کمپین «نه به ایل دا» و درس هایی که می توان از ماجرا گفت/ ظاهر سارایی

سرویس ایلام - کمپین "نه به سریال ایل دا" با دیدار جمعی از فعالان کمپین، اصحاب رسانه،‌ و بعضی مسئولان فرهنگی با امام جمعه‌ی ایلام، پایان یافت. از این کمپین و ماجراهایش می توان درسهایی گرفت.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، ماحصل این نشست، در این سطور خلاصه شده است:

۱. مقرر شد برای قسمت‌های باقیمانده‌ی سریال با حضور کارشناسی از صدا و سیمای مرکز استان قسمت‌های باقیمانده بازبینی شده و سکانس‌هایی که در آن توهین به مردم استان احساس گردد، حذف شوند حتی اگر (منجر) به حذف دو قسمت از سریال شود.

۲. دکتر رمضان‌زاده، مدیر سیما فیلم قول دادند به استان آمده و برای ساخت فیلم و سریال‌هایی از سوژه‌های غنی استان ایلام پای کار بیایند چراکه سوژه‌های استان ایلام از لحاظ احساسی، عاطفی، رزمی، غیرتی و ... غنی هستند و باید خودمان هم پای کار بیاییم.

۳. در انتهای سریال از هنرمندان استان ایلام دعوت به عمل خواهد آمد تا نقدهای وارد بر سریال را بیان نموده و در همان ساعت پخش سریال این انتقادات پخش خواهد شد.

پیشنهاد نماینده ولی فقیه در استان در پایان این بود که "اگر بیش از این به کمپین " نه به ایلدا" دامن بزنیم ماجرا لوث شده و باعث می‌شود تا این فرصتی که برای استان فراهم شده از بین برود. مردم استان مطمئن باشند که نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام پیگیر خواسته های بحق مردم خواهد بود."

اما در کل، چند نکته حائز اهمیت است:

یک: اینکه جمع قابل توجهی از مردم استان، با پایمردی چندتن از فعالان فرهنگی و اجتماعی نسبت به تحریف واقعیت‌ها واکنش نشان دادند و ثابت کردند که استان ایلام، آنقدرها هم که مدعیان پنداشته‌اند، "قبرستان" تشریف ندارد، جای تحسین و امیدواری بسیار دارد.

دو: از میان مسئولان استان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، جناب عمران خودآموز، پیش‌آهنگ واکنش به این سریال بود و با نوشتن نقدی بر آن، نشان داد که شایستگی تکیه‌زدن بر این منصب را دارد.

سه: از بین سه نماینده‌ی استان ایلام، تنها آقای بسطامی موضع‌گیری قاطع داشتند و آن دوی دیگر، سکوت و عافیت را پیشه گرفتند. بی‌شک خاطره موضع‌گیری آقای بسطامی و سکوت و اهمال آن دو نماینده‌ی دیگر در اذهان مردم ایلام باقی خواهد ماند.

چهار: جز یکی دو تن از مسئولان رسانه، همچون آقای خداداد ابراهیمی و پرویز شریفی که در بطن ماجرا بودند، دیگر رسانه‌ها در حاشیه‌ی موضوع قرار داشتند و بعضی اصلا به این موضوع ورود نکردند.

پنج: ثابت شد در استان‌های همسایه کسانی هستند که هنوز موجودیت و هویت استانی به نام ایلام را نپذیرفته‌اند و هنوز در عهد والیان و اتابکان نفس می‌کشند. امید است این کمپین و واکنش قاطع مردم و عکس‌العمل نسبی مسئولان آنان را از این خواب بیدار کرده باشد.

شش: استان ایلام ثابت کرد که برخلاف موارد مشابه که به خاطر برخوردن یک دیالوگ به پر قبای فلان شخصیت قومی، با ایجاد آشوب و غوغا و ایجاد مشکلات امنیتی و نهایتاً به تعطیلی کشاندن قهری آن فیلم، در ایلام کوششی فرهنگی و معتدل شکل گرفت و نهایتا هم با سعه‌ی صدر و ملاحظات دیگر، با صدور بیانیه‌ای به اعتراض خود پایان دادند، همانگونه که در اعتراض به فیلم "بمانی" هم این اتفاق افتاد.

هفت: و نهایتاَ اینکه یادمان باشد، این استان، از دیرباز بوده و ان‌شاءالله همچنان خواهد بود و کوشش‌های بدخواهان برای اضمحلال و انحلال آن راه به جایی نخواهد برد چرا که مردم استان همدل و همراه و هشیارند و بعضی از مسئولان نیز البته بیدار!

کد خبر 340659

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha