به گزارش خبرنگار کردپرس، 33 سال از بمباران شیمیایی سردشت می گذرد اما هنوز ابهاماتی در تعداد جانبازان شیمیایی این شهر وجود دارد. خطیب موقت تهران در سال 1366 تعداد مصدومان شیمیایی سردشت را هشت هزار و 44 نفر معرفی کرده بود اما پس از گذشت سه دهه و برگزاری چندین کمیسیون پزشکی، به همت انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت، یک هزار و 600 نفر احراز جانبازی شدند که گفته می شود از این تعداد 400 نفر مصدومان شیمیایی ریوی و تنفسی هستند.
انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت در سال 1380 تشکیل شد و خود را موظف دانست تا به اعتراضات جانبازان در خصوص نحوه تشکیل پرونده جانبازی آنها رسیدگی کند.
پس از آن مردم در سردشت نسبت به تشکیل پرونده به عنوان جانباز شیمیایی اقدام کردند و تنها حدود ۱۶۰۰ نفر شناسایی شدند.
امروز استاندار آذربایجان غربی در دیدار با رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خواستار بررسی مجدد پرونده های پزشکی جانبازان، توجه به برنامه های سیاحتی و فرهنگی برای جانبازان و خانوادههای آنان و سرمایه گذاری سازمان اقتصادی کوثر شد.
محمد مهدی شهریاری به وضعیت جانبازان شیمیایی شهرستان سردشت نیز اشاره کرد و گفت: جانبازان سردشتی نسبت به درصدهای جانبازی و لزوم بازنگری در این خصوص گلایه دارند و می طلبد برای بهبود وضعیت این عزیزان اقدام ویژه ای انجام بگیرد.
به گزارش کردپرس، مردم بی گناه و جنگ زده سردشت به دلیل درگیری های پیش آمده و مشکلات پیش آمده در فردای پس از بمباران چندان به این مسئله و جمعآوری مدارک و مستندات توجهی نداشتند، زیرا کشور در جنگ بود و مسئله سردشت هم در این بین کمرنگ و کمرنگ تر شد.
به گفته رییس انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت؛ متاسفانه باقی مردم که در طی دو دهه از گذشته این واقعه دردناک، مدارک و مستندات آن ها باقی نمانده بود نتوانستند نام خود را به عنوان جانباز شیمیایی ثبت کنند و واقعه بمباران شیمیایی سردشت در بحبوحه جنگ ایران و عراق کمرنگ شد.
دکتر فروتن که در زمان بمباران شیمیایی سردشت در این شهر حضور داشت در کتابش به شیمیایی شدن ۸ هزار و ۲۴ نفر در آن روز اشاره کرده است. حتی وزیر امور خارجه وقت کشور نیز هشتم تیر در فردای روز بمباران شیمیایی سردشت، در آماری که به سازمان ملل ارائه کرده بود از ۴ هزار مصدوم شیمیایی در بمباران آن روز خبر داد.
اما اکنون جانبازان شیمیایی زیادی در سردشت هستند که 3 دهه اخیر را با رنج و عذاب بیماری و سرفه های خشک سپری کردند ولی هنوز هم به عنوان جانباز شیمیایی شناخته نشده اند و از خدمات درمانی ویژه این مصدومان بی بهره مانده اند.
در این سال ها وضعیت کلینیک مصدومان شیمیایی سردشت که قرار بود مجهزترین کلینیک مصدومان شیمیایی شود، تغییری نکرده و حتی وضعیت آن بدتر نیز شده است و خرید داروهای خارجی و داروهای خاص جانبازان شیمیایی هم در پی عدم حمایت "بیمه دی" از خانواده های شهدا و جانبازان، این افراد را با مشکلات فراوانی روبه رو کرده است.
هر چند امروز رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: «جهت رفع مشکلات درمانی خانواده شهدا و ایثارگران، ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار با حمایت سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت مطالبات درمانی از جمله بیمه دی پرداخت شد».
اما مشکل از سال گذشته تا کنون همچنان باقی است و علیرغم وعده های سازمان بیمه گر " بیمه دی"، هنوز هم جانبازان شیمیایی سردشت از این موضوع گلایه دارند.
نظر شما