عدم تخصیص ارز به نهاده های دامی با افزایش قیمت زنجیره غذایی همراه می شود

سرویس آذربایجان غربی- نائب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش قیمت نهاده‌های دامی گفت: به اندازه کافی ارز دولتی به واردکننده‌های دامی تخصیص داده نمی شود در نتیجه قیمت نهایی محصولاتی مثل مرغ، تخم مرغ، کره افزایش می یابد و ادامه این روند تولید کمتر و قیمت بالاتر خواهد بود.

به گزارش کردپرس، جلال محمودزاده در گفت‌وگو با خبرنگاران، با تاکید بر اینکه علت گرانی تخم‌مرغ در بازار، صادرات آن نیست اظهار داشت: صادرات در تمامی کشورها به ویژه صادرات محصولات کشاورزی، به غیر از ایران آزاد است.

او افزایش قیمت نهاده‌های دامی را علت افزایش قیمت نهایی محصولاتی مثل مرغ، تخم مرغ، کره و... دانست و افزود: دام نیز به نهاده وابسته است. از طرف دیگر مرغداران کشور، در سطح وسیعی جوجه ریزی نکرده‌اند و مرغداری‌ها خالی است.

محمودزاده در خصوص جزییات افزایش قیمت تخم مرغ گفت: به اندازه کافی ارز دولتی به واردکننده‌های دامی تخصیص داده نمی شود، اکنون قیمت نهاده به شدت گران شده است. سویا، از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۳ هزار تومان رسیده است. ذرت از هزار و ۷۰۰ تومان به ۴ هزار تومان رسیده است.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس بیان کرد: اگر بانک مرکزی، ارز کافی برای نهاده‌های دامی در نظر بگیرد، قیمت تخم مرغ، مرغ و کره کاهش می‌یابد و بازار به حد تعادل می‌رسد.

نماینده مهاباد در مجلس تاکید کرد: هم اکنون پشتیبانی دام، به اندازه ۳ روز به تولیدکننده‌ها نهاده می‌دهد یعنی تولیدکننده‌ها ۲۷ روز نهاده خریداری می‌کنند. اگر در زمینه مرغ با همین روند پیش برویم، تولید کم خواهد شد و قیمت بالا خواهد رفت. دولت هم در این شرایط مجبور می‌شود که مرغ وارد کند.

محمودزاده تأکید کرد: ما نمی‌توانیم اقتصاد را با زور کنترل کنیم. اقتصاد عرصه عرضه و تقاضاست. نمی‌توانیم به مرغدار فشار بیاوریم و بگوییم که باید مرغش را فلان قیمت به مصرف کننده بدهد. اگر به مرغدار فشار بیاوریم، مرغدار دیگر تولید نمی‌کند. آنگاه کم شدن تولید، موجب افزایش قیمت می‌شود.

بیش از 90 درصد بازار صادراتی کشور به عراق از دست رفت

او تصریح کرد: بنابراین باید همیشه صادرات آزاد بوده و از آن جلوگیری نشود چون عدم صادرات، برخلاف اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی و برخلاف اقتصاد کشاورزی است.

محمودزاده با ابراز تاسف از اینکه هم اکنون بیش از 90 درصد بازار صادرات عراق توسط جمهوری اسلامی ایران از دست رفته است افزود: بنابراین صادرات باید همیشه برقرار باشد یعنی راهکار اینکه قیمت داخلی را متعادل کرده و اجازه ندهیم قیمت محصول در داخل افزایش یابد این است که باید یک تعرفه صادراتی بسته شود.

نائب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان تصریح کرد: در این صورت درآمد تعرفه صادراتی به سویا، کنجد و ذرت به صورت ارزان در اختیار تولیدکننده قرار گرفته تا قیمت تمام شده تولیدکننده، کاهش یابد و در نتیجه هم افزایش تولید داشته و هم کیفیت افزایش یابد.

کد خبر 319616

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha