منشا مسمومیت اهالی روستای ینگجه بوکان همچنان ناشناخته مانده است

سرویس آذربایجان غربی- یک هفته پس از مسمومیت اهالی روستای ینگجه بوکان منشا این بیماری ناشناخته مانده است و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی امروز اعلام کرد: بر اساس بررسی های انجام یافته، طغیان ناشی از آب و غذا منتفی است، با این حال علت مسمومیت همچنان در دست بررسی است.

دکتر انتظار مهدی با اشاره به در بررسی های انجام شده به کردپرس اظهار داشت: آب روستا دارای شبکه لوله کشی و تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب است و نتایج کنترل کیفی آب شرب ( کلر سنجی و نمونه برداری میکروبی )حاکی از استاندارد بودن میزان کلر باقیمانده در محدوده 0.8 ppm بوده و فاقد آلودگی میکروبی است.

او ادامه داد: موارد بیماری با علایم اسهال خفیف و شکم درد از سه خانواده گزارش شده است که در خانوار اول 4 نفر در معرض خطر بوده که دو نفر دارای علائم بودند و خانوار مذکور سابقه سفر به شهرستان سقز در سه روز پیش و حضور در مجلس عروسی را اظهار داشته اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی افزود: در خانوار دوم 4 نفر در معرض خطر و دو نفر دارای علائم بودند و در خانوار سوم هم 5 نفر در معرض خطر و دو نفر با علائم گوارشی ( جمعا 6 نفر از 3 خانوار ) به مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کرده اند .

انتظار مهدی گفت: دو کودک از دو خانوار متفاوت با علایم مشابه در بخش کودکان بیمارستان شهید قلی پور بوکان بستری شده اند و خانوار های مذکور از نقاط مختلف روستا بوده و هیچ گونه ارتباط و تماسی باهم نداشته اند و بر اساس بررسی های انجام یافته، طغیان ناشی از آب و غذا منتفی است..

او با بیان اینکه افراد مسموم از لحاظ جنسی در گروه غالب مونث هستند، ادامه داد: در گروههای سنی و شغلی، گروه غالب وجود نداشت وافراد در سنین 38ساله،12ساله ،3ساله ،39ساله ،41ساله و12ساله در بین مسمومان وجود داشت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: در خانواده های مذکور طی 14 روز اخیر مورد مشکوک و قطعی کووید 19 و سایر بیماریهای واگیر از جمله بیماری های منتقله از آب و غذا گزارش نشده است.

او بیان کرد: همچنین از خانوار های مذکور بعد از گزارش اول، مورد جدید بیماری بروز نکرده، لیکن مواردی محدود و اسپورادیک از سطح روستا در مورخه های 18آذر دونفر و 19آذر نیز یک نفر ) با علائم مشابه گزارش شده است.

انتظار مهدی تاکید کرد: در روستای مذکور طی دو ماه اخیر موردی از طغیان بیماری گزارش نشده است. کلیه خانوار های روستا بر اساس لیست خطی و تعریف مورد بیماری، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته اند.

او تصریح کرد: در بررسی سیستم شبکه توزیع ( لوله کشی ) آب شرب روستا، موردی از شکستگی، نشت و ترکیدگی مشاهده نشده است و در طول یک ماه گذشته، در روستا مراسم تجمعی ( مجلس عزا ، عروسی و ...) هم برگزار نشده است.

دکتر انتظار مهدی در خصوص اقدامات انجام یافته گفت: کنترل کیفی و نمونه برداری از آب شرب روستا انجام شده که بر اساس نتیجه بررسی های انجام گرفته فاقد آلودگی میکروبی گزارش شده است. طبق بررسی های میدانی و ارزیابی های صورت گرفته، هیچگونه مواد غذائی خوردنی و آشامیدنی با منبع مشترک مورد استفاده قرار نگرفته است .

او افزود: از تمام بیماران دو نمونه جهت بررسی از نظر التور و سایر میکروارگانیسم ها اخذ شده که نتایج آزمایشگاهی از نظر التور در تمام نمونه ها منفی و از نظر سایر میکرو ارگانیسم ها 5 مورد منفی و یک نمونه مشکوک به سالمونلا تیفی جهت بررسی بیشتر به آزمایشگاه رفرانس معاونت بهداشت استان ارسال گردیده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: نتیجه کشت نمونه های مدفوع دو کودک بستری در بیمارستان نیز منفی گزارش شده است و از 3 نفر نمونه برداری جهت بررسی از نظر کووید 19 ( دو مورد Rapid Test و یک مورد (PCR) انجام شده که نتیجه همه موارد منفی گزارش شده است.

او در پایان گفت: حال عمومی بیماران بستری خوب گزارش شده و سایر بیماران سرپایی نیز مشکل بالینی ندارند.

به گزارش کردپرس، بدنبال گزارش مرکز خدمات جامع سلامت گل تپه بوکان مبنی بروز مواردی از علائم گوارشی با علائم غالب اسهال خفیف و شکم درد در سه خانوار از اهالی روستای ینگجه شهرستان بوکان در مورخه 17/9/1399، تیم بررسی طغیان مرکز بهداشت شهرستان بلافاصله در همان روز نسبت به بررسی طغیان اقدام کردند.

روستای ینگجه با جمعیت 2658 نفر و 743 خانوار درحاشیه شهر بوکان (فاصله یک کیلومتری از بوکان) قرار دارد.

کد خبر 353292

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha