این نخستین بار نیست که تالاب كاني برازان در آتش میسوزد و بخشهایی از سرمایههای طبیعی کشور به دلیل سهلانگاری یا سودجویی انسانها از بین میرود و انتظار هم نمیتوان داشت که آخرین حادثه آتش سوزی در این پناهگاه حیات وحش باشد. با این حساب افزایش توان حفاظتی از كاني برازان و تجهیزات مورد نیاز در زمان وقوع آتش سوزی یک ضرورت غیرقابل چشمپوشی است.
اما تالاب بینالمللی کانی برازان با وسعتی افزون بر ۹۰۷ هکتار در ۳۰ کیلومتری شمال مهاباد واقع شده و از سوی کمیته ملی طبیعت گردی کشور به عنوان نخستین سایت پرنده نگری در ایران معرفی شدهاست. آب این تالاب از رودخانه مهاباد تأمین شده و این رودخانه که از سد مهاباد جاری میشود پس از سیراب کردن تالاب کانی برازان راه خود را به دریاچه ارومیه ادامه م یدهد و با تمام ویژگیهای خاص محیط زیستیاش از نظر تجهیزات حفاظتی و امکانات کنترل و مهار آتش در مضیقه می باشد و راهاندازی ایستگاه آتش نشانی در تالاب كاني برازان تا حد بسیار زیادی این مشکل را برطرف میکند.
قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالابهای کشور که ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و پس از تأیید شورای نگهبان، در تاریخ ۳۰ اردیبهشت همان سال به دولت ابلاغ شد، صراحتاً در ماده ۵ تأکید دارد که دولت مکلف است اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرحهای لازم جهت تحقق اهداف این قانون را در بودجههای سنواتی سالیانه دستگاههای ذیربط پیشبینی کند.
با این حساب اعتبار لازم برای تأمین تجهیزات مورد نیاز منطقهای مانند كاني برازان باید در بودجه سالانه تعریف شده باشد و پس از درخواست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و اداره کل مربوطه در استان، به نتیجه برسد.
حال اميد مي رود كه با همكاري دولت ، مسولين و مردم چاره انديشي جهت حفاظت از اين زيست گاه و سرمايه ملي صورت گيرد.
نظر شما