به گزارش کرد پرس، اسماعیل زارعی کوشا در جلسه ستاد پیشگیری و مدیریت بحران با محوریت بررسی وضعیت پارک جنگلی آبیدر و قله امام مریوان، گفت: رویکرد ضعیف گذشته نباید ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به بررسی اسناد و مدارک موجود درباره آبیدر سنندج، اظهار کرد: آنچه از این اسناد برمیآید این است که کوه آبیدر در آستانه بحران قرار دارد.
استاندار کردستان افزود: شهرداری به سرعت متولی خاصی برای مدیریت پارک جنگلی آبیدر مشخص و منابع طبیعی نیز نظارت عالیه خود را در زمینه اعمال کند.
زارعی کوشا، تشکلهای غیر دولتی را ظرفیت بزرگی برای مواجه با بحران و حوادث دانست و ادامه داد: در کنار این ظرفیت، نیروهای نظامی نیز همواره در حوادثی نظیر آتشسوزی در عرصههای طبیعی آماده و پای کار بودهاند.
وی یادآور شد: باید تا سه هفته آینده علاوه بر کوه آبیدر، قله امام مریوان و دیگر مناطق در معرض خطر آتشسوزی شهرستانها نیز به شرایط قابل قبولی برسد.
استاندار کردستان با اشاره به نقش پررنگ فرمانداران در مدیریت عرصههای طبیعی برای پیشگیری از وقوع آتش سوزی، گفت: به کارگیری همه ظرفیت شهرستانها برای کاهش آتشسوزی در مراتع و جنگلها ضروری است.
زارعی کوشا همچنین از ارگانهای مسئول در مدیریت دریاچه زریبار بهویژه سازمان محیط زیست خواست تا با راهکارهای سازنده، مانع مرگ این تالاب شوند.
کاهش 80 درصدی آتشسوزی در کردستان
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه امسال آتشسوزی در عرصههای طبیعی استان ۸۰ درصد کاهش داشته است، گفت: بیشترین آتشسوزی عرصههای طبیعی مربوط به شهرستان مریوان بوده و امسال آتشسوزی در عرصههای طبیعی استان ۸۰ درصد کاهش داشته است.
بهزاد شریفی پور با اشاره به اینکه طبق قانون شهرداری سنندج مدیریت صیانت، توسعه و تجهیز پارک جنگلی آبیدر را به عهده دارد، اظهار کرد: علیرغم این منابع طبیعی در زمینه آتشسوزی در جنگلها مشارکت دارد.
وی پارک جنگلی آبیدر به عنوان نگین غرب استان را متعلق به تمام اقشار جامعه دانست و افزود: در این راستا حفظ و حراست از این موهبت ارزشمند نیازمند مشارکت همگانی است.
نظر شما