مرگ 33 نفر در سی روز؛ مهاباد در مهر ماه بوی مرگ می داد

سرویس آذربایجان غربی- مهر ماه در مهاباد بوی مرگ پیچید و کرونا در این ماه هر روز جان یک نفر را گرفت. وضعیت بحرانی است و نماینده مهاباد در مجلس می گوید: «به دلیل کثرت بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان گاهی دو دستگاه اکسیژن ساز هم کفاف نمی دهد».

به گزارش خبرنگار کردپرس، با گذشت 10 ماه از شیوع کرونا در آذربایجان غربی، وضعیت این استان قرمز است و تا کنون یک هزار و 505 نفر در این استان بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته اند.

ظرفیت بیمارستان های مرجع کرونا در مرکز استان تکمیل شده و کادر درمانی همچنان بدون وقفه در حال خدمت رسانی است.

روز گذشته در اول آبانماه وزارت بهداشت و درمان اسامی شهرستان های بحرانی از لحاظ کرونا در سراسر کشور را اعلام کرد که در بین این 52 شهرستان، نام 3 شهرستان (مهاباد، پیرانشهر و ماکو) در آذربایجان غربی در بین شهرهای بحرانی استان دیده می شود.

مهاباد با 151 نفر، پیرانشهر با 45 نفر و ماکو با 23 نفر فوتی اکنون در شرایط بحرانی کووید 19 قرار دارند. همچنین ماه هاست که در آذربایجان غربی رتبه نخست مرگ و میر به نسبت جمعیت متعلق به شهرستان مهاباد است.

طی 30 روز در مهر ماه، 33 نفر در این شهرستان جان باخته اند و این یعنی در مهر ماه، کرونا هر روز جان یک نفر در مهاباد را گرفته است!

آمارها نگران کننده اند و اما هنوز هم خیلی ها می گویند؛ "ما به کرونا اعتقاد نداریم!"

اعتقادی خودخواهانه که بازی با جان همشهریان و کادر درمان و پزشکی است اما گوش شنوایی وجود ندارد و این باعث شد، در مهر ماه بوی مرگ در مهاباد، قطب درمانی جنوب استان، بپیچید.

هم اکنون بالغ بر 100 نفر بیمار مبتلا به کرونا در تنها بیمارستان مهاباد بستری شده اند و در این شرایط گفته می شود که حتی دستگاه اکسیژن ساز جدید بیمارستان مهاباد هم کفاف اکسیژن رسانی به این تعداد بیمار را ندارد.

شرایط در بی توجهی مردم برای کادردرمان در بیمارستان سخت شده و نماینده مهاباد در مجلس در گفت و گو با خبرنگار کردپرس می گوید: اکنون در بیمارستان دو دستگاه اکسیژن ساز فعال است اما گاهی به دلیل وفور بیماران کرونایی اکسیژن موجود کفاف نمی دهد و در این شرایط از کپسول های اکسیژن استفاده می شود.

جلال محمودزاده با اشاره به بحران کرونا طی خرداد ماه در مهاباد می گوید: در آن زمان با پیگیری هایی که از وزیر بهداشت انجام دادیم، دستگاه اکسیژن ساز جدید جهت استفاده در بیمارستان مهاباد به خصوص در راستای مبارزه بهتر با ویروس کرونا با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان خریداری و راه اندازی شد.

او ادامه می دهد: هم اکنون هر دو دستگاه اکسیژن ساز بیمارستان مهاباد فعال هستند و به روزرسانی شده اند و مشکلی در تامین اکسیژن وجود ندارند اما در روزهای اخیر به دلیل کثرت بیماران کرونا، از کپسول های اکسیژن هم استفاده می شود.

به گفته نماینده مهاباد در حال حاضر بیمارستان با مشکل کمبود تخت روبه رو نیست و کادر درمان صادقانه در حال خدمت رسانی اند، که قابل تقدیر است.

به گزارش کردپرس، کادر درمان خسته اند تعداد زیادی از آنها به کرونا مبتلا شده اند اما بدون درنگ در حال انجام وظیفه هستند و تنها انتظار آنها از مردم رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک است موردی که در مهاباد در آخرین ماه تابستان نسبت به مرداد ماه ۳۰ درصد کاهش یافته بود و حداقل نصف مردم در این شهرستان اکنون از ماسک استفاده نمی‌کنند.

این درحالی است که بنا بر اعلام رییس صمت مهاباد؛ روزانه ۴۰ هزار عدد ماسک سه لایه یکبار مصرف در سطح شهرستان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

به گفته محمد جهین؛ چهار واحد تولیدی ماسک سه لایه در صورت تامین مواد اولیه و پارچه می توانند ماهانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار عدد ماسک یکبار مصرف تولید کنند و با تولید و توزیع این میزان ماسک در سطح شهرستان، مشکلی در تامین اقلام بهداشتی برای اقشار مختلف مردم و کادر درمانی وجود ندارد.

اما اصرار مردم برای عدم استفاده از ماسک به شیوع این بیماری در شهرستان دامن زده است و رعایت پروتکل های بهداشتی در جای جای آن از سوی مردم و دستگاه های اجرایی کم رنگ است.

گزارش/ تانیا شعفی

کد خبر 341249

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha