18 هکتار از تالاب «کانی برازان» مهاباد طعمه حریق شد/ علت آتش سوزی مشخص نیست

سرویس آذربایجان غربی- رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: در پی آتش سوزی گسترده نیزارهای تالاب بین المللی "کانی برازان" بیش از ۱8 هکتار از نیزارهای این تالاب در آتش سوخت و لاک‌پشت‌ها و برخی خزندگانی که در محدوده آتش‌سوزی قرار داشتند، تلف شدند.

فاروق سخنور به کردپرس گفت: در این حادثه۲ تیم آتش‌نشانی از شهر مهاباد و روستای "قم‌قلعه" این شهرستان به محل اعزام شدند و علاوه بر آن نیروهای محلی، فعالین محیط زیست، ماشین آلات معدنهای اطراف، اداره محیط زیست، بخشداری، پاسگاه دارلک و محیط بانی تالاب نیز در این عملیات شرکت کردند و آتش پس از 5 ساعت مهار شد.

او افزود: این آتش‌سوزی شب گذشته در نیزارهای قسمت شرقی این تالاب بین‌المللی شروع شده بود که با همکاری تیم‌های حاضر در این عملیات، ضمن مهار آتش از گسترش آن‌ به عمق تالاب و زمین‌های اطراف جلوگیری شد، اما آتش بیش از ۱۸ هکتار از نیزارهای این تالاب را سوزاند.

سخنور گفت: با توجه به اینکه در فصل لانه‌سازی و جوجه‌آوری پرندگان قرار نداریم احتمال تلف شدن پرندگان آبزی و کنار آبزی بسیار کم است اما لاک‌پشت‌ها و برخی خزندگانی که در محدوده آتش‌سوزی قرار داشتند تلف شدند.

رییس اداره محیط زیست مهاباد در پایان تصریح کرد: علت این آتش‌سوزی توسط کارشناسان در دست بررسی قرار دارد.

به گزارش کردپرس، تالاب بین‌المللی "کانی‌برازان" مهاباد با وسعتی افزون بر ۹۱۰ هکتار یکی از مهمترین تالاب‌های اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزش‌ترین زیستگاه‌های انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی در شمال‌غرب کشور به شمار می‌رود.

این تالاب که به دلیل موقعیت ویژه و شرایط زیستی منحصربفرد خود در سال ۱۳۸۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شد، به نخستین پناهگاه حیات وحش آذربایجان‌غربی تبدیل و به این ترتیب به عنوان یکی از مناطق چهارگانه کشور با جایگاه قانونی معرفی شده است.

تالاب بین‌المللی‌ کانی‌برازان، جدا از اهمیت زیست محیطی و نقش مستقیم آن در زندگی جوامع محلی اطراف این تالاب، به عنوان نخستین سایت پرنده‌نگری کشور می‌تواند از نظر گردشگری طبیعت و حضور پرنده‌نگاران مورد توجه بیشتر قرار گیرد و در ردیف جاذبه‌های گردشگری این شهرستان در عرصه‌ بین‌المللی مطرح است.

در شهرستان مهاباد علاوه بر تالاب بین‌المللی کانی‌برازان یک تالاب بین المللی دیگر با عنوان «قوپی باباعلی» و تالاب‌‍های فصلی دیگری از جمله حسن‌خان، گروس، داشخانه و قره‌قشلاق نیز وجود دارد که همه ساله در فصول بهار و پاییز پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر هستند.

کد خبر 341967

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha