برادر معزز جناب آقای علی زنجانی حسنلوئی؛ ماهیت حاکمیت در ایران اسلامی منبعث از وحدت در عین تکثر است که به پشتوانه تمدن، فرهنگ و اقوام و مذاهب قدرتمند با الگوی ملت_دولت به وجود آمده است.
این فرهنگها، سنتها و هویتهای مستقل و خرد هستند که در ابعاد ملی به حکومتها مشروعیت میبخشند و در حکمرانی مردم بر مردم، جریانی بر خلاف حرکت از کثرت به سمت وحدت وجود ندارد همانطوریکه رهبر و بنیان گذار انقلاب اسلامی هم بارها به مسئله مهم مردم و ملت بعنوان زیرساختها و مشروعیت نظام اشاره کردهاند.
راهیابی جنابعالی به مجلس شورای اسلامی فارغ از شائبههایی که در زمان خودش مطرح بود و قصد ورود به آنها را ندارم در شهرستانی با تکثر قومی و مذهبی نیز از وحدت منبعث از تکثر سخن میگوید. همانطوریکه سلف جنابعالی، جناب عبدالکریم حسینزاده نیز که از هموطنان کرد و سنی مذهب بودند طی همین فرآیند افتخار نمایندگی مردم این شهرستانها را پیدا کردند.
بیائید پس از سالها موج سواری، نفرت پراکنی، دوقطبی سازی و قوم گرایی افراطی که حاصلی جزء ویرانی و توسعه نیافتگی استان نداشته است برای یکبار هم که شده است از انکار هویت و فرهنگ دیگران که از مصادیق عینی تفرقه و آب به آسیاب دشمن ریختن است، دست برداریم.
باور بفرمائید که وحدت، همدلی، همزیستی و هم آوایی مسیر و جادههای دو طرفه هستند که با انکاری یکی دیگری محقق نخواهد شد، بدون شک انتظار تحقق وحدت در استحاله سایر هویتها امری عبث است، باید زیباییهای تکثر فرهنگی را دید و بزرگنمایی کرد و به سایر ملل نیز نشان داد، برای توسعه استان باید تنوع قومی و مذهبی در افکار مسئولان به یک فرصت تبدیل کرد، تا زمانیکه این تنوع تهدیدی شدید برای رسیدن به اهداف شخصی تعداد محدوی باشد، در غیاب مشارکت فکری، مادی و سیاسی_اجتماعی نیمی از جمعیت فعال استان مانند ادوار گذشته هرگونه برنامه، پروژه و چشم انداز پیشرفت محکوم به شکست است، باید دیدگاهها را وسعت داد، امروزه جهان متمدن و مدرن نشان داده است که طرز تفکر تک صدایی و تحمیلی، توهم و اشتباه محض است.
به عمق تاریخ و به پهنه جغرافیا ایران مهد اقوام، ادیان، مذاهب و تکثر زیستی در عالیترین شکل تمدن بشری بوده است. تهدید را در خارج از مرزهای کشور جستجو کنید در کشورهای سرسپردهای که دلارهای آمریکایی و اسرائیلی را در ماهیت رسانه، احزاب و گسترش ناسیونالیسم افراطی صرف شستشوی مغزی نوجوانان و جوانان این مملکت میکنند.
خوشبختانه در ایران اسلامی هنوز قانون حاکم است و مجلسی که شما عضوء کوچکی از آن هستید وظیفه قانونگذاری را بر عهده دارد، تفکیک قوا روشن است و نهادهای تنظیمگر در راستای تعادل قدرت و تقسیم آن مابین دولت و مردم فعالیتهای اجرایی و پژوهشی دارند و از همه مهمتر هیجانات، هنجارها و تحرکات اجتماعی تحت کنترل و نظارت است.
از شنیدن نام "مهاباد" و هیچکدام از شهرستانهای زیبای این مملکت برافروخته نشوید و اگر روزی نه تنها در صدا و سیما به صورت سهوی بلکه در شورای عالی امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام ، هیات دولت، وزارت کشور و هر نهاد قانونی دیگر تصمیم عینی بر ایجاد استانی دیگر شد، به خرد جمعی و تصمیمات زعمای مملکت احترام بگذارید.
به عنوان یک شهروند ایرانی به جنابعالی توصیه میکنم بجای پرداختن به حاشیههای تفرقه برانگیز و بازدارنده به متن بپردازید، مثلا: در زمانی که ترافیک تردد مسئولان ارشد کشوری در شهرستانهای همسایه ما به دعوت نمایندگان مجلس برقرار است، به مردم خوب و نجیب و زحمتکش شهرستانهای نقده، اشنویه نالوس و محمدیار گزارش دهید برای آبادانی و توسعه این شهرستانها چکار کردهاید؟ چند معاون رئیس جمهور وزیر و مسئول عالی رتبه را به حوزه انتخابیه خودتان دعوت کرده اید؟ و دستاورد آنها از سفر چه بوده است؟ در حالیکه سهم شهرستانهای نقده و اشنویه از آموزش، بهداشت و بودجه فرهنگی و ورزشی اصلا مناسب نیست و هر روز شاهد کشته شدن همشهریانمان در جادههای غیر استاندارد منطقه هستیم، جنابعالی برای افزایش وضعیت سرانه آموزشی، بهداشتی ،فرهنگی و ورزشی ، پروژه های راهسازی شهری و روستایی چه کردهاید؟
جناب آقای زنجانی عزیز، موج ها میآیند و می روند و در ساحل میشکنند و چیزی جز حباب و کف از آنها باقی نمیماند به افتخار جوانان حماسه ساز، شهدای فارس، لر، بلوچ، عرب، ترکمن، کرد و ترک و شیعه و سنی و زرتشتی و مسیحی و آشوری و ...به افتخار نخبگان علمی و ورزشی، به افتخار سرمایههای اجتماعی ایران، به افتخار سیامند رحمان و محمد اوراز کلاه از سر بردارید.
جناب آقای زنجانی بزرگوار همه پلها به مجلس ختم نمیشود، در کنار پلهای منافع فردی باید کمی هم به فکر پل صراط بود....
نظر شما