صدور 412 مجوز صنعتی با سرمایه‌گذاری 17 هزار میلیارد ریال در بانه

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: 412 مجوز صنعتی با سرمایه‌گذاری 17 هزار و 822 میلیارد ریال در بانه با پیش‌بینی اشتغالزایی پنج هزار و 158 نفر از ابتدای سال جاری تا کنون صادر شده است.

به گزارش کرد پرس، بختیار خلیقی در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان بانه، گفت: در شهرستان بانه 52 واحد صنعتی وجود دارد که اشتغال اسمی این واحدها یک هزار و 364 نفر و اشتغال واقعی آنها یک هزار و 801 نفر با سرمایه‌گذاری یک هزار و 253 میلیارد ریال است.

وی افزود: همچنین در شهرستان بانه هشت هزار و 496 واحد صنفی دارای پروانه در سامانه ایرانیان ثبت شده که تعداد پروانه کسب ایثارگران 255 مورد در چهار رسته تولیدی، توزیعی، خدماتی و خدمات فنی است و 21 هزار و 240 نفر نیز در زمینه تجارت فعالیت می‌کنند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه کردستان بر روی ریل صنعت قرار گرفته است، اظهار کرد: در بانه واحدهای دارای برند از جمله واحدهای تولید لامپ‌های کم مصرف و تولید وسایل خانگی برقی در کردستان فعالیت می‌کنند.

خلیقی ادامه داد: میانگین سرانه زمین شهرک‌های صنعتی در کردستان 7.9 مترمربع است در حالیکه میانگین کشوری آن 18 مترمربع است که امیدواریم با جذب اعتبارات بیشتر نسبت به تخصیص زمین و توسعه شهرک‌های صنعتی در بانه با توجه به مطالبات فعالان اقتصادی به این مهم دست یابیم.

وی یادآور شد: در حال حاضر 412 مجوز صنعتی با سرمایه‌گذاری 17 هزار و 822 میلیارد ریال در بانه با پیش‌بینی اشتغالزایی پنج هزار و 158 نفر از ابتدای سال جاری تا کنون صادر شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: شهرستان بانه دارای ظرفیت بالایی در حوزه معدن است که تا کنون در این حوزه آنگونه که باید سرمایه گذاران ورود نکرده و لازم است از ظرفیت معادن به صورت بهینه بهره‌برداری شود.

خلیقی گفت: در کردستان 344 واحد معدنی پروانه بهره‌برداری دارند و سهم شهرستان بانه از این معادن 15 مورد است که 10 مورد با اشتغالزایی هزار و 220 نفر فعال است و 11.9 میلیون تن ذخیره قطعی معادن بانه است.

وی اظهار کرد: 18 گونه ماده معدنی در استان کردستان شناسایی شده و در بانه با توجه به اکتشافات انجام شده در زمینه هماتیت، سیلیس و سایر مواد ظرفیت اکتشاف وجود دارد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به مشکل برخی از واحدهای صنعتی و تولیدی استان اشاره کرد و افزود: بیشترین مشکلات حوزه تولید در کردستان، سرمایه در گردش و سرمایه ثابت است.

خلیقی ادامه داد: از محل تسهیلات تبصره 18 سال گذشته 405 میلیارد تومان اعتبار برای واحدهای صنعتی استان جذب شده که 1.5 برابر این مبلغ به بانک‌های عامل معرفی شد.

وی یادآور شد: تاکنون 259 میلیارد تومان به بانک‌های عامل تخصیص یافته که می‌طلبد برای جذب اعتبارات بیشتر تسهیلات تبصره 18 توجه بیشتری شود.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان بانه نیز در این جلسه بیان کرد: جلسات رفع موانع تولید در بانه به صورت متناظر برگزار می‌شود و مشکلاتی که در شهرستان قابل حل است در کمیته‌های مختلف کارشناسی و بررسی می‌شود.

بایز حسینی گفت: از سال 98 تاکنون 11 کارگروه اصلی و 38 کارگروه کارشناسی رفع موانع تولید برگزار شده که مشکلات 80 واحد تولیدی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و میراث فرهنگی بررسی و 130 مورد مشکل واحدها بررسی شده که 15 مورد غیرقابل حل بود.

وی اظهار کرد: 56 درصد موارد و مشکلات واحدها در شهرستان بانه رفع شده، 10 مورد در مرحله پیگیری، 22 مورد به کارگروه استانی ارجاع شده و 18 مورد نیز در بلند مدت حل می‌شود.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان بانه افزود: در حوزه منطقه ویژه اقتصادی بانه نیز 18 جلسه برگزار و مشکلات احصاء شده که 24 مورد مشکلات در مورد تامین آب، برق و گاز و 18 مورد تامین مالی بود.

کد خبر 37285

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha