به گزارش کرد پرس، ارسلان ازهاری در نشست خبری با رسانه های کردستان، گفت: از دستگاه های اجرایی خواسته شده اطلاعات پروژه های نیمه تمام خود را احصا و به این سازمان ارسال کنند تا در خصوص مشکلات پیش روی این پروژه ها تصمیم گیری شود.
وی افزود: واحدهای تولیدی که با تمام ظرفیت اسمی خود فعالیت نمی کنند نارسایی شده تا بتوانیم با حمایت از آنها، ظرفیت کاری آنان را بالا ببریم که این مسئله می تواند در بحث اشتغالزایی تأثیر گذار باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان اظهار کرد: ۱۶۵ واحد نیز غیرفعال هستند که ۶۱ واحد آن قابلیت بازگشت به چرخه تولید را دارند و تا امروز ۹ واحد آنها با حمایت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به چرخه تولید بازگشته آمد.
ازهاری ادامه داد: در بحث بازگشت حقوق دولتی معادن با توجه به ظرفیت های استان در این حوزه پیگیر هستیم چرا که از سال 92 تا کنون یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به خزانه واریز شده که باید ۱۵ درصد آن معادل 240 میلیارد تومان به کردستان برمی گشت داده می شد که تاکنون تنها 2 میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی یادآور شد: پیش بینی می شود درآمد سالانه معادن در کردستان رقمی در حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان باشد که باید یک درصد آن به خزانه واریز شود تا ۱۵ درصد از آن به عنوان حقوق دولتی معادن به کردستان برگشت داده شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان بیان کرد: ۲۶۱ میلیارد تومان سال گذشته از محل مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری و دهیاری های استان پرداخت شده که از آنها خواسته شده محل هزینه کرد این اعتبارات را اعلام کنند
ازهاری با بیان اینکه اتمام پروژه های نیمه تمام باید اولویت دستگاه های اجرایی باشد، گفت: در حال حاضر یک هزار و 612 پروژه نیمه تمام در حوزه های مختلف در سطح استان داریم که اتمام آنها 5 هزار و 359 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی افزود: باید این پروژه ها تعیین تکلیف شود چرا که قابل قبول نیست که پروژه ای 20 سال در حال اجرا باشد، باید پیگیری شود که چرا روند اتمام این پروژه ها آنقدر طولانی شده و برنامه ریزی مناسبی برای اتمام آنها انجام داد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با اشاره به اينكه بخش زيادي از منابع درآمدي استان از محل ماليات تامين مي شود، اظهار کرد: ضرورت دارد درآمدهاي مصوب مالياتي دقيق و مستند مصوب شود تا منجر به عدم تحقق نشود.
ازهاری ادامه داد: منابع بانكي استان ضعيف است و ضرورت دارد شركت هاي بزرگ توليدي و معدني و ... كه در استان فعال هستند حساب هاي بانكي خود را به استان انتقال داده تا استان از مزاياي ماليات بر ارزش افزوده و نيز منابع بانكي آنها بهره مند شود چرا كه اين شركت ها خدمات و امكانات خود را از استان دريافت مي كنند.
وی همچنين به ساير منابع درآمدي استان همچون درآمدهاي حاصل از مالكيت دولت، فروش اموال و دارايي هاي دولتي، درآمدهاي گمركي، جرايم و خسارات و ... اشاره كرد و یادآور شد: دلايل عدم تحقق برخي از رديف هاي درآمدي استان در سنوات گذشته بايد بررسي گردد و تكاليف قانوني دستگاه هاي اجرايي به آنها يادآوري شود، ضمن اينكه رديف هاي درآمدي استان بايد واقعي تر باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با بیان اینکه به كارهاي بي برنامه و غيركارشناسي براي نجات زريوار اعتبار اختصاص نخواهيم داد، بیان کرد: زريوار مورد بي توجهي قرار گرفته و روز به روز اوضاع اين تالاب زيبا وخيم تر مي شود.
ازهاری با اشاره به اینکه ورود بخشي از فاضلاب شهر مريوان به تالاب، از مهمترين عوامل تهديد حيات زريوار است، گفت: شهرداري مريوان نیز باید نسبت به برداشت آب بي رويه از زريوار جهت آبياري فضاي سبز شهري پايان دهد.
وی با اشاره به اینکه وجود چاه هاي آب غيرمجاز در اطراف زريوار از ديگر عوامل تهديد كننده تالاب است، اظهار کرد: تامين آب اراضي پاياب زريوار از محل سد گاران يك ضرورت است.
نظر شما