آنچه وزرا در شورای اداری استان کردستان گفتند

جلسه شورای اداری استان کردستان عصر امروز با حضور رئیس جمهور و تعدادی از وزرای دولت سیزدهم و نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی در سنندج برگزار شد و وزرای دولت هر کدام مصوبات ناشی از بازدیدهای شهرستانی خود را بیان کردند.

تصویب 2500 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه بخش کشاورزی کردستان

وزیر جهاد کشاورزی گفت: 2 هزار و 500 میلیارد ریال برای احداث شبکه های آبیاری پایاب سدها و آبیاری نوین و دیگر طرح های توسعه ای بخش کشاورزی در کردستان مصوب شد.

به گزارش کرد پرس، سیدجواد ساداتی‌نژاد در جلسه شورای اداری استان کردستان که با حضور رئیس جمهور و جمعی از اعضای هیئت دولت تشکیل شد، گفت: از اعتبار مذکور یک هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان آن مربوط به شبکه های آبیاری پایاب سدها و آبیاری نوین، ۲۲۰ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری آبخوان‌داری، ۳۰ میلیارد تومان برای تجهیز یگان حفاظت و اطفای حریق در جنگل ها و ۷۰ میلیارد تومان برای زیرساخت مجتمع شهرک های شیلاتی است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در این سفر برای زیرساخت های شهرک های کشاورزی ۲۰۰ میلیارد تومان، توسعه باغات شیبدار ۶۰ میلیارد تومان، ساماندهی و صدور اسناد اراضی کشاورزی ۱۳۰ میلیارد تومان و مرکز قرنطینه دامی هم ۳۰ میلیارد تومان مصوب شده است.

سامانه انتقال آب سنندج بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

همچنین وزیر نیرو با بیان اینکه سامانه انتقال آب سد آزاد به سنندج بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بیان کرد: این پروژه در اوایل نیمه دوم امسال به اتمام خواهد رسید و مشکل آب سنندج به طور کامل حل می‌شود.

علی اکبر محرابیان گفت: سامانه انتقال آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج یک سامانه بسیار بزرگ برای تامین آب شرب و کشاورزی شهرستان‌های مختلف استان است که بخش انتقال آب آن به سنندج با سرعت خوبی در حال اجرا است.

وزیر نیرو با اشاره به پروژه سد ژاوه سنندج با ۱۲۰ میلیون مترمکعب حجم ذخیره، اظهار کرد: برای بهره برداری از این سد مشکل پساب داریم که با تکمیل تصفیه خانه فاضلاب سنندج می‌توانیم شاهد رفع این مشکل باشیم و طی 2 تا 3 ماه آینده این تصفیه خانه تکمیل شده و مشکل حل می شود.

محرابیان ادامه داد: سد سیازاخ نیز با ۲۳۰ میلیون متر مکعب ظرفیت، یکی دیگر از سدهای مهم استان است که با تکمیل جاده دسترسی به آن، آبگیری به طور کامل انجام می شود و مناطق مختلفی از بیجار را نیز تامین آب خواهد کرد.

وزیر نیرو به وجود سد گاران در منطقه مریوان با ۹۸ میلیون مترمکعب حجم ذخیره اشاره کرد و بیان کرد: این سد به تکمیل رسیده اما خط انتقال و تصفیه خانه آن هنوز به بهره برداری نرسیده است که این مهم با سرعت خوبی در حال اجرا است و ما می توانیم شاهد یک تصفیه خانه اضطراری و هم یک تصفیه خانه دایم در این منطقه باشیم.

محرابیان گفت: سد چراغ ویس یک سد بزرگ برای سقز است که ۲ تصفیه خانه دارد و برای تکمیل سد، جاده دسترسی باید تکمیل شود که در دست اجرا است و در صورت اتمام، تنش آبی سقز به طور کامل برطرف شود.

وی با بیان اینکه سد امیرآباد شهر کامیاران نیز در آذرماه آبگیری می‌شود که با تکمیل این سد و سد رمشت، موضوع آب کشاورزی کامیاران حل می شود، افزود: تصفیه خانه آب شرب کامیاران نیز ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که از محل تهاتر برای این پروژه پیش بینی شده که به طور کامل اجرا می شود.

وی افزود: ما در طرح جهاد آبرسانی قرارداد خوبی با مبلغ ۵۲۸ میلیارد تومان برای ۱۶۹ روستا منعقد کرده بودیم که به ۲۵۰ روستا ارتقا دادیم و از سه ماه قبل تاکنون این طرح پیشرفت خوبی داشته است؛ از آقای استاندار می‌خواهیم کارگروه جهاد آبرسانی را فعال کرده و هر اعتباری را که لازم باشد ما تامین خواهیم کرد.

۴ هزار میلیارد ریال برای احداث پست برق و زیرساخت های شهرک های صنعتی مصوب شد

وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز اظهار کرد: 3 هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال در سفر رئیس جمهور به کردستان برای احداث پست برق و ایجاد و تقویت زیرساخت های شهرک های صنعتی این استان مصوب شد.

سیدرضا فاطمی امین با اشاره به اینکه کردستان در آستانه صنعتی شدن است، ادامه داد: ۳۴ هزار میلیارد تومان ارزش پروژه های در حال اجرای زنجیره فولاد در این استان است.

وی با اشاره به اینکه در بخش معدن هم از ۱۵ اردیبهشت امسال اکتشافات معدنی در این استان آغاز شده است، یادآور شد: با این اقدام ۵۳ درصد از مساحت استان زیر پوشش مطالعات زمین شناسی قرار می گیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت میزان حقوق دولتی معادن استان در سال گذشته را ۸۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد و بیان کرد: طبق قانون باید ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن برای جبران آلاینده ها و مزاحمت ها و تخریب جاده ها به استان بازگردانده می شد ولی سال گذشته تنها ۱۵ درصد آن بازگردانده شد.

فاطمی امین عدم بازگشت سهم حقوق دولتی به استان را نقص در قانون بودجه دانست و گفت: سال گذشته در لایحه بودجه برطرف کردن این نقص گنجانده و این مشکل برطرف شد.

وی افزود: امسال پیش بینی می شود بیش از یک هزار میلیارد تومان حقوق دولتی معادن در استان پرداخت شود که ۱۵۰ میلیارد آن به استان بازگردانده می شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت از جمله برنامه های این وزارتخانه را تقویت زیرساخت های سرمایه گذاری در این استان عنوان کرد و اظهار کرد: ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برای ایجاد و توسعه پست های برق و یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای زیرساخت های شهرک های صنعتی استان در این سفر مصوب شده است.

فاطمی امین با اشاره به اینکه ۱۶۵ واحد غیرفعال صنعتی در استان وجود دارد، ادامه داد: از سال گذشته تا پایان سه ماهه امسال ۵۶ واحد به چرخه تولید بازگشته است.

۶۰ هزار میلیارد ریال به راه های کردستان اختصاص یافت

وزیر راه و شهرسازی نیز بیان کرد: در سفر امروز هیات دولت به کردستان، ۶۰ هزار میلیارد ریال به راه های استان و راه آهن اختصاص یافته که تحول خوبی را در حوزه راه ایجاد خواهد کرد.

رستم قاسمی یادآور شد: کردستان در حوزه راه از شاخص های کشور عقب ماندگی جدی دارد که باید به آن پرداخته شود و با اختصاص اعتبارات مناسب، این شاخص تا حدودی ارتقا می‌یابد.

وی با اشاره به پیشرفت ۹۰ درصدی زیرسازی پروژه راه آهن همدان – سنندج، گفت: در این سفر به این پروژه ۱۲ هزار میلیارد ریال اختصاص یافته است و امید می‌رود تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.

وزیر راه و شهرسازی رقم اعتباری اختصاص یافته به کریدور شمال جنوب در محدوده کردستان را ۱۲ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: ۳۵۰ کیلومتر از این کریدور در استان کردستان واقع شده که بسیار مهم است.

قاسمی اظهار کرد: ۱۵ هزار میلیارد ریال نیز به راه های روستایی استان اختصاص یافته که با این رقم، شاخص راه روستایی استان ارتقا می یابد و به میانگین کشوری نزدیک تر می شود.

وی با بیان اینکه به دلیل کوهستانی بودن، ۲ هزار کیلومتر جاده روستایی برای آسفالت هنوز باقی می ماند، ادامه داد: 3 هزار میلیارد ریال برای عملیات راه سازی در مسیر سنندج – مریوان اختصاص یافته است.

وزیر راه و شهرسازی به اختصاص 3 هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به پروژه تعریض جاده صلوات آباد سنندج اشاره داشت و یادآور شد: عملیات احداث ۱۳ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن شهری در کردستان شروع شده که به دلیل کمبود زمین نیازمند پیگیری جدی دولت و مسوولان استان است.

پرداخت کامل هزینه های ناباروری در کردستان

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بیمه ها، هزینه های ناباروری را در استان کردستان به صورت کامل پرداخت نمی کنند از بیمه ها خواست هزینه های ناباروری را به صورت کامل پرداخت کنند و از وزیر بهداشت نیز درخواست کرد به این مساله ورود کند.

انیسه خزعلی بیان کرد: در حالی که ۹۰ درصد هزینه های ناباروری باید توسط بیمه پرداخت شود این میزان در کردستان ۶۰ درصد است به همین دلیل مراکز درمانی خصوصی از این مساله استقبال نمی کنند و از وزیر بهداشت تقاضا داریم به آن ورود کند.

وی گفت: 5 هزار زوج به مرکز ناباروری بعثت سنندج مراجعه کرده اند که ۲۸ درصد آنها به نتیجه رسیده اند در این مرکز تقاضای فلوشیپ و نیروهای تخصصی وجود دارد که اقداماتی هم انجام شده اما موفق نبوده است.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: نرخ بیکاری زنان در کردستان ۲ واحد بیشتر از کشور است اما کولبری زنان در حال کاهش است خانواده های کولبران با مشکلات زیادی مواجه هستند که باید بررسی شود.

خزعلی اظهار کرد: مساله ضامن و صندوق ضمانت برای زنان سرپرست خانوار با دستور رییس جمهور در ستاد زنان و خانواده مطرح شد و به تصویب رسید که قدم بسیار خوبی در این حوزه به شمار می رود.

وی در ادامه به برخی از موارد تصویب شده در این سفر در حوزه زنان اشاره کرد و ادامه داد: اختصاص اعتبار برای تجهیز هنرستان های دختران، اشتغال زنان، پروژه مسکن زنان سرپرست خانوار، ایجاد بازارچه صنایع دستی، اعتبار برای بازماندگان از تحصیل و تکمیل پارک بانوان از جمله مصوبات این سفر است.

کد خبر 35227

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha