نورمراد رضایی، شاعر پیشکسوت ایلامی که اشعار زیادی چه در زبان فارسی و چه در زبان کُردی دارد و بسیاری از اشعار کُردی او توسط خوانندگان مطرح خوانده شده است، مجموعه ای از اشعار کوتاه و هایکو خود را توسط نشر نیشتمان منتشر کرده است. نورمراد کارشناسی ارشد ادبیات داراماتیک (نمایشی) خوانده و تهیه کننده و کارگردان تلویزیون است. نگاه تصویرگرانه او در هایکوها نمایی از یک قاب تصویر ممتاز را به نمایش می گذارد و از این نظر حائز اهمیت است. این نویسنده و منتقد ادبی فعالیت هنری خود را از سال 1374 شروع کرده و تا کنون ادامه داده است.
به بهانه انتشار نخستین کتابش کردپرس با او گفتگویی کوتاه داشته است
نورمراد رضایی توضیح داد: این مجموعه شامل 118 شعر کوتاه و هایکو است، شعرهایی که اغلب مضمونی عاشقانه و نگاهی ویژه به طبیعت اطراف ما دارند؛ هر آنچه برای ما معمولی اما عمیق و تاثیر گذار است. آنچه مسلم است فلسفه ی هایکو و شعر کوتاه هم همین است، کشف و شهود در دنیایی که بظاهر عادی شده است اما همین از یاد رفته ها دیدنی ترند.
او با عنوان این که شعرهای این مجموعه حاصل تجربه ی ذهنی او بین سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۹۰ است، گفت: آنچه مسلم است نگاه یک شاعر، کسی که دقیق در اطرافش سیر می کند می بایست حرفی برای گفتن داشته باشد و حاصل این کنکاش کشفی است به نام شعر ؛ آنچه را که می بایست می دیدم، می شنیدم و می گفتم. امید که مورد توجه مخاطبین عزیز و مشکل پسند شعر امروز قرار گیرد.
از او در خصوص تمایلش به شعر کوتاه پرسیدم. گفت: اصولا قبل از اینکه بخواهیم درباره قالب یک شعر، کوتاه یا بلند بودنش حرف بزنیم می بایست به این نکته دقت کنیم که یک اثر می بایست تاثیر گذار، قابل اعتنا و مخاطب پسند باشد، هر آنچه به نام شعر تولید و به مصرف می رسد باید در طول زمان، ماندگاری خود را حفظ کند تا از آن بعنوان یک اثر موفق یاد کنند. بحث کوتاه یا بلند بودن یک شعر تنها تعریفی است که به فرم ظاهری یک شعر برمی گردد. یقینا مخاطب خاص و جدی شعر، بیشتر از هر موضوعی، شعریت شعر برایش مهم است اما با این حال نباید غافل شد که دنیا، دنیای مینیمال است و ظرف حوصله ی خوانندگان امروز تغییر کرده است، بخصوص در دنیای مجازی. خواننده ی امروز بیشتر از کارهای کوتاه استقبال می کند تا کارهای بلند و این موضوعی است که در حوزه ی ادبیات و بخصوص شعر به یک اصل تبدیل شده است، البته نباید فراموش کنیم که این اصل، دلیلی بر ساده انگاری یا سطحی نویسی نیست، اتفاقا شعر کوتاه قالبی است مشکل و بسیار با اهمیت که نباید آن را آسان و دم دستی معرفی کرد، یک اثر بسیار قابل توجه، سخت، با اهمیتی بیشتر از قالب های دیگر . باز هم تاکید می کنم که در بحث ارزش گذاری کوتاه یا بلند بودن یک شعر اهمیت چندانی ندارد ، شعر در مقام اول می بایست شعر باشد .
نورمراد در خصوص عنوان کتاب توضیح داد: نام «کوتاه آمده ام» در واقع یک تلاش طولانی و دغدغه ی ذهنی روزهای من نبود، همانگونه که شعر در لحظه و بصورت آنی اتفاق می افتد، اسم مجموعه هم همینگونه اتفاق افتاد. «کوتاه آمده ام» نامی چند وجهی است که هم موضوع، قالب و فرم ظاهری اشعار را معرفی می کند و هم حال درونی شاعر را. در واقع کنار شعر، در سایه سار این مهربان ارجمند از هر آنچه دغدغه ی غیرضروری است «کوتاه آمده ام» و شاید گریزی به عشق، به اتفاقی که جریان ساز است در ذهن هر شاعری که رفیق واژگان است.
...
او در خصوص آثار بعدی که در نوبت انتشار دارد گفت: چاپ و انتشار مجموعه دوم از همین دست، با شعر های تازه را در دست اقدام دارم که امیدوارم بزودی اتفاق بیفتد و به جز آن، مجموعه رباعی های فارسی، مجموعه شعرهای کوتاه و هایکو های کُردی، مجموعه دوبیتی و رباعی های کُردی و دست آخر مجموعه غزل های کُردی است که در حوزه ادبیات آماده انتشار است.
به گزارش کردپرس، مجموعه شعرهای کوتاه نورمراد رضایی با نام «کوتاه آمده ام» توسط نشر نیشتمان در 128 صفحه و با قیمت 21 هزار تومان در 500 جلد منتشر شده است که مورد استقبال مخاطبان در استان ایلام قرار گرفته است.
نظر شما