قرعه کشی های خیالی کارت شهروندی مهاباد در تقابل با سنجه اعتماد مردمی

سرویس آذربایجان غربی- کارت های شهروندی در مهاباد که خدمات رسانی در بخش حمل و نقل را پوشش می دهد در تبلیغات فروش خود از «قرعه کشی بزرگ کارت شهروندی» خبر داده است اما تا کنون جزییات این قرعه کشی ها مشخص نشده و عدم استقبال فراگیر از این کارت ها سنجش اعتماد به مدیران مدیریت شهری در مهاباد را نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، در یکی از نقاط فروش کارت های پرداخت الکترونیک در مهاباد، دکه ایی قرار داده شده که با ماژیک نرخ 2 هزار تومانی قبلی را به 3 هزار تومان تغییر داده است. این تبلیغ مربوط به اوایل فروش این کارت ها در مهاباد است و همچنان بدون تغییر باقی مانده است.

اما آنچه بیشتر جلب توجه می کند، عبارت «قرعه کشی بزرگ کارت شهروندی» است که با رنگ قرمز و فونت درشتش بر روی دکه کوچک خیابان توحید، خود نمایی می کند. در زیر این عبارت نیز نوشته شده که هر 10 هزار تومان یک امتیاز محسوب می شود و هر ماه، صدها جایزه نقدی و غیر نقدی به قید قرعه نصیب خریداران می شود.

اما تا کنون خبری از برندگان این قرعه کشی در مهاباد مطرح نشده و معلوم نیست که این تبلیغات که توسط سازمان حمل و نقل شهرداری مهاباد در سطح شهر نصب شده چه مبنایی دارد و تا کنون چند مرحله قرعه کشی انجام شده است؟

اما کارت شهروندی چیست؟

کار شهروندی، كارتي است که با هدف سهولت و يكپارچگي در ارايه خدمات شهرداري ها ايجاد شده است و هر شهروند مي تواند با استفاده از اين كارت از مجموعه متنوعي از خدمات شهري به صورت يكپارچه استفاده کرده و در زمان و هزينه هاي جاري خود صرفه جويي کند.

خدمات حمل و نقل (پرداخت كرايه تاكسي، اتوبوس)، کارکرد اولیه کارت های شهروندی بودند اما با روند توسعه اين كارت، قابليت ها و خدمات بيشتري به آن اضافه شد که شامل خدمات تفريحی، آموزشي و فرهنگي و ... بود.

اما در مهاباد این کارت ها تنها در مرحله اول خدمات رسانی یعنی بخش حمل و نقل محدود شد.

شهر هوشمند؛ شهر پایدار

در خرداد ماه سال 95، در راستای طرح نصب دستگاه الکترونیک برروی تاکسی های سطح شهر مهاباد، اجرای آزمایشی طرح برروی تاکسی های خطی مسیر زمین های شهرداری، تصویب شد. تا با کمک این روش مشکلات ناشی از کمبود پول خورد بین تاکسیرانان و شهروندان رفع شود و با قابلیت تبدیل دستگاه به تاکسی متر و استفاده از GPRS وموقعیت یاب و بهره برداری جهت برنامه ریزی شهری و ترافیکی، از طریق تبلیغاتی که برروی مونیتور دستگاه پخش می شود منبع درآمدی هم برای سازمان و رانندگان شکل بگیرد.

یک سال بعد، رئیس سازمان تاکسیرانی مهاباد بیان کرد: برای 2 هزار تاکسی این شهرستان تاکسیمتر نصب یا آماده نصب شده که ۱۵ میلیارد ریال در این ارتباط سرمایه گذاری شده است و بر این اساس مسافران قادر خواهند بود کرایه خود را الکترونیکی پرداخت کنند و مسافت طی شده در میزان کرایه تاکسی دخیل خواهد بود.

این طرح قرار بود به صورت آزمایشی اجرا شود و سپس مجوز دائمی پیدا کند. در همین راستا شهردار سابق مهاباد نیز پاییز 96 بیان کرد: در راستای اجرای برنامه شهر هوشمند و شهر پایدار همه ناوگان را مجهز به سیستم پرداخت الکترونیکی خواهیم کرد و در نظر داریم کلیه ماشین آلات شهرداری را تا آخر سال به این سیستم مجهز سازیم.

اواخر همان سال نیز شیرکو نورانی، رییس سازمان مدیریت حمل و نقل شهرداری مهاباد در گفت و گو با روابط عمومی شهرداری مهاباد از عقد قرارداد با یکی از شرکت های فعال در زمینه هوشمندسازی ناوگان حمل و نقل شهری خبر داد و گفت: طی کمتر از یکسال تعداد 691 دستگاه تاکسی پلاک «ت» از مجموع 753 دستگاه به سیستم هوشمند مجهز شد و مراکز شارژ و فروش کارت تجهیز و فعال شدند و مابقی نیز در حال نصب بوده و قرار است در فاز دوم پس از انجام بررسی های کارشناسی، نسبت به تجهیز تاکسیهای تلفنی نیز اقدام شود.

حواشی کارت های پرداخت الکترونیک در مهاباد و لغو یک مصوبه در شورای شهر!

در این سال ها در مهاباد که روش پرداخت الکترونیک از حالت آزمایشی به مرحله اجرایی درآمد، حواشی زیادی هم پیرامون آن شکل گرفت. گلایه ها از کسر اعتبار کارت های شهروندی در مهاباد بدون استفاده از آن در پرداخت کرایه تاکسی ها و تفاوت قیمت خرید و اعتبار موجود در کارت و نقص گاه به گاه دستگاه های پرداخت الکترونیکی مطرح بود.

پاییز سال 98، شورای شهر مهاباد لغو کلیه مصوبات قبلی شورا در خصوص خرید سیستم پرداخت الکترونیک از شرکت آتیه شهر را تصویب کرد و در جلسه غیرعلنی شورا مطرح شد که شرکت مزبور مجری طرح نصب تاکسی متر بر روی وسایل حمل و نقل عمومی است و قرار بر آن بود شهرداری مهاباد اقدام به خرید سیستم پرداخت الکترونیک از شرکت مزبور نماید که بر اساس بررسی های صورت گرفته معامله مزبور به صرفه و صلاح شهرداری مهاباد نبوده است زیرا عواید مورد انتظار از محل این مشارکت تناسبی با هزینه های چشمگیر مترتب بر خرید این سیستم ندارد لذا مقرر گردید معامله مزبور فسخ شد.

کارت های شهروندی و سنجه اعتماد به مدیران مدیریت شهری

با این حال با گذشت 3 سال از راه اندازی سیستم پرداخت الکترونیک در تاکسی های خطی مهاباد، همچنان این دستگاه ها فعال اند ولی هنوز نتوانسته اند اعتماد عمومی را آنچنان که باید جلب کنند و اغلب مردم هنوز هم از روش پرداخت مستقیم استفاده می کنند.

از سویی دیگر طرح مذکور هنوز برای تاکسی های تلفنی راه اندازی نشده است و تکلیف قرعه کشی های بزرگ کارت های شهروندی مهاباد هم مشخص نیست!

خبرنگار کردپرس بارها تلاش کرد تا در خصوص جزییات بیشتر طرح سیستم پرداخت الکترونیک و حواشی آن با سرپرست سازمان مدیریت حمل و نقل شهرداری مهاباد تماس بگیرد، اما متاسفانه ایشان حاضر به پاسخگویی نبوده اند.

اکنون که با شیوع کرونا ویروس، نرخ کرایه تاکسی ها در مهاباد افزایش یافته است، استفاده از کارت پرداخت الکترونیک می تواند ضمن جلوگیری از بروز تخلفات اخذ کرایه بیشتر از نرخ مصوب، از انتشار بیماریهای واگیردار ناشی از استفاده از پول نقد نیز جلوگیری کند اما حواشی موجود و عدم اعتماد مردمی استفاده از این کارت را در مهاباد کاهش داده است.

در شهر ۱۶۸ هزار نفری مهاباد در مجموع ۵۰۵ دستگاه تاکسی گردشی، ۱۵۸ تاکسی خطی، ۹۰ دستگاه ون، ۹۱۵ تاکسی تلفنی، ۴۲ دستگاه اتوبوس، ۱۲ میدل باس و ۶ مینی‌بوس فعالیت دارد.

گزارش/ تانیا شعفی

کد خبر 318041

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha