به گزارش خبرنگار کردپرس؛ صف های طولانی نان که از هفته گذشته در ارومیه شکل گرفته بود در دو روز اخیر به بوکان و مهاباد هم رسیده است و مردم در صف نانوایی از مشکل کمبود و انتظاری چند ساعته برای خرید نان خبر می دهد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اما معتقد است؛ کمبود آرد در کشور وجود ندارد و در صورتی که سهمیه آرد دولتی توسط نانواییها به طور کامل پخت شود، کمبودی از لحاظ نان نیز وجود نخواهد داشت.
جلال محمودزاده در این خصوص به خبرنگار کردپرس می گوید: در پی اعلام قیمت خرید تضمینی گندم به میزان ۴ هزار تومان در سال آتی، قیمت این محصول ۶۰ درصد افزایش پیدا کرد و این مسئله سبب افزایش قیمت آرد هم شد.
او ادامه می دهد: هر کیسه آرد سهیمه ایی به قیمت ۴۵۰۰۰ تومان به نانوایی ها تحویل داده می شود اما هم اکنون قیمت هر کیسه آرد در بازار آزاد به ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان رسیده و 2 و نیم برابر افزایش پیدا کرده است.
محمودزاده بیان می کند: تا قبل از اعلام قیمت جدید خرید گندم، فاصله اختلاف قیمت آرد سهمیه ایی و بازار آزاد، حدود ۱۵ هزار تومان بود اما اکنون این تفاوت نرخ حدوداً به ۷۰ هزار تومان برای هر کیسه رسیده است.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه این وضعیت سبب شکل گیری سودجویی از سوی عده ایی خاص شده است، می گوید: کمبود آرد وجود ندارد بلکه اختلاف قیمت آرد سبب شده است که برخی از نانوایی ها اقدام به فروش سهمیه آرد خود در بازار آزاد بکنند و همین مسئله کمبود نان در برخی از شهرستان های آذربایجان غربی را شکل داده است.
او اضافه می کند: ادارات صنعت معدن تجارت، تعزیرات و همچنین شورای آرد و نان در فرمانداری ها باید نظارت کامل را بر نحوه توزیع و پخش آرد داشته باشند و با آن دسته از نانوایی هایی که سهمیه خود را پخت نمی کنند و با امید سود بیشتر در بازار آزاد به فروش می رسانند، طبق قانون برخورد شود.
نماینده مهاباد در مجلس تاکید می کند: هر چقدر که سهمیه آرد نانوایی ها را افزایش دهند درصورتی که نظارتی وجود نداشته باشد باز هم با فروش در بازار آزاد و خروج از چرخه پخت روبهرو خواهیم شد. از این رو لازم است مسئولان با نظارتهای بیشتر اجازه ندهند آرد سهمیه ایی در بازار سیاه به فروش برود.
محمود زاده با بیان اینکه اکنون کمبود سه تا چهار میلیون تن گندم در کشور مشهود است اظهار می کند: در حالی که امسال حدود ۱۳ میلیون تن گندم در کشور تولید شده اما تنها ۸ میلیون تن گندم سیلوهای دولتی تحویل داده شده است و مابقی یا خوراک دام شدهاند و یا از طریق مرزهای کشور خارج شده و یا اینکه کشاورزان آن را به مراکز دولتی تحویل نداده اند. به دلیل اینکه قیمت خرید تضمینی گندم در سال گذشته و امسال بسیار پایین بود.
او می گوید؛ در کشور ۱۱ میلیون تن گندم برای تهیه آرد نانوایی ها نیاز است و در پی کمبود گندم اکنون دولت در حال وارد کردن گندم و جبران کمبود آن است همچنین باید آرد مورد نیاز خبازی ها را نیز تهیه کند. اما در حال حاضر مشکل کمبود آرد در کشور وجود ندارد و تنها اختلاف قیمت فاحشی بین آرد دولتی و بازار آزاد سبب شکل گیری بحران کنونی شده است.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به دیر اعلام کردن قیمت خرید تضمینی گندم برای سال آتی بیان می کند: کشت پاییزه به اتمام رسیده و دولت در تعیین نرخ خرید تضمینی گندم برای سال آینده با تأخیر مواجه شد.
نظر شما