انتقاد نماینده سقز و بانه از مدیریت بحران در کردستان/ چرا راه 180 روستا در آذرماه با وجود هشدارهای هواشناسی بسته شد؟

سرویس کردستان- نماینده سقز و بانه در مجلس، با بیان اینکه راه‌های ۱۸۰ روستا در کردستان به دلیل بارش برف غافلگیرکننده در آذرماه مسدود شده بود ضمن انتقاد از نحوه عملکرد ستاد بحران استان یادآورشد که مجمع نمایندگان به مسئولان این منطقه مهلت داده تا این رویه را اصلاح کنند.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس به نقل از خانه ملت، بهزاد رحیمی در تشریح آخرین وضعیت راه های کردستان که به دنبال بارش برف مسدود شده بود، گفت: به دنبال بارش برف سنگین غافلگیرکننده‌ای که از هفته گذشته در حوزه انتخابیه ما شروع شده است، راه‌های روستایی مسدود شدند و هرچند هشدارهای هواشناسی داده شده بود، اما این وضعیت ارتباط حدود 180 روستا در این منطقه را قطع کرد.

دلیل عدم تمایل بخش خصوصی برای همکاری جهت بازگشایی راه‌های روستایی

نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: متاسفانه بعد از پیگیری‌های صورت گرفته مشخص شد که امکانات راهداری و حمل و نقل برای بازگشایی جاده‌ها محدود است و بخشی از آنها به صورت استیجاری و از طریق قرارداد با بخش خصوصی تامین می‌شود و عدم تداوم همکاری بخش خصوصی جهت رفع نیاز کامل این منطقه ناشی از کمبود اعتبارات و عدم برنامه‌ریزی مناسب دستگاه‌ها برای استفاده از ظرفیت این بخش بوده است.

وی تصریح کرد: بعد از گذشت سه روز از بارش برف تعدادی از راه‌های روستایی بازگشایی شد، ضمن‌اینکه کمیته برنامه‌ریزی فوری تشکیل شد و با همراهی فرمانداری‌ها و همکاری ادارات راهداری و حمل و نقل و استفاده از امکاناتی که داشتند در حال برنامه‌ریزی جهت آمادگی برای بارش‌های بعدی هستند، اما نگرانی اصلی کمبود اعتبارات است، چراکه بنده با بسیاری از افراد طرف قرارداد که صحبت کردم، به این نکته اشاره کردند که هنوز به تعهدات مندرج در قرارداد سال 98 عمل نشده و مبالغ تعیین شده به آنها پرداخت نشده است به همین دلیل تمایلی برای انعقاد قرارداد مجدد ندارند.

رحیمی خاطرنشان کرد: استان کردستان از تعداد زیادی روستا برخوردار است و امکانات دولتی و ادارات راهداری هم پاسخگوی نیاز آنها نیست به همین دلیل باید از بیل مکانیکی، تراکتور و ماشین‌آلات محلی برای بازگشایی راه‌های این روستاها استفاده کنند که بسیار ضعیف بوده و همین موضوع باعث انسداد راه‌ها شد و هرچند بعد از چند روز اعلام شد که تمام راه‌ها باز شده است، اما این وضعیت موقتی است، چرا که اغلب این روستاها صعب‌العبور و دور از دسترس هستند.

وی افزود: مسئولان مربوطه باید قبل از وقوع این اتفاق برای تامین بودجه مورد نیاز این بخش تدبیری می‌اندیشیدند، اما در حال حاضر با اعتبارات موجود خرید دو دستگاه برف‌روب برای سقز و بانه پیش‌بینی شده است، ضمن اینکه باید به تعهدات 98 عمل شود تا بتوانیم به گونه‌ای برنامه‎‌ریزی کنیم که مانع از تکرار این اتفاق شویم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: ما بروز این اتفاق را ناشی از سوءمدیریت می‌دانیم و این بار فرصت دادیم تا مسئولان مربوطه نقایص را برطرف کنند، چرا که قبول داریم بارش 45 سانتی‌متری برف در آذرماه غافلگیرکننده بود.

نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اگر دوباره این اتفاق تکرار شود حتما جدی‌تر پیگیری خواهیم کرد و در شرایط کنونی نیز مجمع نمایندگان استانی به حرمت مدیران استانی اقدام به شکایت نکردند و امیدواریم این اتفاق تلنگری به آنها باشد، چراکه متاسفانه معمولا ستاد بحران این استان پس از وقوع بحران تشکیل جلسه می‌دهد نه قبل از بحران. بنابراین این بار را صرف‌نظر کردیم و فرصت دادیم که دستگاه‌ها جهت رفع مشکلات این حوزه با هم هماهنگ شوند.

کد خبر 353305

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha