تئورسین های جریان پانترکیسم در نسخه متفاوتی که برای شمالغرب کشور و علی الخصوص استان آذربایجان غربی پیچیدهاند، سربازان و پیاده نظام خود را حول محور دشمنی با کُردها، متحد وسازمان دهی نمودهاند و با تحریف تاریخ و وقایع، آنان را دشمن مشترک خود تعریف مینمایند.
این پیاده نظام دیروز که به لطف سکوت و یا خطای محاسباتی نهادهای تصمیم گیر کشور، امروز بر کرسی های مهم دولتی و حاکمیتی تکیه زدهاند در سخنان، حرکات و سکنات خود بدون ترس، دلهره و یا تپق زدن، آزادانه شعارهای هویت طلبی ترکی سر میدهند، بدون رعایت و حفظ حریم و تقسیمات کشوری از آذربایجان خیالی خود سخن میگویند و با پررویی شهروندان جمهوری اسلامی را مجبور به تکلم به زبان ترکی کرده و آشکارا به زبان ملّی کشور دهن کجی مینمایند.
آنان هر کجا لازم باشد از نام شهدا و اهل بیت پیامبر اکرم (ص) مایه میگذارند به طوریکه هرگاه از وقایع ابتدای انقلاب در شمالغرب و غرب کشور صحبت کنند و خون شهیدان را با آن بیامیزند میتوان با اطمینان گفت که نوک حمله و مرادشان، بردن شهروندان کُرد به گوشه رینگ و زدن برچسپ ضدانقلابی به آنان است، حربهای که روزانه در ادارات، سازمانها و گوشه و کنار این استان درحال تکرار است و شهروندان کُرد با آن آشنایی کامل دارند.
با ذکر این مقدمه باید به وقایع دیروز جلسه صحن علنی شورای شهر ارومیه بازگشت، در جایی که توماج وحید افشار در اعتراض به نقشه شرکت تاکسی اینترنتی "ماکسیم" که نام ارومیه را "ورمی" نمایش داده است تاریخ ۵۰۰ ساله ارومیه را با توهماتی که در سر دارد تشریح میکند و مجددا با تمسک به همان شیوهای که در مقدمه به آن ذکر شد از خون شهدا و وقایع ابتدای انقلاب سخن گفته و این اقدام را محکوم مینماید این درحالی است که خود او و برخی از اعضا و اکثر رسانههای ترک زبان در ارومیه به وجاهت و ساحت نام قانونی و رسمی " ارومیه" دهن کجی نموده و آن را " اورمو و یا اورمیه" خطاب و استفاده مینمایند!
باید گفت که تحرکات توماج وحید افشار برای عرض اندام و کاندیداتوری احتمالی در انتخابات مجلس شورای اسلامی درحالی آغاز شده است که او نیز میخواهد از شعله ور ساختن آتش قومگرایی در ارومیه به بهارستان راه پیدا کند و برای رسیدن به مرادخویش، شهر و منافع آن و امنیت کشور را به مخاطره میاندازد.
در تایید سخنان توماج، نقی کریمی رئیس شورا نیز برای آنکه از قافله عقب نماند از وضعیت ارومیه در ابتدای انقلاب میگوید، او گفته «که در آن سال ها بیش از ۹۰ درصد ارومیه توسط گروهک های ضدانقلاب اشغال شده بود و ما با نثار خون های زیادی آن را آزاد و پاکسازی نمودیم و اجازه نمی دهیم که کسی چپ به آن نگاه کند». نقی کریمی سپس گفته «البته در اکثر روستاهای کردنشین نیز ما مزار شهدا داریم و آنان نیز در این راه خون داده اند نمونه اش همین شهید سرلشکر خلبان ابراهیم زاده».
سخنان نقی کریمی اگر چه در ظاهر شاید بوی وحدت از آن به مشام برسد اما در واقع یادآوری این موضوع است که بخشی از جمعیت این شهر صاحب اصلی این انقلاب است، در این بین صادق توکلی مهر دیگر عضو شورا در اعتراض به سخنان نقی کریمی گفته است: «متوجه سخنان وحیدافشار به علت تکلم به زبان ترکی نشدهام اما نسبت به گفتمان شما اعتراض دارم اینکه شما به صورت موردی از شهدای کُرد نام میبرید قابل قبول نیست این نام بردن نباید برای توجیه انقلابی بودن یک طرف و یا ضدانقلاب بودن طرفی دیگر باشد، همه شهروندان این شهر برای دفاع از امنیت و خاک آن خون داده اند و امروز همگی باید برای توسعه همهجانبه آن تلاش نماییم، تمام شهروندان ارومیه صاحب اصلی این خاک اند و کسی حق ندارد خود را از دیگری ایرانی تر بداند».
اعتراض توکلیمهر در ادامه به صحبت اعضای شورا به ترکی بود که در یک سال گذشته بارها تکرار شده است او گفته که با وجودی که در زمان ریاستش بر کمیسیون سرمایه گذاریشورا در پروژه اوریاد توانسته بیش از هزار میلیارد تومان بازگشت سرمایه به شهرداری داشته باشد چرا امروز برای تعیین تکلیف آن به زبان فارسی تکلم نمیشود تا او نیز در جریان امر قرار گیرد!
این اعتراض که به مذاق سایر اعضا خوش نیامده است واکنش گلشن نوروزی را در پی داشته که گفته است «اگر صادق توکلیمهر زبان ترکی را نمیفهمد از کجا میداند که توماج چه گفته است».
توکلیمهر در پاسخ گفته «اگر بدانم هم همگی موظف هستیم در جلسه فارسی صحبت کنیم». در این بین مصطفی بهرام در اعتراض به توکلیمهر میگوید: «ما در این شهر ۹۰ درصد هستیم و شما ۱۰ درصد حق داریم ترکی سخن بگوییم».
توکلیمهر گفته که هر چند درصد باشیم باید حقوق و قانون رعایت شود و به زبان فارسی جلسات برگزار شوند. ساسان ابراهیم زاده دیگر عضو شورا نیز در پاسخ به ادعای کذایی مصطفی بهرام او را متهم به گفتن "چرت و پرت" نموده است. توکلیمهر و ابراهیم زاده با زیر سوال بردن استدلال این اعضا گفتهاند اگر بنا باشد هرکس به زبان مادری خود سخن بگوید ما نیز به زبان کُردی سخن خواهیم گفت و سپس با استمرار یافتن جلسه به زبان ترکی، آنجا را ترک گفته اند.
مصطفی بهرام در حالی که عنوان عریض و طویل پروفسوری را همراه اسم خود به یدک میبرد همنوا با دیگر سربازان پیادهنظام جریان پانترکیسم، میزان برخورداری شهروندان ارومیه از حق و حقوق شان را به درصد جمعیتی آنان نسبت میدهد، شیوهای آپارتایدی که هیچ جایگاهی در بنیان و اصول جمهوری اسلامی ایران ندارد، هرچند برهمین مبنای کذایی نیز در دوره سوم شورای شهر ارومیه در ترکییب ۹ نفره شورا ۵ عضو کُرد زبان حضور داشتند اما درب بر همین پاشنه انکار و تبعیض وتوهین آشکار به آنان میچرخید!
پایگاه خبری ارومنیوز، از رسانههای اصولگرای ارومیه در گزارشی در خلال سالهای شهرداری محمدحضرت پور، شهرداری ارومیه را مرکز ترویج و اشاعه قومگرایی معرفی نموده بود، در حالی که باندحضرت پور در مجموعه مدیریت شهری متلاشی شد اما راهی که او و اعوان و انصارش در فضای سیاسی اجتماعی ارومیه، گشود همچنان عابر پیاده دارد.
سیاست انکار سایر اقوام و ادیان غیر ترک در مناسبات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی شهر ارومیه و تا حدودی در تمام گستره استان همچنان با قدرت در حال پیشروی است و مشخص نیست چشم پوشی ناظران و تصمیم گیران ارشد استان و نظام بر چنین تحرکاتی تا به کی ادامه دار خواهد بود! شاید اندکی تامل در تغییر جبهههای دشمن و تحرکات نرم و سخت آنان در مرزها و فضای مجازی و رسانهای بتواند آدرسی صحیح پیش روی تئوریسین های ارشد نظام برای خشکاندن ریشههای پانیسم و هرگونهتلاشی برای انکار و سرخورده کردن شهروندان ایرانی بگذارد.
درنهایت باید گفت؛ در دوران رکودی که بر درآمد شهرداری ها حاکم است علی الخصوص شهرداری فربه و عریض و طویل ارومیه که در سالهای گذشته به مدد به کارگیریهای خارج از قانون و ضوابط، عملا بیش از ۷۰ درصد بودجه شهرداری را میبلعد و صرف حقوق پرسنل خود مینماید، شاید به حاشیه بردن شورا و کوبیدن بر طبل قومگرایی با انکار شهروندان کُرد، رویهای باتوجه به سکوت نهاهای نظارتی، کمهزینه و در عین حال رای جمع کن برای اعضای ترک زبان شورا باشد اما با اطمینان میتوان گفت دود این ترویج عریان آموزههای پانترکیسم و انکار دیگر شهروندان به چشم امنیت ملی کشور خواهد رفت و مسئله پانترکیسم دیر یا زود به اصلی ترین معضل امنیتی کشور تبدیل خواهد شد.
نظر شما