آینده روابط میان آمریکا و کردهای سوریه

سرویس جهان- به گفته برخی کارشناسان، آمریکا نمی خواهد اداره خودگردان کردی در شمال سوریه را به رسمیت بشناسد اما می تواند با حمایت از گفتگو میان کردها و دمشق زمینه را برای همزیستی مسالمت آمیز کردها و دولت مرکزی سوریه فراهم کند.

به گزارش کردپرس، آینده همپیمانی میان کردهای سوریه و آمریکا که بر پایه مبارزه مشترک با داعش بنا شده، همچنان نامعلوم است. عموم کارشناسان علت ناروشنی آینده روابط میان آمریکا و اداره خودگردان کردی در شمال سوریه را عدم وجود سیاست روشن و منسجم آمریکا در مورد سوریه می دانند.

مقامات آمریکایی همواره تاکید کرده اند که علت حضور نیروهای آمریکایی در کنار کردهای سوریه مبارزه با داعش است. هر چند دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا بعد از انتقال نیروهای آمریکایی- از شمال سوریه در سال 2019 و بعد از حمله ترکیه به کردها- به میدان های نفتی تحت کنترل کردها اعلام کرد که نیروهای آمریکایی برای محافظت از نفت آنجا آمده اند و قصد ترک این منطقه را ندارند.

مقامات آمریکایی همواره بر تاکتیکی و موقتی بودن حضور آمریکا در کنار کردهای سوریه تاکید کرده است و عملا نیز نشان داده اند که نمی خواهند تا ابد در کنار کردها باشند. شواهد این امر عدم پاسخ به درخواست کردها برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع به روی هواپیماهای ترکیه و خودداری از به رسمیت شناختن اداره خودگردان کرد سوریه است. این در حالی است که شورای دموکراتیک سوریه، شاخه سیاسی نیروهای دموکراتیک به رهبری کردهای سوریه در واشنگتن دفتر ثبت شده دارد.

کردهای سوریه که از حمایت طولانی مدت آمریکا یا حداقل مقابله این کشور با حملات ترکیه ناامید شده اند، هرچه بیشتر به دولت مرکزی سوریه نزدیک شده و پس از شدت گرفتن تهدیدهای ترکیه توافق نظامی با دمشق امضا کردند. در حال حاضر در بیشتر خطوط تماس نیروهای کرد با نیروهای ترکیه و شورشیان وابسته به آنکارا، نیروهای وابسته به دولت مرکزی حضور دارند.

دو کارشناس مسائل امنیتی و کردها نیز معتقدند کردها نباید روی حمایت بلندمدت آمریکا حساب باز کنند؛ آمریکا دیر یا زود سوریه را ترک خواهد کرد. ولادیمیر ویلگنبرگ، کارشناس مسائل کردهای سوریه که از نزدیک وضعیت آنها را رصد می کند و کتابی هم درباره ساختار سیاسی-نظامی کردهای سوریه منتشر کرده، به کردها توصیه کرده است وارد تعامل بیشتر با دمشق شوند.

آروند لوند، پژوهشگر موسسه سنچری که از نزدیک تحولات خاورمیانه بویژه ترکیه و سوریه را رصد کرده، معتقد است ممکن است کردهای سوریه با توافق با دمشق بتوانند به داوم ساختار سیاسی-نظامی خود امیدوار باشند.

ویلگنبرگ با اشاره به این که آمریکا در شمال سوریه بر مبارزه با داعش متمرکز شده، به وبسایت خبری نیوعرب گفت واشنگتن نمی خواهد اداره خودگردان کردی در شمال و شمال شرق سوریه را به رسمیت بشناسد.

او درباره ادامه حضور آمریکا در سوریه افزود: این مسئله به این بستگی دارد که چه جناحی یا چه کسی در آمریکا بر سر کار است؛ جو بایدن می خواهد نیروهای آمریکا در سوریه بمانند اما جمهوریخواهان و بویژه دونالد ترامپ بر خروج از سوریه اصرار می کنند.

آرون لوند نیز تاکید کرد آمریکا برای ایجاد یک شبه دولت در منطقه تحت کنترل اداره خودگردان کردی در شمال و شمال شرق سوریه تلاش نمی کند. او تاکید کرد حمایت سیاسی آمریکا از کردهای سوریه محدود بوده و آمریکایی ها قرار نیست ساختار سیاسی اداره خودگردان کردی را به رسمیت بشناسند.

هم آرون لوند و هم ولادیمیر ویلگنبرگ معتقدند که حالا که قرار نیست آمریکا ساختار اداره خودگردان را به رسمیت بشناسد بهتر است کردها تعامل سازنده با دولت مرکزی سوریه را بیشتر کنند.

لوند درباره علت احتمال موفقیت آمیز بودن همکاری کردها و دمشق گفت سوریه نمی خواهد ترکیه مناطق تحت کنترل کردها را تصرف کند و آمریکا نیز ظاهرا مشکلی با مذاکرات کردها و دمشق ندارد.

او با اشاره به این که آمریکا بهانه خوبی برای حضور در سوریه ندارد و انتخاب های زیادی هم برای پیشبرد امور در این کشور در اختیار ندارد، به واشنگتن توصیه کرد به موفقیت مذاکرات کردها و دمشق کمک کند زیرا کردها و دمشق طی این سالها با هم تعامل داشته و ممکن است با همزیستی مسالمت آمیز بتوانند مناطق تحت کنترل خود را به خوبی اداره کنند.

کد خبر 38090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha