‌تر از هزینه تولید به بازار عرضه کند.

کد خبر 316752

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha