کرونا بازار مهر را ضربه فنی کرد

سرویس آذربایجان غربی- کرونا امسال خرید خرید لوازم‌التحریر را در آذربایجان غربی تا 80 درصد کاهش داده و علاوه بر آن نیمه تعطیل بودن مدارس هم فروش لباس های فرم را به تعطیلی کشانده است. این بیماری نشان داد می توان در بسیاری از هزینه های کم اهمیت آغاز سال تحصیلی تجدید نظر کرد.

به گزارش کردپرس، حال و هوای مهر ماه امسال، با همه سال های قبل متفاوت است. امسال دیگر خبری از شوق و اشتیاق خرید لوازم التحریر و لباس فرم مدرسه نیست.

رئیس اتحادیه لوازم التحریر فروشان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه قیمت امسال لوازم‌التحریر فقط 10 درصد افزایش داشته است، می گوید: «امسال با توجه به شیوع کرونا خرید مردم نیز 80 درصد کاهش داشته است».

به گفته سلیمی؛ «با توجه به اینکه آموزش از طریق مجازی انجام می‌گیرد خانواده‌ها به لوازم‌التحریر سال گذشته اکتفا کرده و حتی به خرید اینترنتی نیز رغبتی نشان نمی‌دهند».

خرید لوازم تحریر طی 3 سال گذشته روندی صعودی داشت و هر خانوارعلاوه بر ثبت نام و خرید کتاب های آموزشی باید هزینه ی خرید لباس و لوازم مورد نیاز مدرسه هر دانش آموز خود را می پرداخت که این میزان در سال 96 حداقل 200 هزار تومان هزینه می تراشید.

در سال 98 اما این مبلغ با توجه به افزایش 20 درصدی نرخ لوازم تحریر و افزایش 80 درصدی قیمت لباس فرم مدارس، برای هر دانش آموز حدود 400 تا 450 هزار تومان می شد.

اما مهر سال 99، متفاوت تر از همیشه است. کلاس ها گروه بندی شده و دانش آموزان مقطع ابتدایی تنها دو رو در هفته به صورت حضوری در کلاس ها حاضر می شود و مقاطع بالاتر هم 3 روز در هفته را به صورت حضوری آموزش می بینند.

به دلیل شیوع کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی، بقیه ایام هفته هم به صورت مجازی آموزش ها در خانه ادامه خواهد داشت.

کاهش فروش نوشت افزار و ضربه اقتصادی به بازار لوازم تحریر

دیگر خبری از خرید لوازم تحریر همانند سال های قبل نیست. رییس اتحادیه عکاسان، کتاب فروشان و نوشت افزاران مهاباد به کردپرس می گوید؛ «کرونا، ضربه اقتصادی بزرگی به نوشت افزارها وارد کرد و فروش لوازم تحریر در مهاباد به نسبت سال گذشته به زیر 50 درصد کاهش یافته است».

کریم صوفی مولودی ادامه می دهد: «در این میان عده ایی با سد معبر و بدون مجوز، اقدام به فروش نوشت افزار در پیاده رو ها کرده اند که این مورد نیز به نوشت افزارها ضربه دیگری زد، بازاری که تنها 20 روز به صورت رقابتی فعال بود با حضور این دست فروشان، فروش کمتری هم عایدشان می شود».

او با اشاره به لغو نمایشگاه های فروش نوشت افزار می گوید: «قرار بود در ایام نوروز نمایشگاه بهاره لوازم تحریر برگزار شود که به دلیل شیوع کرونا این نمایشگاه لغو شد. هر سال پیش از آغاز سال تحصیلی نیز نمایشگاه پاییزه نوشت افزار برپا می شد که این مورد هم به دلیل کرونا ملغی شد».

رییس اتحادیه عکاسان، کتاب فروشان و نوشت افزاران مهاباد بیان می کند: «امسال حتی سهمیه فروش کتب درسی، هم از نوشت افزار فروشان گرفته شد و کتاب های درسی توسط خود مدارس به صورت اینترنتی فروش و توزیع شد».

کرونا امسال در کنار ضربه اقتصادی بزرگی که به نوشت افزار فروشان و مراکز تهیه لباس فرم مدارس وارد کرده است اما در عوض هزینه های خرید خانواده ها را کاهش داده است.

کرونا خرید لباس های فرم مدارس را هم ملغی کرد

امسال دیگر خبری از لباس فرم مدارس هم نیست، هزینه ایی که از سال 84 در پی طرح همسان سازی پوشش دانش آموزان در آذربایجان غربی اجرا شد، اما تنوع پارچه ها و قیمت ها برای برخی خانواده ها دردسر ساز شده بود

لباس های فرم هر سال رنگ و مدل آن عوض می کردند و به عقیده بسیاری از والدین دانش آموزان، هزینه ایی اضافی در کنار سایر خرید های آموزشی و کمک آموزشی به خانوارها تحمیل می شد.

رییس آموزش و پرورش مهاباد در این خصوص به کردپرس می گوید: «امسال هیچ گونه لباس فرمی برای مدارس تعریف نشده است و دانش آموزان تنها باید با لباس متعارف و مناسب در مدرسه حضور یابند».

او با اشاره به گروه بندی حضور دانش آموزان در کلاس اضافه می کند: «پیشتر برنامه حضور دانش آموزان در مدارس در 3 تا 5 گروه تقسیم بندی شده بود و حضور در کلاس ها الزامی بود اما بعد از نگرانی های والدین شرط اجبار حضور در کلاس از سوی وزارت آموزش و پرورش لغو شد و حضور دانش اموزان در مدارس بر اساس نظر اولیا صورت می گیرد».

والدین جلوی مدارس تجمع نکنند

شاوله ادامه می دهد: «ساعت حضور کلاس های درس از 8 تا 10:15 نوبت صبح و 13 تا 15:15 نوبت عصر در 3 زنگ 35 دقیقه ایی است و هر دانش آموز بر اساس تصمیم اولیا می تواند در کلاس ها حضور یابد و مراحل بعدی آموزش هم مجازی است».

او تاکید می کند: «چیدمان صندلی های کلاس طبق شیوه نامه ابلاغی ستاد مقابله با کرونا در مدارس اجرا شده و هر روز دو بار کلاس ها گندزدایی و ضد عفونی می شوند و تمامی تدابیر بهداشتی لحاظ شده است».

اما رییس آموزش و پرورش مهاباد از تجمع والدین جلوی درب مدارس تا اتمام کلاس های درس گلایه مند است و می گوید: «بسیاری از والدین جلوی درب مدارس تجمع کرده تا کلاس درس دانش آموزان تمام شود این تجمعات که اغلب هم بدون ماسک است، می تواند بسیار خطرناک باشد و از والدین تقاضا می شود از تجمع جلوی در مدرسه خودداری کنند».

هزینه اصلی امسال دانش آموزان تهیه ماسک است

کرونا، این ویروس کوچک نشان داد که بسیاری از هزینه ها برای تحصیل دانش آموزان در آغاز سال تحصیلی گزاف بود و بدون آن هم می شود درس خواند و آموزش دید.

کودکان امسال هزینه اصلی شان تهیه ماسک است. که یا از مراکز بهداشتی آن را تهیه می کنند و یا استفاده از ماسک های خانگی را ترجیح می دهند.

رییس صنعت، معدن و تجارت مهاباد هم می گوید: این اداره اعلام آمادگی کرده که ماسک را با قیمت مصوب 1300 تومان و در مناطق محروم نیز به قیمت 600 تومان توزیع کند و هم و اکنون توزیع ماسک با قیمت مصوب در بین مدارس روستایی شهرستان آغاز شده است.

محمد جهین ادامه می هد: کمبودی از لحاظ مواد ضدعفونی کننده هم وجود ندارد و به صورت اشباع در سطح شهرستان موجود است.

گزارش/تانیا شعفی

کد خبر 318584

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha