اربیل  تصمیم به برقراری روابط مستحکم با  بغداد گرفته است

سرویس عراق و اقلیم کردستان – وزیر امور دولت فدرال در اقلیم کردستان بر حل اختلافات با بغداد براساس قانون اساسی و ایجاد روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی مکمل با دولت فدرال عراق تأکید کرد.

به گزارش کرد پرس به نقل از پایگاه شبکه تلویزیونی "دجله"، "خالد شوانی" در گفتگو با برنامه "نفس عمیق" این شبکه گفت: می خواهیم روابط با بغداد را از حالت نزاعی که در دولت های سابق وجود داشت به هماهنگی در همه سطوح برسانیم.

شوانی افزود: ما با دولت فدرال برای حل مشکلات مالی اقلیم کردستان همکاری می کنیم و همزمان با وجود اینکه در حال حاضر، بودجه ای کمتر از استحقاق خودمان را دریافت می کنیم اما وضعیت اقتصادی دولت را درک می کنیم.

وزیر امور دولت فدرال تصریح کرد: دولت اقلیم کردستان تصمیم به برقراری روابط مستحکم با دولت بغداد گرفته است و ما به تفاهمات به دست آمده با دولت عادل عبدالمهدی ادامه خواهیم داد.

خالد شوانی تصریح کرد: اربیل با تحویل روزانه 250 هزار بشکه نفت به شرکت بازاریابی نفت عراق (سومو) موافقت کرده است اما تأخیر در تصویب بودجه 2020 باعث عدم اجرای این توافق با بغداد شده است و بغداد در این باره عذرخواهی کرده است.

وزیر امور دولت فدرال در دولت اقلیم کردستان افزود: ما به تعامل با گذرگاههای مرزی براساس اصول قانون اساسی درباره اختیارات مشترک دولت فدرال و اقلیم کردستان، پایبند و آماده ایم مرزهای اقلیم کردستان را براساس این اصول به مرزهای دولت فدرال متصل کنیم.

خالد شوانی همچنین با تأکید بر اینکه دولت اقلیم کردستان، با حسابرسی درآمدها و هزینه کردها و بودجه اقلیم براساس توافق این دیوان محاسبات دولت فدرال و اربیل، مخالفتی ندارد به موافقت دولت بغداد با اقلیم درباره ارسال 320 میلیارد دینار بودجه به اربیل در مقابل تحویل گرفتن نیمی از درآمدهای مرزهای اقلیم کردستان اشاره کرد و گفت: بحران اقتصادی کنونی، مانع اجرای این توافق شده است. این در حالی است که اربیل تلاش می کند روابط ثابتی با دولت فدرال به ویژه در زمینه سهم اقلیم از بودجه عمومی برقرار کند، به گونه ای که همزمان با تضمین حقوق مردم اقلیم، به منزله نادیده گرفتن حقوق سایر استان ها نیز نباشد.

وزیر امور دولت فدرال در کابینه اقلیم کردستان با تصریح بر اینکه اربیل برای یافتن راه حل های ملی برای اختلافات با دولت کاظمی درباره مسائل مختلف از جمله مناطق مورد اختلاف تلاش می کند، از نیروهای اصلی روند سیاسی عراق خواست توافقی براساس اصول ملی برای نجات عراق از بحران های امنیتی و اقتصادی امضا کنند و این کشور را به مرکزی برای تمرکز منافع منطقه ای و بین المللی تبدیل کنند و آن را از بحران های کنونی نجات دهند.

خالد شوانی همچنین افزود: شمار حقوق بگیران اقلیم کردستان 1.2 میلیون شخص است که از جمله آنها می توان به خانواده های قربانیان نسل کشی موسوم به انفال، بازنشستگان، حقوق بگیران تأمین اجتماعی اشاره کرد که با توجه به شمار حقوق بگیران دولت فدرال، این رقم طبیعی است و اتهامات درباره وجود حقوق بگیران غیر واقعی با هدف دریافت سهم بیشتری از بودجه دولت فدرال، عاری از صحت است. از سوی دیگر، دولت فدرال از سال 2014 تاکنون، هیچ ردیف شغلی جدیدی در اقلیم کردستان اعلام نکرده است.

این مقام دولت اقلیم کردستان، درباره مناطق مورد اختلاف بین اربیل و بغداد نیز گفت: برخی خلأهای امنیتی در این مناطق وجود دارد که عناصر گروه تروریستی داعش در مناطقی مانند خانقین، حمرین و طوز خورماتو از این خلأ سوء استفاده می کنند و ما در تلاشیم از طریق توافق برای تشکیل مراکز همکاری مشترک در زمینه اطلاعات نظامی بین بغداد و اربیل و با همکاری ائتلاف بین المللی با این گروههای تروریستی مبارزه کنیم و به اقدامات ضد امنیتی پایان دهیم.

خالد شوانی تصریح کرد: مناطق مورد اختلاف به دلیل سیاست تعریب، با وضعیت دشواری مواجه هستند و اخراج 60 کارمند اداری کُرد در کرکوک به بهانه ایجاد توازن، بهترین دلیل در این زمینه است.

وی درباره حمله اخیر به اطراف فرودگاه اربیل گفت: حمله اخیر غیر قابل قبول و توجیه نشدنی است. به ویژه اینکه این موشک ها از مناطقی شلیک شده اند که ارتش عراق و حشد شعبی، کنترل آنها را در دست دارند. این امر نشان دهنده آن است که حمله مذکور هدفمند بوده است و خواسته اند با این اقدام، پیام خاصی را به اقلیم کردستان منقل کنند. این در حالی است که اقلیم کردستان هرگز وارد نزاع جبهه های مختلف با یکدیگر نخواهد شد و ما با همه طرف های منطقه ای و بین المللی روابط خوبی خواهیم داشت و از اینکه عراق به محل تلاقی منافع منطقه ای و جهانی تبدیل شوند و از نزاع کنونی فاصله بگیرد حمایت می کنیم.

کد خبر 340669

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha