به گزارش کردپرس، به نقل از جهاد کشاورزی؛ کشاورزان استان همه ساله با مشکلات عدیدهای از جمله بالا بودن نرخ تسهیلات بانکی کشاورزی، کمبود نقدینگی کشاورزان، عدم ارائه مشوقهای صادراتی برای محصولات کشاورزی و نبود زیرساختهای صادرات محصولات کشاورزی مواجه هستند.
این در حالی است که در صدور کشاورزکارت، وضعیت استان چندان مساعد نیست و تعداد کشاورزانی که درخواست کشاورز کارت کرده اند کم است.
مدیر شعب بانک کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه صدور کشاورز کارت برای کشاورزان از 15 آبان آغاز شده است، اظهارکرد: این اقدام تا اطلاع ثانوی ادامه دارد.
به گفته احد ایزدیار؛ در حال حاضر برای 130 نفر از کشاورزان گندم، جو، چغندر و کلزاکار آذربایجانغربی و در مجموع برای 15 درصد لیست معرفی شده سازمان جهاد کشاورزی، کارت صادر شده است.
او ادامه داد: هیچ تعللی در رابطه با صدور کشاورزکارت برای کشاورزان استان وجود ندارد وبا توجه به سپری شدن فصل کشت و پایین بودن استقبال کشاورزان به دلیل پرداخت برای خرید کود کشاورزی که فعلا محل مصرفی ندارد و از سوی دیگر مبلغ ناچیز تسهیلات بانکی و کوچک بودن اراضی کشاورزی، جذابیت طرح را برای کشاورزان کاهش داده است.
مدیر شعب بانک کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به متوسط زمان صدور کشاورز کارت در استان بیان کرد: از زمان تکمیل مدارک و در صورت ثبت در سامانه پهنهبندی سازمان جهاد کشاورزی، حداکثر تا سه روز این کارتها صادر میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی نیز با اشاره به اینکه تسهیلات 12 درصدی برای کشاورزان توسط بانک کشاورزی به نوعی قرض الحسنه محسوب می شود، افزود: برای هر هکتار مبلغ دو میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شود و در این راستا با توجه به اینکه در مناطق سردسیر زمان کشت سپری و نهاده ها تامین شده و کشاورزان فاقد سوله منتظر کود بهاره هستند.
اکبر کرامتی با تاکید بر اینکه دولت با اعطای وام 12 درصدی مزیتی را در اختیار کشاورزان قرار داده است ، گفت: اگر کشاورز مشکل نقدینگی نداشته باشد می تواند نهاده مورد نیاز خود را به موقع تامین و اقدام به کشت کند.
او با اشاره به اینکه تسهیلات دو میلیونی در هر هکتار در چشم کشاورزان ناچیز به نظر می رسد بیان کرد: قطعات کشاورزی کشاورزان به صورت خرده مالکی است و در نظر آنها به صرفه نیست که به دنبال وام بروند بنابراین کشاورزان چندان رغبتی برای گرفتن تسهیلات بانکی ندارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی افزود: این در حالی است که اقداماتی همچون اطلاع رسانی به کشاورزان و سرعت عمل بانک های کشاورزی در صدور کشاورزکارت انجام شده است.
او تصریح کرد: با توجه به اینکه کشاورزان همواره با مشکل نقدینگی مواجه هستند بنابراین دولت 126 میلیارد تومان از طریق کشاورزکارت در اختیار کشاورزان گندمکار، جوکار، چغندرکار و کلزاکار قرار داده و فرصت مناسبی برای کشاورزان به وجود آمده تا قسمتی از هزینه های آینده خود را پوشش دهند.
کرامتی تاکید کرد: با توجه به اینکه کشاورزان کشت بهاره را در پیش رو دارند باید از تسهیلات بانکی استفاده بهینه کنند.
نظر شما