شورای شهر بانه ناکارآمد است/ کمبود فضای سبز در شهر آربابا

سرویس کردستان- روز سه شنبه فرصتی شد که تعدادی از اعضای انجمن آشتی با اسماعیل رستم پور، فرماندار شهرستان بانه دیداری داشته باشند در این نشست بختیارعزت پناه بر اهمیت توسعه فرهنگی و اینکه از نظر انجمن آشتی و اینکه فرهنگ تنها بخشی از فرآیند توسعه نیست، بلکه اصل و اساس توسعه است، تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، عزت پناه به فرهنگی بودن شهر بانه قبل از تجاری بودنش اشاره کرد و گفت: بانه ظرفیت تبدیل شدن به شهر سینما و فیلم، پایتخت داستان و شهر هنر هه لپه رکی را دارد و در کنار آن توسعه گردشگری تجاری و بخصوص گردشگری فرهنگی و اکوتوریسم نیز بایستی در اولویت برنامه ریزی قرار گیرد.

در ادامه او مختصرا به پیشینه، ساختار و فعالیتهای انجمن آشتی که از سال 1395 رسما فعالیتش را آغاز کرده، اشاره کرد و گفت: اگرچه انجمن آشتی پیشینه زیادی ندارد اما اکثریت بانیان و اعضای آن از شخصیت های برجسته ای هستند که چندین دهه سابقه فعالیت مدنی و فرهنگی را در کارنامه خود دارند.

تنوع افکار و و دیدگاه ها از دیگر مشخصات بارز انجمن آشتی است که عزت پناه بدان اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه در بین اعضای این انجمن تفکرات عقیدتی و فکری متفاوت و گاها متضادی وجود دارد اما تقویت هویت فرهنگی بعنوان نقطه ای مشترک، اعضای این انجمن را اعم از دانشجو، استاد دانشگاه، پزشک، مهندس تا بازاری و بازنشسته فرهنگی و علاقمندان به امور فرهنگی در کنار هم گرد آورده است.

عزت پناه در ادامه سخنانش به رویکرد انجمن آشتی در راستای تعامل و همکاری با سایر انجمنهای مدنی بانه پرداخت و به فعالیت های مشترک و شکل گیری هیئت مشورت انجمنهای مدنی بانه که با حضور اکثریت انجمن های فعال شکل گرفته و دارای چندین فعالیت مشترک هستند اشاره کرده و بر لزوم تداوم این اتحاد و انسجام اجتماعی تاکید کرد.

همکاری و مشارکت انجمن آشتی در فعالیت های عمومی که توسط نهادهای دولتی صورت می گیرد موضوع دیگری بود که از سوی عزت پناه مطرح شد و همزمان بر حق مطالبه گری و رویکرد انتقادی انجمن آشتی از عملکرد مسئولان و سازمان های دولتی تاکید کرد.

در نهایت عزت پناه به ارائه بخشی از فعالیتهای انجمن آشتی پرداخت که عبارتند از: برگزاری سمینار حقوق شهروندی، ساخت تندیس مامه رحه، برگزاری همایش فرصت ها و چالش های منطقه آزاد بانه-مریوان، سخنرانی در مدارس و آگاه سازی دانش آموزان، سمینار پیشگیری از اعتیاد، ساخت مستند مامه رحه، کمک به زلزله زدگان کرمانشاه، آزادی چندین زندانی، جشنواره فیلم ژیار، جشنواره داستان ، همکاری با شهرداری در پروژه های زیباسازی و احداث پیاده راه ها، مشارکت فعال در پیشگیری از کرونا و تهیه بسته های حمایتی برای نیازمندان و اقلام پزشکی برای بیمارستان های بانه، حضور در محلات فقیرنشین شهر و انعکاس مشکلات و مطالبات آنها به مسئولان، برگزاری مستمر مشاوره های تحصیلی و خانواده بصورت رایگان، برگزاری کلاس موسیقی رایگان برای کودکان و ....

ضرورت محوطه سازی مجسمه مامه رحه

رحیم ابن عباس دیگر عضو انجمن آشتی هم در این جلسه، به ضرورت اختصاص بودجه جهت محوطه سازی مجسمه مامه رحه بعنوان یک اسطوره واقعی در منطقه اشاره کرد.

او مشکلات بهداشتی بخصوص کمبود سطل های زباله و کم توجهی به مسائل زیست محیطی شهر را یادآور شد. حمایت از مرمت حمام مرزبانی و حمام خدری و لزوم توجه به سایر مراکز گردشگری همچون غار روستای شوی، طرح آربابا لند و مناطق گردشگری سورین، سالوک، حه وته وانا و نجنه هم بعنوان دغدغه های آشتی توسط ابن عباس مطرح شدند.

کمبود فضای سبز در بانه

غفور صالحی از فعالان انجمن آشتی هم به کمبود فضاهای سبز و مراکز تفریحی و فرهنگی بعنوان یکی از بزرگترین مطالبات برحق شهروندان بانه ای اشاره کرد و کمبود سرانه فضای سبز ( کمتر از 2 متر به ازای هر نفر) را زیبنده بانه بعنوان شهری تجاری و گردشگرپذیر در مقیاس منطقه ای و کشوری ندانست و به شدت نسبت به این مسئله از طرف انجمن آشتی ابراز نارضایتی کرد.

او در بخش دیگری از سخنانش به ضرورت نظارت مداوم بخش پیشگیری و مداوای مبتلایان به ویروس کرونا در بانه اشاره کرد و ضمن تشکر از فعالیت های صورت گرفته بخصوص از طرف خیرین و نهادهای مردمی نسبت به شروع موج سوم کرونا و لزوم آمادگی مسئولان و مردم هشدار داد.

صالحی بی ثباتی مدیریتی را یکی از عوامل سردرگمی و آشفتگی در برنامه ریزی ها دانستند و همچنین بر آمادگی کامل انجمن آشتی جهت همکاری و همیاری با طرحهایی که منافع عمومی را تامین می کنند تاکید کرد.

لزوم جلوگیری از تغییر کاربری های فرهنگی

حمید رفاعی پیشکسوت فرهنگی و عضو انجمن آشتی هم در این دیدار تکمیل و توسعه فضاهای فرهنگی و جلوگیری از تغییر کاربری های فرهنگی را خواستار شد.

او از لزوم تکمیل پروژه ایجاد فرهنگسرا و جذب مشارکت انجمنهای مدنی در راستای تسریع پروژه و لحاظ کردن خواسته های شهروندان و انجمن های مردمی بعنوان یکی از دغدغه های اصلی آشتی یاد کرد.

رفاعی همچنین بر لزوم حمایت مادی و معنوی از جشنواره های داستان، جشنواره های هنری همچون هه لپه رکی، عکاسی، فیلم و بخصوص برگزاری مستمر جایزه ادبی ابراهیم یونسی و همچنین آمادگی انجمن آشتی برای مشارکت و حمایت از این فعالیت ها و فعالیتهای نو توسط هنرمندان و ادبا و فعالان فرهنگی تاکید کرد.

او به مشکلات و آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد و لزوم احداث کمپ ترک اعتیاد در شهرستان بانه بعنوان یکی از دغدغه های انجمن آشتی اشاره کرد.

پیگیری تخلفات مسئولان شهری، مطالبه انجمن آشتی است

کردستان مصطفی زاده هم بعنوان عضو انجمن آشتی به مطالبات و دغدغه های امور شهری پرداخت و از بابت جدیت فرمانداری در مبارزه با پدیده زمین خواری و نظارت بیشتر بر عملکرد ادارات تشکر کرد.

او به لزوم پیگیری پرونده ها و پروژه هایی همچون عدم تحقق کاربری های فرهنگی مربوط به مجتمع های تجاری آفتاب درخشان و پاساژ بهشت تاکید کرد.

مصطفی زاده از پیگیری تخلفات مسئولان شهری و ضرورت شفاف سازی عملکرد مدیران شهری و درخواست از فرمانداری بانه جهت وادار کردن شورای اسلامی شهر بانه به ارائه عملکرد سه ساله این شورا در بخش های مالی، عمرانی، رفاهی و نظارتی بعنوان یکی از مطالبات اساسی انجمن آشتی و شهروندان نام برد.

شورای شهر بانه ناکارآمد است

کاوه احمدی متخصص مسائل عمرانی و عضو انجمن آشتی هم در این جلسه ابتدا به شورای شهر ناکارآمد و نارضایتی عمومی شهروندان از عدم شفاف سازی عملکرد مدیریت شهری بانه انتقاداتی را وارد کرد. سپس فهرست وار به مهمترین چالش های شهری بانه همچون پرونده های سازمان بازرسی کشور در رابطه با عملکرد مالی تعدادی از مدیران شهرداری، پلیس ساختمان و سد معبر و نیز بحث تراکم 100 درصدی و ناهنجاری بصری، مشکلات مبلمان شهری و فضاهای عمومی، کمبود شدید سرانه های خدماتی و مباحث ترافیکی، تخریب پارک دیلان و تبدیل آن به محلی برای خرید و فروش ارز، عدم استفاده از بودجه فرهنگی توسط ادارات، زمین خواری و تغییر کاربری های غیرمجاز و تفکیک های غیرقانونی زمین اشاره کرد.

او بر ضرورت تشکیل کارگروه های تخصصی نخبگان و کارشناسان و لزوم فعال تر کرد شورای توسعه استان و شهرستان تاکید کرد. احمدی همچنین بکارگیری پتانسیل های انجمن های مردم نهاد و ضرورت تسریع در صدور مجوز فعالیت انجمن های مردم نهاد توسط فرمانداری و سایر مراجع را یادآوری شد.

کمپ ترک اعتیاد در بانه احداث می شود

اسماعیل رستم پور، فرماندار شهرستان بانه هم ضمن یادداشت برداری از مطالب ارائه شده توسط اعضای انجمن آشتی، سخنانش را با تشکر از فعالیتهای انجمن آشتی شروع کرد و قول دادند که نسبت به پیگیری دغدغه ها و مطالبات انجمن مردم نهاد آشتی بی تفاوت نخواهند بود.

او در ادامه درخواست کرد که با توجه به ظرفیت های موجود در بانه، برند و نمادی شایسته در قالب پروپوزال برای بانه تعریف و ارائه شود و قول دادند که نسبت به حمایت مالی و اداری پروژه مد نظر فعالان مدنی و فرهنگی بانه اقدامات لازم را انجام خواهند داد که اعضای انجمن آشتی بر استمرار جشنواره داستان و جایزه ادبی دکتر یونسی و تقویت گروههای هنری و ادبی تاکید کردند.

رستم پور گریزی هم به فعالیت هایش در راستای مبارزه با آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد زد و از انتقال چندین معتاد به کمپ ترک اعتیاد در سقز اشاره کرد و قول دادند که پروژه احداث کمپ ترک اعتیاد در بانه را با جدیت دنبال خواهد کرد و گفت در اجرای این پروژه نیازمند حمایت انجمنهای مردمی و خیرین و سرمایه گداران هستند.

رستم پور تعامل با انجمنهای مردم نهاد و تسهیل در اخذ مجوز فعالیتهای عمومی را جزو اولویت های فرمانداری برشمرد و پیگیری پرونده های مربوط به زمین خواری و تخلفات اداری مسئولان و برخورد با مسئولان ناکارآمد از جمله تعهداتی بودند که او با جدیت بر آن تاکید داشت.

رستم پور مسائل مربوط به آب شرب بانه و برنامه های فرمانداری در این زمینه را مطرح کرد و بر لزوم ساماندهی رودخانه شهر و مسائل زیست محیطی تاکید کرد.

وی در ادامه فعال کردن پارک های بابوس، نوروز و پروژه آربابالند را در جهت افزایش سرانه فضای سبز و مراکز تفریحی ضروری دانست.

کد خبر 318778

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha