استانداری کردستان در حوزه معلولیت نمره منفی گرفت

سرویس کردستان- معلولان کردستان در نشستی با استاندار کردستان به عملکرد مجموعه استانداری در حوزه معلولیت نمره منفی دادند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، روز گذشته نشست استاندار کردستان به صورت ویدئو کنفرانس با فرمانداران و نمایندگان جامعه معلولان استان به مناسبت هفته جهانی معلولان برگزار شد.

در این نشست فرمانداران، نماینده جامعه معلولان و رؤسای بهزیستی شهرستان ها حضور داشتند که نکته قابل توجه این بود که نماینده معلولان قروه به نشانه اعتراض و برای بیان سخنان خود به استانداری کردستان رفته و در نشست مربوط حضور یافت.

«صادق حسین زاده» در این نشست با سخنانی انتقادی گفت که در این یکی دو روزه ذهنم درگیر بود که واقعاً در مورد چه مسئله ای صحبت کنم، خواستم درباره قانون بگویم اما ترسیدم به عده ای بر بخورد که چرا مدام یادآوری می کنید؟!

او از اجرا نشدن قانونی که تصویب شده است به شدت اعتراض داشت. «وقتی قانونی تصویب می شود اما اجرا نمی شود باید تکرار گردد لذا اگر مجموعه استانداری بگویند این قانون را و مطالبات معلولان را نمی دانند این واقعاً جفاست در حق افراد دارای معلولیت.»

«حسین زاده» بی توجهی به قانون معلولان را نادرست دانست. «ما هرکجا تریبونی در دستمان بوده به هر طریقی مشکلات و موانع را عرض کردیم اما آنچه نبوده گوش شنواست.»

او در ادامه به نقل از معاون اول رئیس جمهوری مبنی بر اینکه «باید موتور تولید معلولیت را در کشور خاموش کنیم» پرداخت و این مهم را در حوزه پیشگیری برشمرد. «در این زمینه می طلبد که بحث پیشگیری جدی گرفته شود و باید سازمان های همکار و شرکای کاری بهزیستی اعم از شبکه بهداشت و آموزش و پرورش و رسانه ها به ویژه صدا و سیمایی که هیچ امیدی به آن نیست به صورت متمرکز وارد عمل شوند تا ما امیدوار شویم که معلولیتی به وجود نخواهد آمد.»

«حسین زاده» از توجیهاتی گفت که معلولان قربانی آن شده اند. « هرچند ما خود به نوعی مجبور شدیم این معلولیت را بپذیریم و حقیقتاً اگر معلولی به وجود نیاید قطعاً این مشکلات هم وجود نخواهد آمد و در هر صورت ما قربانی توجیهات بودیم اما یک مسئله مهم برای ما، زمان حال است خب گذشته قابل توجیه بوده اما در حال و اینکه این مشکلات را داریم یدک می کشیم چه؟ آیا اصلاً حقمان است این وضعیت؟!»

انتقاد از بی تفاوتی رسانه ملی نسبت به مشکلات معلولان دیگر موردی بود که نماینده معلولان قروه به آن اشاره داشت. «شما صدا و سیما را می بینید کالایی که گران می شود در بوق و کرنا می کند اما هیچکس نمی گوید چرا ویلچر 250 هزار تومانی شد 7 میلیون تومان؟! چرا سمعک گران شد و وسایل کمک توان بخشی که جزیی از بدنه معلولان است اینگونه افزایش پیدا کرد؟! هیچوقت به این مسایل پرداخته نشد و معلولان هرگز تریبونی نداشته اند که صدا بزنند مطالبات خود را.»

«صادق حسین زاده» قانون حمایت از حقوق معلولان را پیش کشید و بحث مسکن را مطرح کرد. «در قانون برای مسکن اشاره شده که دولت موظف است به تأمین زمین رایگان برای معلولان و ما 4 سال است این مسئله را پیگیری کردیم به همه دستگاه ها و افراد داده می شود! اما برای معلولان ا اقدامی نمی شود چرا؟!»

او نکته دیگری که برای معلولان مهم ارزیابی کرد مربوط به توانبخشی و ورزش بود. «برای افراد معلول توانبخشی در درجه اول قرار دارد اما این مسئله تبدیل به حاشیه شده برای معلولان و حدود 4 سال می شود که ورزش معلولان خوابیده فقط به خاطر لجبازی هایی که در هیئت است.»

«حسین زاده» با اشاره به بحث معیشت و فعالیت های فرهنگی، صراحتاً خطاب به مسئولان پرسید دغدغه مهم ما این است که اصلاً مطالبات معلولان را به رسمیت می شناسید یا نه؟ «من بسیار ناراحت می شوم که وقتی مسئولان گزارشاتی می دهند که ده ویلچر توزیع کرده اند، عصا داده اند، سبد غذایی توزیع شده و... اینها به نظرم در شأن معلولان امروز نیست تمامی این موارد مطالباتی بود که ما در سال های 59 و 60 داشتیم، امروز مطالبات ما اجتماعی است.»

او از اهمیت شعار جهانی روز معلولان گفت. «وقتی در دنیا می گویند بدون ما برای ما تصمیم نگیرید این شعار بزرگی است، ببینید وقتی می گویید ما حق داریم برای شما تصمیم بگیریم چون شما نمی فهمید و نمی دانید این توهین است به شعور معلولان دنیا. وقتی همه اینها را که می بینیم واقعاً باید نگران شویم که چقدر باید با سطح شعارها اختلاف داشته باشیم.»

«حسین زاده» غیرمستقیم به انتصاب رئیس بهزیستی قروه اشاره داشت و از مسئولان درخواست کرد که در ماه های پایانی دولت گزارش کار ارائه دهند. «اینکه مسئولان صرفاً به صورت اسمی در حد یک کاعذ و صوری گزارش کار ارائه می دهند، دردی از ما دوا نمی کند! بگویید چقدر معلولان را در تصمیم سازی ها نقش داده اید؟ این است که الان مطالبه ماست.

اما مسئله ای که مدیرعامل انجمن باران آن را باعث نگرانی جامعه معلولان دانست بحث آینده بود. «نگرانی ما از آینده است.وقتی برای گذشته ما برنامه ریزی نبوده و برای الان هم برنامه ریزی نیست، قطعاً برای آینده هم برنامه ریزی نخواهد بود و ما نگران همه معلولانی هستیم که الان در جامعه 15 درصدی به عنوان بزرگترین اقلیت اجتماعی زندگی می کنند.»ا

«صادق حسین زاده» در پایان سخنان خود گفت که «نمی خواهم به مسایل اخیر قروه اشاره کنم و امیدوارم مسئولان حامل پیغام خوبی برای شهرستان باشند.»

او خطاب به استاندار کردستان مستقیم اشاره کرد که «با تمامی این موارد اگر نمره ای برای عملکرد استانداری در حوزه معلولان در نظر بگیریم با عرض معذرت نمی توانیم نمره قابل قبولی را بدهیم.لذا نمره ما به این مجموعه منفی است.»

در این نشست اکثر نمایندگان معلولان در استان نسبت به وضعیت معلولان و بی توجهی به خواسته های آنان انتقاد شد.

کد خبر 343223

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha