به گزارش کردپرس، دکتر دیوید رومانو، پژوهشگر مسائل خاورمیانه و کردها در دانشگاه میزوری آمریکا بر این باور است که ارتش ترکیه بیشترین تلاش خود را در زمینه مقابله با کردها انجام داده است.
وی در یادداشتی که در نشریه انگلیسی زبان عرب نیوز، به مناسبت تشدید عملیات جنگی ترکیه علیه کردها در یک صد سالگی امضای پیمان سور منتشر شده، نوشت: نیروهای نظامی ترکیه به جز مواردی مانند دخالت نظامی در قبرس، شرکت در جنگ کره و طوفان بیابان در عراق، بیشتر عملیات های نظامی خود را علیه کردها انجام داده اند و در یک چیز تخصص پیدا کرده اند که آنهم سرکوب کردهاست.
وی اشاره کرده است که عملیات نظامی ترکیه علیه کردها تا سال 1980 در خاک ترکیه بوده اما از آن به بعد در خاک سایر کشورها مانند عراق و سوریه به تعقیب نیروهای پ.ک.ک پرداخته و عملیات های نظامی علیه کردها در خارج از خاک ترکیه همچنان ادامه دارد.
دکتر دیوید رومانو، استاد دانشگاه میزوری آمریکا یادآوری کرده است که دولت ترکیه از سال 2018 تاکون سه عملیات بزرگ علیه کردها در سوریه و عراق انجام داده است که در طی این عملیاتها اقدام به تصرف مناطق کردنشین کرده است.
استاد دانشگاه میزوری می گوید عملیات نظامی ترکیه علیه کردهای سوریه در عفرین در سال 2018 منجر به تصرف این منطقه از سوی ارتش ترکیه شد و نیروهای نظامی این کشور بار دیگر در سال 2019 منطقه گری سپی و سری کانی را در شمال سوریه از کنترل کردها خارج کردند.
وی یادآوری کرده است که کردهای سوریه از سال 2011 که تنش ها در این کشور آغاز شد، هیچ حمله و یا اقدام خرابکارانه ای علیه ترکیه انجام نداده اند اما ترکیه دو عملیات نظامی بزرگ علیه کردهای سوریه انجام داده است که عملیات کردها علیه داعش را تحت تاثیر قرار داد. ترکیه می خواهد کمربند امنیتی در شمال سوریه ایجاد کند.
دکتر رومانو همچنین اشاره کرده است که ترکیه از چند ماه قبل، تقریبا هر هفته عملیات نظامی علیه کردها در شمال عراق انجام می دهد و به دنبال ایجاد یک کمربند امن دیگر است.
استاد دانشگاه میزوری آمریکا بر این باور است ترکیه از یک صد سال گذشته سیاست مقابله با کردها را در راس سیاست خود قرار داده است به طوری که مقابله با منطقه خودگردان کردی «حتی در آلاسکای» آمریکا به یک ضرب المثل در مخالفت ترکیه با کردها تبدیل شده است.
نظر شما