کرد پرس- نکته متمایز این برنامه اما جنبه های فرهنگی آن در دیار فرهنگ بود. بزم و رقص کُردی جلوه ای فرهنگی به این برنامه داده بود و باردیگر نشان داد استان کردستان را چرا استانی فرهنگی می نامند. استانی با مردمانی فهیم و مهمان نواز. بیش از 6 ساعت برنامه در این پارک در حال برگزاری بود و مردم در مدیریت آن به بهترین شکل مشارکت کردند. برنامه های فرهنگی اجرا شده هم نظر مهمانان را به خود جلب کرد.
این برنامه با مشارکت شهرداری سنندج، حضور فرماندار و جهاد کشاورزی استان کردستان برگزار شد. اما از بزم و رقص که بگذریم خود موضوع قارچ هم در استان کردستان می تواند به صورت جدی تر از این جشنواره به عنوان یک پتانسیل مورد توجه قرار گیرد.
کردستان می تواند یکی از قطب های مهم تولید این ماده غذایی در کشور باشد و با توجه به پتانسیل های مرزی خود می تواند یکی از مبادی صادرات این قارچ یا مواد فرآوری شده از آن باشد.
بر اساس گفته های رییس سازمان جهاد کشاورزی در استان کردستان در حال حاضر سالانه ۴هزار تن قارچ تولید میشود که رتبه چهاردهم کشور دارد. کارشناسان بر این باورند این رقم می تواند تا 2 یا حتی 3 برابر در یک بازه دو ساله به شرط حمایت و برنامه ریزی عملی و علمی افزایش پیدا کند.
دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی کشور هم در این مراسم محور برگزاری این جشنواره و مسابقه را تولید غذای باکیفیت و افزودن قارچ به سبدغذایی مردم خواند و گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ واحد تولید قارچ با تولید سالانه ۱۸۰ هزار تن و اشتغال مستقیم ۱۷۵ هزار نفر در کشور وجود دارد.
نیما باغبانی گفت: در کردستان هم ۱۳ واحد تولید قارچ خوراکی وجود دارد و سالانه چهار هزار تن از این محصول را تولید می کنند و به گفته مسوولان این استان ظرفیت تبدیل به قطب تولید قارچ در کشور را دارد.
وی ادامه داد: یکی از بهترین و مجهزترین واحدهای تولیدی قارچ خوراکی کشور در شهرستان سروآباد در استان کردستان واقع شده است که با حمایت مسوولان این واحد ظرفیت افزایش تولید و اشتغال خود را دارد.
دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی کشور گفت: با توجه به اینکه ۲ شهر رشت و کرمانشاه در ایران به عنوان شهرهای خلاق خوراک جهان در یونسکو به ثبت رسیدند و این شهرها هم در برگزاری این جشنواره و مسابقه مشارکت دارند لذا حضور آنها در هر جشنواره غذایی منجر به بین المللی شدن آنها می شود.
شهردار سنندج هم در این مراسم با اشاره به اینکه تغذیه سالم بر روی فعالیت های زندگی انسان بسیار تاثیرگذار است، گفت: یکی از خوراکیهایی که می تواند در سبد غذایی ما قرار گیرد، قارچ است که دارای ارزش غذایی مطلوبی است.
سید انور رشیدی گفت: در پروژه های سرمایه گذاری و در سایر برنامه های ادارات هم چون این مسابقه قارچ آمادگی مشارکت را داریم تا چنین مراسم هایی به نحو احسن و با حضور تعداد زیادی از مردم برگزار و اینگونه زمینه شور و نشاط اجتماعی فراهم شود.
وی از همه سرمایه گذاران درخواست کرد در صنعت قارچ کردستان ورود کنند تا وضعیت تولید رونق گرفته و میزان اشتغال هم افزایش پیدا کند.
با رای هیات داوران کبری غفاری رتبه نخست، ماهرخ خان بابایی رتبه دوم و عفلان چمنی رتبه سوم را به خود اختصاص دادند و این سه نفر با خلاقیت خود و احیای غذاهای سنتی و استفاده از قارچ در آنها توانستند نظر داوران را جلب و بالاترین امتیاز را کسب کنند.
نظر شما