بازگشت یک میلیارد یورو ارز حاصل از صادرات در کردستان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: طی چند سال اخیر یک میلیارد یورو ارز حاصل صادرات در این استان به کشور بازگشته است.

به گزارش کرد پرس، بختیار خلیقی در جلسه فعالین اقتصادی کردستان که با حضور قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: متاسفانه مبادلات ما به صورت ریالی با اقلیم کردستان و سوریه انجام می شود و بازگشت ارز حاصل صادرات مبادلات تجاری به صورت ریالی است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۷ واحد تولیدی در استان درگیر این مشکل هستند، افزود: انتظار می رود با برنامه ریزی های لازم این امر هم برای فعالان این عرصه مرتفع شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: استان کردستان یکی از دروازه های تجاری با اقلیم کردستان و سوریه است و خوشبختانه در حوزه های تجاری، صنعتی، معدنی و کشاورزی، گردشگری و فرهنگی داری ظرفیت ها و پتانسیل های بالایی است.

خلیقی همچنین در ادامه سخنان خود به حوزه صنعت پرداخت و بیان کرد: ۹۷۸ واحد صنعتی در استان دارای پروانه است که ۶۱۵ مورد فعال و ۱۹۸ نیمه فعال و کمتر از ظرفیت خود کار می کنند.

وی گفت: از مجموع ۶۱۵ مورد فعال ۶۱ مورد با توجه به کمیته پایش قابلیت احیا دارد و خوشبختانه امروز شاهد فعال سازی یکی از واحدهای غیر فعال در استان هستیم.

مدیر کل صمت کردستان افزود: مهمترین مشکلات ۶۱ واحد سرمایه در گردش عدم مدیریت، بازار فروش و حمایت های مالی و ادارای است.

خلیقی به بحث اشتغالزایی در استان اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر ۱۵ هزار نفر اشتغالزایی واقعی و ۱۸ هزار نفر به صورت اسمی داریم.

وی ادامه داد: در زمینه معدن ۳۴۴ واحد است که ۲۰۲ مورد پروانه بهره برداری دارند و به صورت فعال کار می کنند و ۱۳۲ واحد غیر فعال عمدتا در زمینه کوک و سنگ لاشه است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به این مطلب که در کردستان به جهت جلوگیری از خام فروشی در طول زنجیره فولاد ۱۷ مورد راه اندازی شده است، گفت: از مجموع آن پنج مورد پیشرفت ۱۰۰ درصدی و بقیه هم از ۱۰ تا ۶۰ درصد پیشرفت دارند.

خلیقی با اشاره به ظرفیت ها و برنامه ریزی های صورت گرفته در استان افزود: در حال حاضر استان به سمت صنعتی بودن گام های جدی برداشته است.

وی بیان کرد: در کردستان ۶۳ میلیون ذخیره ۱۸ ماده معدنی داریم که خوشبختانه با پرواز ژئوفیزیک صورت گرفته در پهنه دیواندره با اعتباری بالغ بر ۲۸۰ میلیارد تومان انتظار می رود شاهد رونق هر چه بیشتر در این حوزه باشیم.

مدیر کل صمت کردستان در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در زمینه طلا رتبه اول را در کشور داریم و در حال حاضر ۵۱ میلیون تن ذخیره داریم و سالانه ۵ تن طلای خالص در استان برداشت می شود.

خلیقی ادامه داد: در زمینه طرح صنعتی ۱۹۵ طرح جواز تاسیس دارند که ۳۱ هزار نفر اشتغالزایی با اعتباری بالغ بر ۶۸۷ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

وی گفت: در زمینه مرز نشینی ۸۴ هزار مرز نشین در نقطه ۲۰ کیلومتری مرزی زندگی می کنند و در قالب بازارچه های مرزی در مریوان، سروآباد و بانه فعالیت دارند و خوشبختانه بحث کولبری کمتر دیده می شود.

مدیر کل صنعت معدن، معدن و تجارت کردستان در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: عمده مشکلات حوزه صنعت، معدن و تجارت کردستان تسهیلات سرمایه در گردش، کمبود زمین در استان، مشکل مالیاتی در حوزه های مختلف و بازگشت ارز حاصل از صادرات مبادلات تجاری است.

کد خبر 36753

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha