به گزارش خبرنگار کردپرس، امروز 20 مرداد ماه در یک اقدام هماهنگ نیروهای شرکتی وزارت بهداشت در چند استان مختلف دست به تجمع در مقابل استانداری ها زدند و خواستار دریافت مطالبات خود شدند.
در آذربایجان غربی نیز عده ایی از پرستاران ارومیه به دلیل عدم دریافت مزایا و اضافه کاری خود که از اسفند ماه سال گذشته تا کنون معوق مانده است، امروز مقابل درب استانداری تجمع کردند.
گفته می شود؛ اکثر این پرستاران شاغل در بخش کرونا و جز نیروهای شرکتی بوده که ماه هاست مطالبات خود را دریافت نکرده اند.
شرایط سخت کاری پرستاران در روزگار کرونا و نبود حمایت های مالی
"مسعود مجرد"، فعال صنفی حوزه سلامت، در این خصوص، در گفت و گو با خبرنگار کردپرس می گوید: سال گذشته در روز پرستار وزیر بهداشت در مراسمی که به همین مناسبت در حضور مقام معظم رهبری برگزار شده بود، اعلام کرد معرقات پرستاران تا پایان سال 98 تسویه خواهد شد، اما با شروع کرونا در کشور هنوز هم برخی از این مطالبات پرداخت نشده است.
او ادامه می دهد: در این ایام کلیه کادر درمانی مشغول خدمات رسانی به بیماران کرونا شدند به نحوی که اغلب پرستاران حتی امکان مرخصی نداشتند و ماه ها مشغول خدمترسانی به بیماران کرونا بودند.
مجرد می گوید: در طول این مدت جناب نوبخت معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به صورت مداوم با اعلام اخبار مربوط به تعیین تکلیف وضعیت نیروهای پرستاری در رسانه ها و حتی فضای مجازی، کادر درمانی را بازیچه قرار دادند. به نحوی که این تصور عمومی شکل گرفت که مشکلات کادر پرستاری و نیروهای درمان به طور کلی برطرف شده است، اما متاسفانه این خبرهای اعلام شده، تنها شانتاژ خبری بودند و در عمل اتفاق مثبتی روی نداد و تغییر ملموس و مثبتی در حوزه کاری پرستاران اتفاق نیافتاد.
فعال صنفی حوزه سلامت می گوید: وضعیت کادر درمانی با قبل از شیوع کرونا تفاوتی پیدا نکرده این در حالی است که سایر کارمندان دولت در بخش اداری به صورت دورکاری و یا حضور یک سوم کارمندان به فعالیت مشغول هستند اما پرستاران با توجه به سختی کار در شرایط بدون مرخصی با مشکلات مالی هم دست و پنجه نرم می کنند و شرایط برای آنها سخت تر هم شده است.
عدم ثبات شغلی و مطالبات معوق، وضعیت نیروهای شرکتی را تهدید می کند
او با اشاره به تجمع امروز پرستاران نیروهای شرکتی جلوی استانداری آذربایجان غربی اظهار می کند: امروز در برخی از استان های کشور تجمعی هماهنگ شده از سوی پرستاران نیروهای شرکتی جلوی درب استانداری ها در رابطه با معوقات عقب مانده آنها برگزار شد. عدم ثبات شغلی، نیروهای شرکتی و معوقات دریافتی سبب شده که نیروهای شرکتی امروز در آذربایجان غربی نیز همزمان با سایر مناطق کشور جلوی استانداری تجمع کنند و خواستار رسیدگی به مطالبات خود باشند.
مجرد اضافه می کند: بخش عمده نیروهایی که در بیمارستان های مربوط به کرونا فعالیت می کنند را نیروهای شرکتی تشکیل می دهند و در واقع حدود ۸۰ درصد پرسنلی که در ارتباط مستقیم با بیماران کرونا هستند نیروهای شرکتی، طرحی و قراردادی اند.
این فعال صنفی سلامت تاکید می کند: دانشگاه علوم پزشکی به عنوان اولین نهاد باید در رابطه با وضعیت نیروهای شرکتی پاسخگو باشد، متاسفانه وضعیت نیروهای شرکتی چندان مناسب نیست و طبق شنیده های دریافتی نیروهای خدماتی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه هنوز با اینکه مرداد نیمه شده است، حقوق تیرماه خود را دریافت نکرده اند.
مجرد ادامه می دهد: حدود ۱۰ ماه کارانه عقب مانده و چندین ماه نیز اضافه کار عقب مانده درخواست نیروهای کادر درمانی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی است که باید در اسرع وقت پیگیری شود.
استاندار آذربایجان غربی وعده پیگیری داد اما..
او با بیان اینکه اردیبهشت سال جاری در نامهای به استاندار آذربایجان غربی مطالبات نیروهای درمانی و پرستاری تشریح شده بود، می گوید: حتی در جلسه حضوری نیز مسائل و مشکلات این صنف را با استاندار محترم مطرح کردیم و خواستار پیگیری وضعیت مطالبات کادر درمانی شدیم حتی استاندار در آن جلسه وعده پیگیری مشکلات کادر درمانی را مطرح کرد، اما متاسفانه هنوز مشکلات به قوت خود باقی است.
فعال صنفی سلامت تصریح می کند: در اغلب رسانه ها بارها اعلام میشود که به زودی مطالبات کادر درمانی پرداخت می شود، اما متاسفانه خبری از تسویه مطالبات کادر درمانی نیست و این وضعیت همچنان ادامه دارد و مابقی تنها شانتاژ خبری است و در واقع حل مشکلات محلی از اعراب ندارد
مجرد تاکید می کند: با توجه به وضعیت خطیر کرونا انتظار میرود که پرسنل و کارکنان درمانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند از نظر مادی و معنوی، توسط وزارت متبوع حمایت شوند، متاسفانه یکی از پرسنل درمانی بیمارستان لرستان در حالی که ماه ها به دلیل انجام وظیفه نتوانسته بود از مرخصی استفاده کند قبل از دیدن فرزندش به دلیل بیماری کرونا فوت کرد. بنابراین انتظار می رود که مسائل و مشکلات مالی این عزیزان نیز برطرف شود در حالیکه آنها صادقانه در حال خدمت به مردم هستند.
او با اشاره به نبود کوچکترین پروتکل های بهداشتی برای کادر درمانی بیان می کند: شما زمانی که وارد یک اداره می شوید به شما ماسک داده میشود و از پوشش مخصوص برای پوشش کفش ها استفاده می شود دستها و کفش و ضدعفونی میشوند، اما متاسفانه در مراکز درمانی برای کسانی که مراجعه میکنند، چنین امکاناتی وجود ندارد و بازهم این نیروهای خدماتی و درمانی هستند در معرض خطر قرار دارند.
دلیل تقدیر سازمان نظام پرستاری از رئیس سازمان برنامه و بودجه چه بود؟!
او در پایان با انتقاد از سازمان نظام پرستاری کشور هم می گوید: این سازمان روز گذشته در جلسهای که با جناب نوبخت برگزار کردند، با اهدای لوح تقدیر از ایشان قدردانی کرده اند، اما مشخص نیست که این لوح تقدیر به چه منظور به رئیس سازمان برنامه و بودجه اهدا شده است؟! در حالی که ایشان به طور مرتب مشغول شانتاژ خبری هستند و در عمل هیچ خبری از حمایت از کادر درمانی و پرستاری کشور نیست.
مجرد تاکید می کند: بنده به عنوان یک پرستار انتظار دارم سازمان نظام پرستاری کشور پیگیر مطالبات این صنف باشد و در انتشار اخبار مربوط به پرداخت مطالبات راستیآزمایی انجام بگیرد چراکه هر بار در سایت خود از پرداخت مطالبات پرستاران خبر می دهد اما واقعیت چیز دیگری است و بخشی از مطالبات برای مثال استان آذربایجان غربی هنوز پرداخت نشده است و همین مورد سبب اعتراض کادر درمانی و پرستاری شده است.
نظر شما