رییس سازمان صمت آذربایجان غربی از علت کمبود گاز مایع پرده برداشت

سرویس آذربایجان غربی- پس از بارها تکذیب کمبود گاز مایع در آذربایجان غربی در نهایت امروز، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، با تایید این موضوع، دلیل کمبود گاز مایع را تعمیر پالایشگاه اراک به عنوان عمده تأمین کننده های گاز مایع آذربایجان غربی معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، در کنار تکذیب های مکرر مسئولان آذربایجان غربی مبنی بر عدم کمبود گاز مایع در استان، صف های طویل دریافت کپسول گاز، همانند سال گذشته، از حکایت جداگانه ایی خبر می دادند واین روند طی دو ماهه آخر تابستان امسال شدت گرفته بود.

در همین راستا نماینده مهاباد در مجلس دلیل کمبود گاز مایع در سطح کشور را به ویژه در روستاهای فاقد پروژه گازرسانی، با وجود منابع زیرزمینی گاز در ایران، از وزیر نفت خواستار شد.

اما باز هم، این مسئله در آذربایجان غربی از سوی مسئولان پذیرفته نمی شود و آنها هر بار منکر کمبود گاز مایع در سطح استان می شدند.

کار تا جایی پیش رفت که معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی گفت: «از بابت توزیع گاز مایع برای شهروندان مشکل خاصی وجود ندارد و متاسفانه بخش قابل توجه این مشکل مربوط خودروهایی است که بصورت غیر استاندارد از کپسول های گاز به عنوان سوخت استفاده می کنند» .

در همین راستا هم؛ مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه ارومیه با تکذیب موضوع از اساس گفت: «هیچ مشکلی در تامین کپسول گاز خانواده‌هایی که از گاز طبیعی در آذربایجان‌ غربی برخوردار نیستند، وجود ندارد».

اما امروز در اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی جلسه ایی به منظور بررسی "علل کمبود سیلندر گاز مایع در استان" با حضور مدیر کل شرکت نفت و پخش فرآورده های نفتی استان و مدیران شرکت های توزیع گاز مایع در استان، برگزار شد.

در این جلسه غلامرضا بابایی، رییس صمت استان ضمن تایید کمبود گاز مایع در استان گفت: یکی از دلایل این کمبود، تعمیر و نگهداری پالایشگاه اراک است که یکی از عمده تأمین کننده های گاز مایع استان است.

او با اشاره به دیگر علل کمبود گاز مایع در استان، افزود: مصارف خانه باغ ها برای عرق گیری سنتی، تهیه رب خانگی و غیره نیز از آن جمله اند.

بر همین اساس در این جلسه مصوب شد؛ با توجه به عدم تخصیص سهمیه گاز مایع استان توسط شرکتهای موزع کشوری، شرکتهای موصوف نسبت به تخصیص سهمیه استان متناسب با مقدار جذب شده کل اقدام نمایند و درصورت عدم تخصیص سهمیه استان متناسب با میزان جذب، با شرکتهای متخلف مطابق قانون تعزیرات حکومتی برخورد گردد.

در این راستا؛ سازمان صنعت، معدن وتجارت نیز نظارت های لازم را طبق معمول بر نرخ های مصرف کنندگان گاز مایع اعمال و در صورت مشاهده تخلف برخورد های قانونی لازم را بعمل آورد.

گاز مایع مناطق فاقد لوله کشی گاز از طریق کارت الکترونیکی توزیع شود

رییس صمت استان در ادامه تاکید کرد: گاز مایع باید در مناطقی که فاقد لوله کشی گاز هستند از طریق کارت الکترونیکی که از سوی شرکت نفت و پخش فرآورده های نفتی تعیین شده است، توزیع گردد.

بابایی تأکید کرد: توزیع سیلندر گاز مایع برای خودرو های گاز سوز LPG در سطح شهر به غیر از تاکسی های شهری که پمپ سوختگیری خاصی دارند ممنوع است و در صورت مشاهده با متخلفان مطابق قانون برخورد خواهد شد.

رییس صمت آذربایجان غربی تصریح کرد: توزیع سیلندر گاز مایع خارج از چهارچوب تعیین شده از سوی شرکت نفت و پخش فرآورده های نفتی، توزیع خارج از شبکه محسوب و با عاملان آن برخورد قانونی خواهد شد.

بابایی اضافه کرد: در حال حاضر قیمت مصوب گاز مایع برای هر سلندر 11 کیلوی 9 هزار و 700 تومان است که فروش بالاتر از قیمت مصوب تخلف بوده و هم وطنان عزیز می توانند گرانفرشی، احتکار، عدم توزیع و توزیع خارج از شبکه را از طریق سامانه شبانه روزی 124 ستاد خبری سازمان گزارش کنند تا در کمترین فرصت رسیدگی شود.

به گزارش کردپرس، در این جلسه مصوب شد؛ باتوجه به وجود مصرف گاز مایع در باغات این استان خصوصا در این فصل، توزیع گاز مایع فعلا در جلو درب ایستگاه شرکت های موزع گاز مایع با تراکنش به مصرف کنندگان توزیع گردد.

همچنین شرکت پخش فرآورده های نفتی مناطق ارومیه و میاندوآب مکلف به ارسال تراکنش های توزیع گاز مایع شرکت های موزع را از زمان الزام توزیع گاز مایع از طریق سامانه الکترونیکی به سازمان صمت استان شدند.

پاییز سال قبل، با شروع فصل سرما و کمبود گاز مایع، بر خلاف ادعای مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه در خصوص جذب مازاد بر سهمیه ابلاغی گاز مایع، نماینده یکی از شرکت‌های ارایه دهنده کپسول گاز در این شهر، کمبود گاز مایع را رونق گرفتن صادرات آن از طریق بورس انرژی عنوان کرده بود.

در کردپرس بیشتر بخوانید؛

صف های طویل مردمی و پشت پرده ناپیدای کمبود گاز مایع در ایران!

کد خبر 319415

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha