به گزارش خبرنگار کردپرس، نشست ستاد مقابله با کرونا در شهرستان قروه بعد از ظهر روز دوشنبه در حالی برگزار شد که نبود تعامل و همکاری بین دستگاه ها و زیرپا گذاشتن دستورات ستاد ملی کرونا به وضوح عیان شد.
از یک طرف ناله های دغدغه مند رئیس مرکز بهداشت بلندتر از قبل شده بود و از طرفی دیگر رئیس اتاق اصناف قروه از بی توجهی به مشکلات صنوف مختلف گفت، یک طرف ناهماهنگی در اجرای دستورات ستاد کرونا وجود دارد و یک طرف هم سخن از سیاست های نادرستی است که دولت در پیش گرفته و بدون توجه به انتقادات ادامه هم می یابد.
انتقاد از همراه نبودن ادارات
در این نشست فوق العاده رئیس مرکز بهداشت قروه با بیان اینکه شرایط طوری شده که دیگر حتی فرصت برای تدفین ها هم نداریم، از اینکه ادارات برای مقابله با کرونا همراه و هماهنگ نیستند به شدت انتقاد کرد.
«مسعود معتمدی» از اداراه صمت ابتدا انتقاد کرد که در این شرایط کرونا اقدام به توزیع کالا می کند و باعث تجمع می شود. اقدامی که حتی در همان ابتدای شیوع کرونا هم وجود داشت و مورد اعتراض بسیاری هم قرار گرفت اما گویا توجه چندانی به این مسئله نمی شود و به گفته «معتمدی» سود و منفعت برای عده ای مهم تر از سلامت است!
او سپس به انتقاد از اصناف به دلیل اینکه دستورالعمل ستاد کرونا را جدی نمی گیرند پرداخت و معترض بود که مجموعه ادارات در برابر وظایف خود احساس مسئولیت ندارند و منتظر واکنش بهداشت می مانند.
«معتمدی» با بیان اینکه وقتی در مصوبات ستاد کرونا اعلام شده با متخلفان برخورد شود گفت که چرا دیگر تعلل می شود و ادارات متولی به جای اینکه پیش قدم شوند و جلوی فاجعه را بگیرند اقدامی نمی کنند؟ چرا باید برای هر موردی بهداشت اصرار و التماس کند؟!
او خطاب به رئیس اتاق اصناف بیان کرد که وقتی گفته می شود فلان صنف باید بسته شود چرا عملی نمی گردد و باوجود تأکیدات و هشدارهای فراوان می بینیم همچنان صنوف پرخطر فعالیت دارند؟!
به گفته «معتمدی» اگر وضعیت به همین شیوه پیش رود شهرستان قفل خواهد شد و آن وقت دیگر کاری از دست کسی بر نمی آید! چه چیزی از سلامت مردم مهم تر است؟!
مطابق سخنان او آرامستان ها را گفتیم ببندید اما بسته نشد، تاکسی ها اصلاً رعایت نمی کنند و همان روال قبلی خود را دارند، آرایشگاه های زنانه را گفتیم باید تعطیل شوند اما نه تنها بسته نشدند بلکه موارد پلمپ شده هم باز شده اند!
رئیس مرکز بهداشت همین طور از رعایت نکردن پروتکل ها توسط پرسنل ادارات هم انتقاد کرد. «ما می گوییم مردم رعایت نمی کنند اما از این طرف خود کارمندان ادارات ماسک نمی زنند و همین بی توجهی ها باعث شده الآن نصف بیشتر پرسنل ادارات و بانک ها به کرونا مبتلا شده اند.»
او که در ادامه تیر انتقادات خود را به سمت آموزش و پرورش گرفت. «قرار بود مدارس در شهر غیرحضوری باشند و در روستاهای پرجمعیت و بزرگ هم غیرحضوری شوند اما متأسفانه همچنان شاهد برگزاری حضوری مدارس به ویژه در روستاهای بزرگ هستیم! چرا نسبت به دستورات ستاد کرونا بی توجهی می شود؟!»
آن طور که «معتمدی» می گوید اگر دو هفته فقط دو هفته مدارس، صنوف پرخطر همانند آرایشگاه های زنانه، دفاتر ثبت ازدواج، بانک ها، دفاتر خدمات ارتباطی، نانوایی ها و... تعطیل شوند و دیگر موارد بهداشتی رعایت گردند از شرایط بحرانی و فاجعه دور خواهیم شد.
رئیس مرکز بهداشت با تأکید بر اینکه هم اکنون در فصل سرد وضعیت خطرناک تر خواهد شد خواستار توجه جدی به دستورات ستاد کرونا و هماهنگی با مجموعه بهداشت و درمان شد.
تعطیلی برای همه صنوف باشد
در ادامه این رئیس اتاق اصناف قروه بود که از نقص در دستورات ستاد کرونا انتقاد کرد. «همایون شمس» هرچند مخالف تعطیلی صنوف و بازار نیست اما از اینکه یکسری از صنوف بسته باشند و یکسری نه معترض بود. «بستن یک واحد صنفی فایده ندارد و اگر می خواهیم کرونا کاهش یابد تعطیلی کل صنوف به غیر از صنوف ضروری لازم است.»
او با بیان اینکه همه می دانیم آمار اعلامی آن چیزی نیست که در واقعیت وجود دارد و بالاتر است اما بازاری هم مشکلات خود را دارد و نمی شود نادیده گرفته شوند.
«شمس» مشکلات بازاریان را مربوط به مالیات، عوارض، اقساط بانکی، کرایه مغازه و سررسید چک ها و ... دانست و گفت که کجا اداره مالیات و بانک ها به خاطر تعطیلی بازار از مواضع خود کوتاه آمده اند که بازاری با خیال راحت دستورات ستاد کرونا را اجرا کرده و بپذیرد؟!
اجرای مصوبات موفق نبوده
در ادامه دبیر پدافند غیرعامل شهرستان قروه هم از اینکه اجرای مصوبات ستاد کرونا موفق نبوده گفت.
«شهریار قربانی» با بیان اینکه عمل کردن به بعضی از کارها سخت است، اظهار داشت: تفکیک وظایف در حوزه کاری باید مشخص باشد و نیابد همه انتظارات به سمت شبکه بهداشت کشیده شود.
او هم از ضعف در حوزه اطلاع رسانی و کمرنگ شدن حساسیت ها در جامعه انتقاد کرد.
مردم مقصر نیستند
باتوجه به موارد گفته شده اما هستند کسانی که همچنان مردم را مقصر می دانند بدون اینکه متوجه باشند مردم به مسئولان نگاه می کنند. مسئولانی که حرف با عملشان یکی نیست و با تناقض گویی های خود مردم را هم بی اعتماد کرده اند. در هر صورت نمی شود مردمی را مقصر دانست که دغدغه زندگی و معیشت دارند و مانده اند بین دوراهی «مرگ توسط کرونا یا نداری؟!»
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما