به گزارش کرد پرس، جمشید اسدی از وجود ۳۳ شورای شهر با عضویت ۱۸۱ نفر در سطح استان خبر داد و گفت: ۲۷ درصد شوراها داری سابقه عضویت در شوراهای قبلی و ۷۳ درصد جدید هستند.
وی اظهار کرد: ۸۹ درصد از شوراها داری مدرک کارشناسی به بالا هستند و سهم بانوان نیز ۱۵ نفر معادل ۸ درصد جامعه شورایی است.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری کردستان افزود: در مدت زمان استقرار شوراها در مرداد ماه سال ۱۴۰۰، بلافاصله ۳۳ شورا مطابق فرصت مقرر در ماده ۱۱ قانون شوراها در کمتر از فاصله یک ماه تشکیل شده و شروع به کار کرده است و در دی ماه نیز شورای استان به ریاست استانداری تشکیل شده است.
اسدی ادامه داد: تا امروز سه دوره به میزان ۳۰۰۰ نفر ساعت، برای ۱۸۱ نفر از اعضای شورای شهرها در خصوص آشنایی با قانون و مقررات و استقرار شوراها و آشنایی با سامانه و پایش مالی برای شوراها برگزار شده است.
وی یادآور شد: تا کنون برای ۳۲ شهردار معرفی شده از سوی شوراها، حکم صادر شده و فقط یک شهرداری هنوز تعیین تکلیف نشده است.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری کردستان مجموع اعتبارات واریزی که از سوی دولت در سال های اخیر برای شوراها انجام شده است را ۱۲۰ ملیلیار تومان اعلام کرد و بیان کرد: این میزان در سال ۹۹ با ۴۵ درصد رشد به ۱۷۵ میلیارد تومان افزایش یافته و در سال گذشته نیز با ۷۵ درصد رشد به ۳۰۶ میلیارد تومان رسیده که رقم قابل ملاحضه ای است.
اسدی گفت: در 2 سال اخیر، ۲۷ شهرداری از ۳۳ شهرداری استان ارتقا درجه گرفته اند و در حال حاضر ۶ شهرداری دارای درجه یک، ۹ شهرداری درجه دو،۶ شهرداری درجه سه، ۳ شهرداری درجه ۴، یک شهرداری درجه ۶، پنج شهرداری درجه ۷، یک شهرداری درجه ۸ و یک شهرداری دارای درجه ۹ بوده و شهرداری سنندج نیز دارای درجه ۱۱ است.
وی اظهار کرد: بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری های استان حدود هزار و ۱۳۶ میلیارد تومان بوده است که تا پایان اردیبهشت با لحاظ تفریق بودجه، انتظار می رود عملکرد بیش از ۹۰ درصدی داشته باشد که در این صورت سرانه هر یک از شهروندان کردستانی ۹۵۰ هزار تومان است.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری کردستان افزود: با پیش بینی ها و رهنمودهای صورت گرفته در سال جاری، بودجه مصوب شهرداری های استان دو هزار و ۱۷ میلیارد تومان است که با این رقم سرانه هر شهروند کردستانی به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان می رسد.
اسدی ادامه داد: سال هاست که شهرداری استان کردستان از پایین بودن سرانه شهرداری ها رنج می برد، که تحقق این رقم می تواند قانع کننده باشد و ارتقاء عمل شهرداری ها را به دنبال داشته باشد.
وی سیستم پایش مصوبات و حذف چرخه کاغذی را از مهمترین اقدامات انجام شده طی سال گذشته عنوان کرد و یادآور شد: امروزه مصوبات شوراها به صورت آنلاین ظرف مدت ۱۴ روز بررسی و لازم الاجرا می شود.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری کردستان عدم رعایت آیین نامه قوانین احراز شرایط تصدی شهردار از سوی شوراها و عدم رعایت قوانین و مقررات در مصوبات، را از دیگر مشکلات موجود در شوراها دانست و بیان کرد: یکی از مشکلات اساسی شهرداری ها، اصلاح قوانین مالیات بر ارزش افزوده است که از دی ماه سال گذشته نافذ شده است و بر اساس آن حدود ۲۰ تا ۵۰ درصد شهرداری های زیر ۵۰ هزار نفر تقلیل یافته و شهرداری ها را با مشکلات زیای مواجه کرده است.
اسدی عدم پرداخت مطالبات شهرداری ها از سوی دستگاه های اجرایی، مشکلات تامین اجتماعی و بیمه پرسنل شهرداری به دلیل مشکلات مالی، را از دیگر مشکلات این حوزه عنوان کرد و گفت: شوراها گاهی برای رفع مشکلات شهروندان تصمیماتی عام المنفعه می گیرند، اما بعد از پایان دوره خدمت برای افراد پرونده تشکیل می شود، لذا انتظار می رود که در این راستا مصونیتی برای اعضای شورا لحاظ شود.
وی بازنگری طرح های تفصیلی در دست اقدام توسط راه و شهرسازی را امری ضروری دانست و اظهار کرد: انتظار می رود که مصوبات و نظرات شوراها و شهرداری ها که بر اساس نیاز شهر و شهروندان تدوین می شود در این طرح ها مورد توجه قرار گیرد تا مشکلات شهری حل و رفع شود.
نظر شما