دکتر فاطمه آقازاده در این خصوص به وب دا افزود: انسولین طبق روال گذشته و بر اساس سهمیه تخصیصی در داروخانهها توزیع میشود و جای نگرانی نیست
دکتر آقازاده گفت: سهمیه انسولین شامل انواع انسولین از جمله: اپیدرا، نوومیکس، لانتوس، لومیر، اباساگلار، همولاگ است که انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی در بین 140 داروخانه منتخب (روزانه و شبانه روزی و نیمه وقت) توزیع می شود.
او در ادامه به لیست داروخانههای منتخب ارائه انسولین، داروهای بیماران خاص، پیوندی، تالاسمی و ... انشار یافته در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: لیست مذکور نهایی نبوده و انتشار آن از سوی سازمان غذا و دارو باعث ایجاد نگرانی در بین بیماران دیابتی استان شد که موضوع در اسرع وقت از سوی معاونت غذا و دارو پیگیری گردید در حال حاضر این لیست از طریق سایت سازمان غذا و دارو در دسترس است.
آقازاده تصریح کرد: شهروندان عزیز علاوه بر لیست پیوستی، برای اطلاع از لیست داروخانه های معین در کلیه نقاط استان می توانند روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 صبح الی 20 عصر با شماره تلفن رایگان 190 تماس بگیرند و از داروخانه های معین مطلع گردند تا بدون اتلاف وقت داروی مورد نیاز را تهیه فرمایند.
مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده های داروئی معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی بیان کرد: کارشناسان ما در محل پاسخگویی ۱۹۰ بیماران را دقیقا به داروخانه ای که دارو در آن موجود باشد هدایت می کنند و این کار که از مدتها پیش در حال انجام هست بیش از اطلاع از لیست داروخانه های منتخب کمک کننده می باشد.
او به بیماران دیابتیک توصیه کرد: در صورت نیاز حتی بیماران می توانند جهت تامین انسولین قلمی مورد استفاده خود بعنوان مثال (novorapid) از سایر برندهای انسولین مثل apidra و یا از انسولین های تزریقی تولید داخل که به وفور در بازار موجود است با مشورت پزشک معالج استفاده نمایند.
آقازاده همچنین در مورد اظهارات شهروندان در خصوص اثر برندهای جایگزین گفت: انسولین های با برند جایگزین نیز مجوزهای لازم را از سازمان غذا و دارو اخذ کرده و در خصوص اثربخشی این داروها هیچ نگرانی وجود ندارد.
مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده های داروئی معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی در پایان به بیماران دیابتیک توصیه کرد در خصوص تعویض برند دارویی و تنظیم میزان دوز دارویی مصرفی حتما با پزشک معالج مشورت نمایند.
نظر شما