به گزارش کردپرس، دکتر جواد آقازاده در برنامه تلویزیونی صدا و سیمای مرکز مهاباد اظهار کرد: هم اکنون 400 نفر مصدوم شیمیایی بالای 50 درصد در شهرستان سردشت داریم و در بحث بیماری کرونا اولین اقدامی که در استان آذربایجان غربی انجام دادیم به خاطر وجود جانبازان شیمیایی است.
او ادامه داد: امکانات و تجربیاتی که در مقابله با ویروس کرونا داریم مربوط به وجود شرایط بحرانی در زمان جنگ تحمیلی بود آزمایشگاه های تخصصی و درمان های خاص مصدومین شیمیایی را شکل دادیم.
برخی داروهای خارجی مصدومان شیمیایی وارد نمی شوند
آقازاده با بیان اینکه درمانگاه مختص مصدومین شیمیایی در شهرستان سردشت وجود دارد، گفت: از نظر بحث درمان بیماران شیمیایی مشکلی نداریم بالطبع بعضی از داروهای خارجی هستند که این داروها وارد نمی شوند ولی بنیاد شهید این داروها را در اختیار این عزیزان قرار می دهند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار داشت: در بحث کرونا وظیفه شرعی و انسانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه است تا از مصدومین شیمیایی سردشت محافظت کند از روزهای اول شیوع ویروس کرونا جلسه شورای اداری را با فرماندار سردشت برگزار کرده و اقدامات مورد نیاز ساماندهی شد.
او اضافه کرد: هم اکنون برای کوچکترین امکاناتی که در مقابله با بیماری کرونا ویروس مصدومین شیمیایی نیاز داشته باشند شبکه بهداشت و درمان سردشت و بنیاد شهید آماده خدمت رسانی به این عزیزان می باشند. تمامی تلاش دانشگاه این است که مصدومین شیمیایی را از آسیب بیماری کرونا ویروس مصون نگه داریم و تا به امروز هم موفق بودیم و موفق عمل کردیم.
آقازاده تصریح کرد: همه کادر درمانی ، پزشکی و پرستاری ،آزمایشگاه و رادیولوژی و پیراپزشکی و خدمات پشتیبانی و اداری و نیروهای بهداشتی از بهورزان تا پزشکان در حال ارائه خدمات به بیماران کرونایی هستند .
کاهش حساسیت های رعایت عمومی بهداشت و افزایش مجدد بیماری
او با اشاره به اینکه بیماری کویید 19، از بهمن ماه سال 98 در استان آذربایجان غربی شیوع پیدا کرد، گفت: در ابتدا وضعیتی که داشتیم یک منحی با شیب ملایم بود و بحث تعطیلات از فروردین تا اردیبهشت ماه ادامه یافت بعد از برداشتن محدودیتها استان آذربایجان غربی به عنوان یک استان گردشگر پذیر خصوصا به خاطر وجود مناظر بکر طبیعی در فصل بهار و اماکن مسقف تجاری سبب مراجعه مسافرین زیاد به منطقه شد و سپس محدودیتها برداشته شد علیرغم اینکه در استان آذربایجان غربی در یک مقطع مجددا محدودیتها اجتماعی تمدید شد.
رییس کارگروه استانه مقابله با کرونا ویروس در آذربایجان غربی گفت: بعد از برداشتن محدودیتها تعداد بیماران مبتلا در استان افزایش یافت بطوریکه در تیرماه بیشترین میزان بستری در استان به تعداد 853 نفر افزایش یافت البته پیش بینی ما 1200 بیمار در استان بود.
آقازاده با اشاره به اینکه از 10 تیر ماه به بعد شیب عمودی آمار ابتلایان به بیماری پایین آمد، تاکید کرد: در طول یک ماه گذشته استان آذربایجان غربی جزو استانهای زرد و سفید به شمار می رفت و در وضعیت مطلوبی بسر می برد رئیس جمهور و وزیر بهداشت در جلسات وبینار از استان تقدیر و تجلیل کردند.
او ادامه داد: ولی با کم شدن حساسیتها مجددا با افزایش بیماری مواجه شدیم . با توجه به تعداد بستری شدگان تا به امروز آمار بیماران بستری در استان به 750 نفر افزایش یافته است در حال حاضر 172 بیمار در بخش های مراقبتهای ویژه بستری هستند و تعداد افراد متصل به دستگاه ونتیلاتور 45 نفر است.
آنفولانزا و کرونا در فصل سرما با هم در کمین هستند
او تصریح کرد: در موج سوم کرونا با بیمارانی مواجه هستیم که بدحال ترند و تعداد فوتی ها هم بیشتر هستند و سن مبتلایان به این بیماری به سنین پایین تر کاهش یافته است.
خواهشی که از مردم داریم ، استفاده از ماسک ،رعایت فاصله گذاری اجتماعی که متاسفانه مخدوش شده است و شستن مکرر دستها با آب و صابون پروتکهای بهداشتی و اصول خود مراقبتی را برای مقابله با این ویروس جدی بگیریم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به به نزدیک شدن فصل سرما و افزایش میزان بیماران مبتلا به بیماری آنفولانزا و نیز بیماران کووید 19 تاکید کرد: چون هردو بیماری دارای علایم مشابهی هستند تفکیک این دو بیماری از یکدیگر بسیار سخت است. بنابراین رعایت اصول خود مراقبتی تعداد مبتلایان به بیماری آنفولانزا را کمتر می نماید.
او بیان کرد: با توجه به مصوبه ستاد کرونا 30 درصد از ظرفیت تختهای بیمارستانی را به بیماران کرونا اختصاص دادیم بیمارستانهای مرکز استان در ارومیه در حال پرشدن است و در شهرستانها نیز در مهاباد و میاندوآب تعداد افراد مبتلا به بیماری کرونا در حال افزایش می باشد.
نظر شما