به گزارش کُرد پرس، سامانه مرزی باشماق مریوان با توجه به اهمیتش در هر استان دیگری واقع بود، ظرف چند ماه به صورت فوری و با بودجه ملی ساماندهی شده بود ونقش خود را در اقتصاد کشور و استان بازی می کرد. در مسئله کرونا اهمیت استراتژیک این مرز بیش از گذشته روشن شد و برای مدتی طولانی یکی از معدود مرزهای فعال بود.
متاسفانه این سامانه از بخت بد در استان کردستان و البته شهر رها شده به امان خدای مریوان، واقع شده است و سهمش از ساماندهی و بودجه و اعتبار و ... تنها وعده های خوش آب و رنگ است.
در حالی که بیش از سه سال از جلسات ساماندهی این مرز و تاکیدات توام با عصابیت استاندار کردستان در مورد تاخیر در ساماندهی این پایانه مرزی می گذرد تازه امروز 28 مرداد ماه رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان یادش افتاده یک بار دیگر «وعده آغاز عملیات اجرایی ساماندهی پایانه مرز باشماق» آن هم نه امروز و فراد بلکه « به زودی» را تکرار کند.
بر اساس خبری که ایرنا منتشر کرده است، رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان گفته است: «بیش از ۸۰ میلیارد تومان در مرحله اول برای اجرای طرح جامع ساماندهی پایانه مرز بینالمللی باشماق مصوب شده است و به زودی زمینه عملیات اجرایی آن فراهم میشود.
بهرام نصراللهیزاده گفته است: مرز باشماق جدا از استان در سطح ملی دارای اهمیت است که با توجه به وجود مشکلاتی در پایانه، طرح جامع ساماندهی آن تدوین و تصویب شد.
وی با بیان اینکه متولی اجرای این طرح سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای است، اضافه کرد: در حال حاضر مهمترین مسئله، انتقال اسناد اراضی پایانه به نام سازمان راهداری است تا این ارگان بتواند منابع مالی را آنجا هزینه کند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان یادآور شد: باشماق، دومین مرز ترانزیتی مهم کشور است و سالانه تا 6 میلیارد دلار مراودات تزاتزینی انجام میشود که در صورت ساماندهی آن، تحول بزرگی در توسعه منطقه ایجاد خواهد شد.
در کنار تمام تاکیدات و حرف های خوش و آب رنگ آقای نصرالهی زاده با توجه به سابقه این وعده ها و عملکردی که از مسئولان استان خصوصا مسئولان ارشد مریوان سراغ داریم به نظر نمی رسد این وعده هم به مرحله عمل برسد.
نظر شما