به گزارش کردپرس، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی؛ دکتر فاطمه آقازاده اظهار داشت: هر بیماری، بیمار خاص محسوب نمیشود و بیماران خاص شامل بیماران تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی هستند که به مدد الهی فعلا دارویهای مورد نیاز این بیماران تامین میشود.
او افزود: در شرایط کنونی بعضی اقلام دارویی مورد استفاده در بیماران کانسری( شیمیدرمانی) بدلایل مشکلات ارزی دچار کمبودهای مقطعی شدهاند که توسط مسئولین سازمان غذا و دارو در حال پیگیری برای رفع این مشکل هستند، لیکن این موارد کمبود، سراسری بوده و مختص استان ما نیست.
مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده های داروئی معاونت غذا و داروی داروهای بیان کرد: تکنسخهای برای هر بیمار بصورت جداگانه و نسخه به نسخه، توسط شرکتهایی که مجوز لازم جهت تامین داروهای تکنسخهای را دارند تامین میشود و این داروها در بازار دارویی ایران به فور موجود نمیباشد.
دکتر آقازاده همچنین در مورد کمبود انسولینهای قلمی گفت: در حال حاضر کمبود انسولینهای قلمی که جزو داروهای وارداتی است وجود دارد و این امر موجب نگرانی بیماران دیابتی در استان شده است.
او در زمینه علت کمبود داروی انسولین قلمی در بازار و ارائه راهکارهای لازم در این زمینه گفت: کمبود انسولینهای قلمی سراسری بوده لیکن بطور جدی موضوع از سوی مسئولین سازمان غذا و دارو در دست پیگیری است، بیماران دیابتیک برای جلوگیری از پیشآمد مشکلات جدی میتوانند از انسولین های تزریقی تولید داخل که به وفور در بازار موجود است با مشورت پزشک معالج استفاده نمایند.
آقازاده همچنین در مورد اظهارات شهروندان در خصوص اثر برندهای جایگزین گفت: انسولین های با برند جایگزین نیز مجوزهای لازم را از سازمان غذا و دارو اخذ نمودند و در خصوص اثربخشی این داروها هیچ نگرانی وجود ندارد فقط بیماران دیابتیک در خصوص تعویض برند دارویی و تنظیم میزان دوز دارویی مصرفی حتما با پزشک معالج مشورت نمایند.
مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده های داروئی معاونت غذا و داروی ارومیه در پایان اظهار داشت: مسئولین دانشگاه علوم پزشکی هیچوقت منکر کمبودهای دارویی استان نبودند و کمبودهای مقطعی در طی زمانهای متوالی در خصوص داروهای مختلف متاثر از کمبودهای کشوری و مشکلات ارزی بوده و در سطحی همتراز با استانهای همجوار میباشد.
نظر شما