به گزارش کردپرس، حسین عباسی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان خوی در این مراسم آرامگاه شمس تبریزی را میراثی گرانقدر برای کشور عنوان کرد و افزود: وظیفه ما مسئولان پاسداری از این میراث ارزشمند است.
او تصریح کرد برای حفظ این اثر تاریخی و ملی، پروژه مجتمع فرهنگی شمس که از مصوبات سفر ریاست محترم جمهور به شهرستان است در حال اجرا است.
حسین عباسی به نقش اندیشه ها و نظرات شمس و مولانا در جهان امروز اشاره کرد و افزود: اندیشه شمس تبریزی و مولانا بشردوستانه و صلح گرایانه است و این خصوصیت باعث شده آنها در کل جهان مورد توجه قرار بگیرند.
فرماندار ویژه خوی در ادامه از ارسال ۵۶ مقاله از مراکز علمی و دانشگاه های داخلی وخارجی به دبیرخانه ششمین همایش بین المللی شمس و مولانا خبر داد و گفت: از این تعداد ۳۵ مقاله برگزیده و در پایگاه استنادی علوم جهان اسلامی قابل مشاهده است.
او ادامه داد: این اساتید مطرح شمس شناس و مولوی پژوه از کشورهای فرانسه، ترکیه، بنگلادش و ایران هستند. که از آنها می توان به "لیلی انور" از دانشگاه سوربن فرانسه، "محمد ابوهاشم" از دانشگاه چیتاکنگ بنگلادش، "شهین اعوانی" و "شهرام پازوکی" از موسسه حکمت و فلسفه تهران، "احمد پاکتچی" از پژوهشگاه دانشنامه نگاری، "شهریار حسن زاده" از دانشگاه آزاد خوی، "تورقای شفق" از دانشگاه مدنیت استانبول ترکیه و "مرتضی شجاری" از دانشگاه تبریز اشاره کرد.
عباسی بیان کرد: در این همایش همچنین "ایرج شهبازی" از دانشگاه تهران، "حسینعلی قبادی" از پژوهشگاه علوم انسانی تهران، "قاسم کاکایی" از دانشگاه شیراز، "محمدباقر محسنی" از دانشگاه آزاد خوی، "عبدالمهدی مستکین" از کمیسیون ملی یونسکو، "مهدی محبتی" از دانشگاه زنجان، "فاطمه مدرسی" از دانشگاه ارومیه، "نعمت یلدیریم" از دانشگاه ارزوم ترکیه و "محمود یوسف ثانی" از موسسه حکمت و فلسفه دیگر سخنرانان این همایش بین المللی هستند.
او اظهار کرد: این سخنرانی های مجازی در روزهای هشتم، نهم و دهم مهرماه به صورت مجازی از طریق سایت یونیتک، وابسته به کمیسیون ملی یونسکو در ایران ارائه می شود.
در ادامه مراسم ششمین همایش بین المللی شمس تبریزی نماینده خوی و چایپاره در مجلس، اظهار کرد: اندیشههای شمش جلوهگر صلح و مهربانی بوده و جهان امروز تشنه این اندیشهها است.
نجفزاده با اظهار گلهمندی از عدم تخصیص اعتبار کافی برای تکمیل پروژه فرهنگی و تاریخی شمش تبریزی تصریح کرد: چطور ممکن است که از ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص از محل اعتبارات سفر رییسجمهوری به این پروژه تنها ۳۷ میلیارد ریال تنها اختصاص یابد.
او با درخواست از مسئولان کشوری برای تخصیص اعتبارات لازم و کافی برای تکمیل این پروژه عنوان کرد: احیای بارگاه شمس تبریزی و بهرهبرداری از مجموعه فرهنگی و تاریخی شمس میتواند به صورت قابل ملاحظهای به جذب گردشگر در این شهرستان کمک کند.
به گزارش کردپرس، هفتم مهر ماه، به عنوان روز بزرگداشت شمس تبریزی و همچنین روز جهانی عرفان نامگذاری شده در تقویم رسمی ایران شناخته شده است.
روز گذشته در آیین افتتاح بزرگداشت این روز از ۴ جلد کتاب مجموعه مقالات چهارمین همایش علمی، کتاب مجموعه مقالات پنجمین همایش بین المللی و کتاب دو سالانه جشنواره شمس و مولانا رونمایی شد.
نظر شما