به گزارش کرد پرس، در ابتدای این نشست رحمت صادقی رئیس دانشگاه کردستان اظهار کرد: در مجموع در 36 مرکز دانشگاهی استان کردستان هزار و 167 عضو هیات علمی حضور دارند و 45 هزار و 700 دانشجو نیز در حال تحصیل هستند.
وی افزود: بودجه وزارت علوم در سال 1401، 38 هزار میلیارد تومان بوده که سهم استان کمتر از یک درصد بوده است.
به گفته رئیس دانشگاه کردستان در این استان به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت، 2 هزار و 800 دانشجو داریم که میانیگن کشوری حدود 4 هزار و 300 نفر است و کردستان در این رابطه استان آخر کشور است.
وی در ادامه به مشکلات دانشگاه اشاره کرد و صدور و تمدید اقامت برای دانشجویان افغان، بودجه پایین در مقایسه با میانگین کشوری، کمبود تجهیزات آموزشی و پژوهشی، کمبود فضای خوابگاهی، کمبود تعداد رشتههای دکتری و بالا بودن آمار نیروهای شرکتی را از از جمله این مشکلات عنوان کرد.
250 دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل هستند
قباد میمنت آبادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان نیز در این نشست اظهار کرد: دانشگاه آزاد در کردستان 6 واحد و مرکز دارد و در مجموع حدود 12 هزار دانشجوی در حال تحصیل دارد که یک چهارم از دانشجویان استان را شامل میشود.
وی افزود: 342 عضو هیات علمی در دانشگاه آزاد حضور دارند و 250 دانشجوی خارجی از اقلیم کردستان عراق در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
وی به مشکل مالی به عنوان مهمترین چالش این دانشگاه اشاره و عنوان کرد: هزینهها بسیار افزایش یافته و شهریهها که تنها مسیر درآمدی دانشگاه آزاد است، کفاف هزینهها را نمیدهد.
میمنت آبادی تعدد مراکز دانشگاهی فاقد استاندارد، توزیع نامناسب طرحها و پروژههای پژوهشی، نبود عدالت آموزشی، نادیده گرفتن ظرفیت دانشگاه آزاد و تاسیس رشتههای نامتناسب و هدر رفتن سرمایههای دانشگاه را از جمله مشکلات دانشگاه آزاد اعلام کرد.
یحیی معروفی رئیس دانشگاه فرهنگیان کردستان نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان 2 هزار نفر دانشجو دارد که 2 درصد دانشجویان فرهنگی کشور را شامل میشود.
وی افزود: استان کردستان از جمله استانهای محروم و کمبرخوردار در حوزه اشتغال است و یکی از راههای جبران آن، دانشگاه فرهنگیان است بنابراین رسیدگی به مشکلات این دانشگاه ضروری است.
معروفی به کمبود ظرفیت پردیس دختران اشاره کرد و گفت: ظرفیت این پردیس 200 نفر است درحالیکه 750 نفر دانشجوی دختر داریم بنابراین مجبور شدیم بخشی از این دانشجویان را به قسمتهای دیگر انتقال دهیم که به دلیل فرسوده بودن زیرساختهای آن، هزینه های زیادی را ایجاد کرده است.
وی همچنین کمبود اعضای هیات علمی و کمبود نیروی انسانی را از دیگر مشکلات این دانشگاه بیان کرد.
مجلس برای رفع چالشهای دانشگاه فنی و حرفهای همکاری کند
در ادامه محمد لطیف شیردل رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کردستان اظهار کرد: این دانشگاه در چهار مرکز فنی و حرفهای کردستان 3500 نفر دانشجو دارد که در 23 رشته کاردانی و 20 رشته کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در حال تحصیل هستند.
وی کمبود سرانه دانشجویی، کمبود نیروی انسانی، کمبود تعداد اعضای هیات علمی، کمبود اعتبارات، کمبود ظرفیت خوابگاهها، نبود فضای ورزشی، عدم امکان تامین و تجهیز زیرساختها را از جمله مشکلات این دانشگاه در استان دانست و خواستار کمک مجلس برای رفع آنها شد.
عادل سی و سه مرده رئیس دانشگاه علمی و کاربردی کردستان نیز در ادامه این جلسه به مشکلات مجموع دانشگاهها و مراکز آموزش عالی اشاره و اظهار کرد: تغییر پی در پی روسای دانشگاهها، خالی شدن جامعه آموزش عالی از افراد توانا و عدم انتخاب رشتههای ریاضی، فیزیک و شیمی و ...، عدم رعایت عدالت آموزشی و ورود مافیای آموزش، محرومیت افراد توانا از ورود به دانشگاههای خوب، بومی گزینی، عدم رعایت توازن در توسعه دانشگاهها از جمله مشکلات موجود در دانشگاههاست.
در ادامه این جلسه محمد حسین سدری رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی کردستان نیز اظهار کرد: نبود اعتبارات پژوهشی و متکی بودن به درآمدهای اختصاصی و همچنین پاسخگو نبودن اعتبارات هزینه ای برای نیازهای پژوهشی از جمله چالشهای این مرکز هستند.
یوسفی رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی سنندج نیز در این نشست ضمن اشاره به نسل چهارم این دانشگاه، اظهار کرد: دانش آموختگان و تحصیل کردگان این دانشگاه جزو افراد موفق بوده و عمدتا تحصیلات خود را تا سطح دکتری ادامه دادهاند.
وی افزود: ما در تلاش هستیم تا شعبه سنندج را به واحد بینالملل تبدیل کرده و در این راستا نیازمند حمایت نمایندگان هستیم.
انتقاد رئیس دانشگاه پیام نور از فرآیند سخت جذب هیات علمی و ارتقای آنها
مریم مهدی عراقی رئیس دانشگاه پیام نور کردستان کمبود بودجه را مشکل اساسی این دانشگاه دانست و افزود: فرآیند سخت و طولانی جذب هیات علمی و ارتقای آنها، کمبود تعداد رشتههای کارشناسی ارشد و عدم تصویب رشتههای جدید از دیگر چالشهایی است که دانشگاه پیام نور کردستان با آنها روبروست.
فریدون عبدالملکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به شاخصهایی اشاره کرد که نشان دهنده موفقیت دانشگاه علوم پزشکی در سطح کشور و همچنین استان است.
وی ضمن انتقاد از قانون بودجه، اظهار کرد: با این قانون بودجه اگر تاپایان سال ضریب افزایش 10 درصدی احکام کارکنان را داشته باشیم، 200 میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت و با این شرایط پژوهش، کار فرهنگی و ... به حاشیه رانده میشود.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با ادامه این شرایط، مراکز کلان شهرها روز به روز فربه تر و مناطق کمبرخوردار هم در این توزیع سهم کمتری خواهند داشت و این ناشی از توزیع نامناسب بودجه است.ب
برای ایجاد دانشگاه بینالمللی در کردستان تلاش میکنیم / توزیع ناعادلانه بودجه پیگیری میشود
حجت الاسلام دکتر علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس در نشست با روسای دانشگاهها و مراکز آموزشی، پژوهشی و فناوری استان کردستان، اظهار کرد: طبق قانون برنامه باید بیش از 50 درصد از دانشگاههای کشور به سمت آموزشهای فنی و حرفهای حرکت کنند اما هنوز فاصله معناداری با هدف تعیینشده داریم.
وی افزود: دانشگاهها در تولید علم موفق بودهاند اما این گام اول است و علم تولیدشده باید تبدیل به فناوری و تجاری سازی شود اگر این مشکل حل شود، بسیاری از مسائل دانشگاهها حل خواهد شد.
عضو هیات رئیسه و کمیسون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به نسبت جمعیت دانشجویان و میزان بودجه دانشگاه کردستان، عنوان کرد: این موضوع را در مجلس پیگیری خواهیم کرد چراکه نوعی بی عدالتی است و باید جبران شود.
وی با اشاره به اینکه استان کردستان در حوزه علم و دانش پیشرفتهای خوبی داشته است و تعداد مراکز دانشگاهی در این استان در سطح بالایی است، اعلام کرد: علیرغم پیشرفتهای موجود با توجه به ظرفیتی که در استان وجود دارد، دانشگاههای استان میتوانند گامهای بلندتری را در حوزه علم برداشته و موفقیتهای بیشتری کسب کنند.
حجت الاسلام سلیمی عنوان کرد: جمعیت استان و شرایط جغرافیایی و آب و هوایی میتواند موجب ایجاد یک پایگاه علمی مطرح نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح منطقه باشد و همچنین همجواری با کشورهای عراق و ترکیه می تواند در این راستا کمککننده باشد.
وی دانشگاه را منشا ایجاد تحول دانست و افزود: تعداد بالای دانشجویان خارجی در استان، توریسم پزشکی و ... ظرفیتهای ویژهای هستند که در همه استانها وجود ندارد و باید از آنها به عنوان فرصت بهره گرفت.
حجت الاسلام سلیمی با اشاره به ضرورت ایجاد دانشگاه بینالملل و دانشگاه صنعتی در کردستان، از پیگیری این مسئله و تلاش برای اجرایی کردن آن خبر داد.
وی ضمن پاسخگویی به موارد مطرح شده از سوی روسای دانشگاههای استان، از همکاری مجلس برای جبران عقبماندگیها در دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی استان خبر داد و یادآور شد: امیدواریم بتوانیم با اقدامات انجام شده توسعه نامتوازن دانشگاهها را برطرف و فاصلهها را کاهش دهیم.
نظر شما