هرس نیست، قلع و قمع است این!/ مصطفی احمدزاده

سرویس آذربایجان غربی- در واکنش به نحوه هرس کردن درختان فضای سبز شهری مهاباد، "مصطفی احمدزاده" ، عضو اسبق شورای شهر می نویسد: چطور می توان قطع تنه اصلی درخت را هرس نامید؟ ایا در تداخل شاخ و برگ درختان با سیم های انتقال برق، درختان مقصر هستند یا اداره پردرآمدی چون اداره برق که نیازی نمی بیند در انجام بخشی از وظایف ذاتی خود نظیر افزایش ارتفاع تیرهای برق یا دفن خطوط انتقال برق هزینه کند؟ شهرداری مهاباد چرا مانند کبک سر مبارک را زیر برف کرده است؟

امروز شاهد آن بودم که حدفاصل فلکه کوهسار تا ایستگاه دوی فرهنگیان دو اکیپ متعلق به اداره برق در حال شاخه زنی درختان متداخل در سیم های برق هستند، آن هم چه شاخه زنی ای! حقیقتا چیزی که مشاهده کردم وصف کاملش قلع و قمع اسفبار درختان است، چطور می توان قطع تنه اصلی درخت را هرس نامید؟ ایا در تداخل شاخ و برگ درختان با سیم های انتقال برق، درختان مقصر هستند یا اداره پردرآمدی چون اداره برق که فقط بلد است برق بفروشد و نیازی نمی بیند در انجام بخشی از وظایف ذاتی خود نظیر افزایش ارتفاع تیرهای برق یا دفن خطوط انتقال برق هزینه کند؟ شهرداری مهاباد چرا مانند کبک سر مبارک را زیر برف کرده است و در برابر این تعرض گسترده به ذخیره اکولوژیک شهر مهر خاموشی بر لب زده است؟

آیا چون تدبیری برای مواجه با برف اخیر اتخاذ نشد، قرار است در ادامه نیز با بی تدبیری زیر بار هر نوع درخت کشی رفت؟ حفظ و حراست از درختان معابر شهر و هرگونه هرس و شاخه زنی از وظایف انحصاری شهرداری است، شما بیدارید؟

بهتر نبود به جای قصاص ناعادلانه درختان سطح شهر برای شاخه تکانی بموقع برنامه ریزی می کردید؟ تصور نمی کنید به جای مقصرتراشی و اتهام زنی به سمن ها بهتر بود کمی خلاقیت به خرج می دادید و از آنها برای مشارکت در طراحی و هدایت نوعی "پویش مردمی شاخه تکانی" دعوت به عمل می آوردید؟ وانگهی کی و کجا و چه کسی مخالف هرس بوده؟ آنچه مورد مخالفت بوده قلع و قمع غیرقابل توجیه درختان بوده است! و منبعد هم خواهد بود.

بدیهی است که جلوگیری از متضرر شدن همشهریان بزرگوار از ناحیه قطع و وصل های برق اولویتی است که باید تامین شود، اما این مهم قرار نیست از رهگذر بدترین راهکاری که به ذهن متبادر می شود صورت پذیرد.

لذا ضروری است در این رابطه تجدیدنظر صورت گیرد. همچنین انتظار می رود قائم مقام محترم شورای شهر در این رابطه ورود نمایند و حدی بر این خسران جبران ناپذیر ترسیم فرمایند. از اساتید و مهندسین بزرگوار کشاورزی و فضای سبز هم تقاضا دارم با اظهارنظر و مشارکت مباحثه عمومی به اصلاح روند اخیر یاری رسانند.

می ماند اضافه کنم که مردم و حامیان محیط زیست خود باید دست کار شوند و در صورت بروز بارش سنگین برف با شاخه تکانی درختان سر گذر خود هم از تکرار حوادث بارش اخیر جلوگیری کنند و هم ضمن حفاظت از درختان شهر به یاری پرسنل زحمت کش فضای سبز بیایند.

کد خبر 342495

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha