به گزارش کرد پرس، حسن اکبری در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه همه به وضعیت محیط زیست کشور آگاه هستند، گفت: فرونشست دشت ها، افزایش کانونهای فرسایش بادی، آلودگی کلانشرها، افزایش تجمعی سیل، نابودی حیات وحش و جنگل ها از مهمترین چالش های محیط زیست کشور است.
وی با اشاره به اینکه طی این سال ها بیش از ۷۰ درصد جمعیت گونه های برجسته حیات وحش کشور را از دست دادیم، افزود: بخشی از سرمایه زیستی از بین رفته و باید همه تلاش خود را برای حفاظت از قسمت باقی مانده به کار گیریم.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهار کرد: کمبود آب و مسائل مربوط به خاک هشدارهایی است نسبت به اینکه باید رفتار و روش خود را در ارتباط با محیط زیست تغییر دهیم.
اکبری با بیان اینکه آینده متعلق به کشورهایی است که تنوع زیستی بالایی دارند و با حفظ آن می توانند بهترین استفاده را از آن کنند، ادامه داد: اولویت سازمان محیط زیست کشور صیانت از منابع زیستی است و در راستای حفظ این منابع توسعه و اجرای برنامه های دولت را هم مدنظر دارد.
وی یادآور شد: ادارت کل محیط زیست در استان ها نباید فعالیت خود را تنها محدود به مناطق حفاظت شده کنند و در هر جایی تخریب منابع اتفاق افتد از آنجا که منجر به آلودگی می شود باید واکنش نشان دهند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه توسعهگران هم خواهان حفظ و حراست از محیط زیست هستند و فقط باید به آنها اطلاعات لازم و به طور صحیح راهنمایی و هدایت شوند، بیان کرد: اگر امروز تذکرات و هشدارهای لازم را در راستای حراست از محیط زیست ارائه نکنیم کوتاهی کردیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان نیز با اشاره به اینکه حفظ و حراست از منابع طبیعی از وظایف مهم آحاد مردم است، گفت: در این استان سیاست گذاری کلی برمنبای توسعه پایدار است.
سیدکمال حسینی با اشاره به اینکه تامین نیازهای اولیه جامعه با تاکید بر حفظ منابع در اختیار و انتقال آن به نسل های آینده از اولویت های ما است، افزود: کارهای توسعه ای در کردستان در حال شکل گیری است که عملیات اجرایی بسیاری از پروژه ها در این راستا برمبنای توسعه پایدار آغاز شده است.
سرپرست سابق اداره کل محیط زیست کردستان نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای محیط بان، اظهار کرد: وضعیت محیط زیست کشور و به تبع استان هم مناسب نیست و باید به دنبال راه چاره ای برای آن بود.
خیرالله مرادی با اشاره به اینکه چند ماهی مهمان این استان و این اداره کل بوده است، ادامه داد: قدردان زحمات همه کارکنان، محیط زیست استان و همکاری و همراهی آنها در این مدت هستم.
سرپرست جدید اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان نیز در این مراسم، بیان کرد: این اداره کل بدنه کارشناسی قوی و توانمندی دارد و بی شک از توان همه کارکنان در راستای حفاظت محیط زیست استان بهره خواهیم گرفت.
اقبال حمیدی یادآور شد: بیشتر چالش های محیط زیست در استان ها مشترک است به عنوان نمونه بیشتر مناطق با مشکل پسماند، افت آب زیرزمینی و گرد و غبار و آلودگی هوا مواجهاند.
وی گفت: از دهه ۶۰ تاکنون تعداد حلقه های چاه در استان به ۸۴۰ هزار حلقه رسیده است و همین اقدام تاثیرزیادی افت آب های زیرزمینی داشته است.
سرپرست جدید اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: یکی از مهمترین برنامه های ما برقراری ارتباط بیشتر با دانشگاه ها و مراکز علمی و پارک های علم و فناوری است تا در حوزه های مختلف از جمله کنترل آلاینده ها از تکنولوژی و ایدههای جدید بهره مند شویم.
حمیدی اظهار کرد: از آنجا که تفاهم نامه های منعقد شده با این اداره کل در حد چند برگه و عکس باقی مانده است کاربردی و عملیاتی کردن مفاد این تفاهم نامه ها را در دستور کار قرار می دهیم.
وی ادامه داد: در راستای پاسخگویی و بیان مسائل و مشکلات و پیگیری مباحث مربوط به محیط زیست به اهالی رسانه آمادگی لازم را داریم و تقویت این ارتباط از دیگر برنامه های این اداره کل خواهد بود.
سرپرست جدید اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان انتقادپذیری مدیران محیط زیست را از عوامل موفقیت آنها در عمل به وظایفشان دانست و یادآور شد: پذیرای هر گونه انتقادی هستیم و علاوه براین از ظرفیت تشکل های زیست محیطی هم نهایت استفاده را خواهیم کرد.
گفتنی است در پایان این مراسم با اهدای لوح سپاس از زحمات حدود پنج ماهه خیرالله مرادی به عنوان سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان تجلیل شد و اقبال حمیدی به عنوان سرپرست جدید این اداره کل معرفی شد.
نظر شما