به گزارش کردپرس، گرانی دارو و کمبود برخی اقلام در داروخانه های آذربایجان غربی این روزها بیماران را سرگردان کرده است.
طرح دارویار هم از ٢٣ تیر ماه همزمان با کل کشور در استان با هدف از اجرای طرح پرداخت یارانه دارو از طریق بیمه ها به بیماران اجرا شده است. اما انتقادهای مردمی نسبت به گرانی و کمبود برخی اقلام ادامه دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی هم از کمبود ۱۱۷ قلم دارو در استان خبر داده و می گوید: مشکل کمبود دارو و سرم در استان، کشوری است.
به گفته محمد دلیرراد؛ با حدف ارز ترجیحی شرکت های تولید کننده دارو با مشکل افزایش قیمت مواد اولیه روبرو شدند و هزینه تولید افزایش یافته است.
معاون سازمان غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان معتقد است؛ دولت برای جبران این افرایش قیمت و همچنین جلوگیری از افزایش قیمت دارو با اجرای طرح دارو یار مابهالتفاوت افزایش قیمت دارو را پرداخت می کند.
دلیرراد اضافه می کند: با اجرای این طرح ۱۱۹ قلم داروی بدون نسخه و ۳۶۶ داروی پرمصرف و ضروری برای بیماران مزمن همچون دیابتی، فشارخون تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.
او ادامه می دهد: کل بدهی دارو و تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به شرکت های دارویی استان ۳۸۰ میلیارد تومان است که مقرر شده ۲۳۰میلیارد تومان دولت برای تسویه بدهی ها کمک کند
در حال حاضر ۵۱۳ داروخانه در استان وجود دارد که ۴۷۱ داروخانه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و ۴۲ داروخانه تحت پوشش دانشکده خوی قرار دارند و ۴۲ شرکت توزیع دارو در استان وجود دارد.
کمبود برخی اقلام دارویی حتی به مراکز درمانی و بیمارستان ها هم کشیده شده است و همه مسئولان این مشکلات را سراسری می خوانند.
سالانه در کشور برای تامین هر نوع دارویی براساس آمارنامه سال قبل برنامه ریزی می شود، اما با توجه به تبعات سیاست های آزادسازی ارز دارویی، واردات برخی داروها در کشور کاهش یافته و همین امر منجر به کمبود شده برخی داروها صورت سهمیه ایی و بر اساس نیازسنجی های هر شهرستان اختصاص پیدا می کند که از آن جمله می توان به داروی وارداتی بیهوشی اشاره کرد که چندی است در بیمارستان مهاباد مشکل آفرین شده است.
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
تایید کمبود داروی بیهوشی در مهاباد/ پرده برداری از یک کم کاری!
نظر شما