به گزارش کرد پرس، امین مرادی در نشست خبری با خبرنگاران کردستان گفت: جشنواره بینالمللی دف نوای رحمت در سال ٨٤ برای نخستین بار به عنوان یک برنامه استانی برنامهریزی و در سال ٨٥ به عنوان یک جشنواره منطقهای و سال ٨٦ به عنوان جشنواره کشوری برگزار و پس از یک وقفه هفت ساله در سال ۹۳ با رایزنیهای انجام شده و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باری دیگر این جشنواره احیا شد.
وی با بیان اینکه همنوازی هزار دف در سال ۹٥ اتفاق بینظیری در دنیا بود که موجب تثبیت این جشنواره شد، دف در بین مردم کردستان قداست خاصی دارد و هر دفی که پاره میشود، از آن به عنوان شهید یاد میکنند.
رئیس حوزه هنری استان کردستان با اشاره به اهمیت برگزاری این جشنواره، افزود: بعد فرهنگی و اجتماعی این جشنواره با توجه به آمیختگی خاص و پررنگ دف با زندگی مردم کردستان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
مرادی با اشاره به اینکه دف فقط متعلق به منطقه کردستان نیست، ادامه داد: برای اولین بار رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر تاریخی خود به استان کردستان ساز دف را مختص مناطق کُردی دانست.
وی یادآور شد: مقام معظم رهبری، کردستان را استانی فرهنگی و هنری نه استانی امنیتی و سیاسی میداند و این مهم زمینهساز توسعه هنر در استان کردستان است.
رئیس حوزه هنری استان کردستان با اشاره به اهمیت اقتصادی این جشنواره، بیان کرد: این جشنواره به رونق اقتصادی هنرمندان و کارگاه های تولیدی دف کمک کرده است.
مرادی به اهمیت فرهنگی این جشنواره اشاره کرد و گفت: این جشنواره بر میراث فرهنگی منطقه دست گذاشته و حفظ اصالت دف و گونه های دیگر دف است.
وی مرادی این جشنواره را در کشور بینظیر عنوان کرد و افزود: استقبال زیاد هنرمندان از سراسر کشور برای شرکت در این جشنواره نیز گویای این مسئله است.
نظر شما