به گزارش کردپرس، رضا محتشمی پور در جلسه بررسی مشکلات و موانع موجود در معادن آذربایجان غربی و دیدار با فعالان معدنی استان دیدار اظهار کرد: استان آذربایجان غربی به لحاظ وجود انواع مواد معدنی و گردشگری یکی از استان ها زیبا و جذاب کشور می باشد.
او اضافه کرد: در خصوص حقوق دولتی معادن اصل موضوع تکیه بر شفافیت اطلاعات است و باید به این سمت حرکت کنیم و صدور فاکتورهای رسمی در بخش معدن یک بحث جدی است و باید بتوانیم به دستگاههای مطالبهگر در این زمینه پاسخگو باشیم.
محتشمی پور تأکید کرد: اگر معدنکاران برای فروش مواد معدنی خود اگر فاکتور رسمی صادر کرده باشند برای تعیین میزان حقوق دولتی مبنا همان فاکتورهای رسمی خواهد بود.
معاون وزیر صمت بیان کرد: مسئولان فنی معادن مطابق قانون کارمند بهره بردار معدن می باشند و مسئولیت اقدامات فنی در معدن برعهده مسئول فنی می باشد و مسئولان فنی وظیفه نظارتی ندارند بلکه همه فعالیت های معدنی از لحاظ فنی بر عهده وی می باشد و در صورت بروز اتفاقی باید پاسخگو باشند.
محتشمی پور گفت: بازگردانی 15 درصد حقوق دولتی وصول شده از معادن به استان از طریق خزانه داری کل کشور به خزانه استان متناسب با حقوق دولتی دریافت شده از معادن استان انجام و از طریق سازمان برنامه و بودجه استان جهت ایجاد رفاهیات و زیرساخت های لازم در مناطق معدنی استان مصرف خواهد شد.
در ادامه، عبدالحمید سرتیپی مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه آذربایجان غربی یکی از قطب های معدنی کشور محسوب می شود و استفاده از ظرفیت های معدنی و صنایع معدنی می تواند در توسعه اقتصادی استان نقش بسزایی را ایفا کند.
او ادامه داد: بیشتر مشکلات و موانع موجود در حوزه معادن استان در حوزه منابع طبیعی و عدم وجود بازار برای مواد معدنی بخصوص سنگ های تزئینی می باشد که در مورد رفع مشکلات منابع طبیعی با اداره کل منابع طبیعی استان تعاملات خوبی را داریم ولی جهت رفع مشکلات معدنکاران و استفاده بیشتر از منابع معدنی استان باید تعاملات و همکاری ها بیشتر شود.
سرتیپی اظهار کرد: احداث و راه اندازی واحدهای فرآوری مواد معدنی در استان جهت ایجاد ارزش افزوده برای مواد معدنی استان و همچنین جهت جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استان در اولویت برنامه های صنعت، معدن وتجارت استان قرار دارد.
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی اضافه کرد: با سرمایه گذاری های انجام شده در حوزه صنایع معدنی استان از سوی بخش خصوصی چند واحد سنگبری در مقیاس های بزرگ و متوسط و همچنین ایجاد واحدهای سنگبری کوچک مقیاس در سرمعادن امکان فراوری سنگ های تزئینی و خروج این مواد معدنی بصورت پلاک و فرآوری شده با ایجاد ارزش افزوده بیشتر از استان را فراهم خواهند ساخت.
نظر شما