به گزارش خبرگزاری کُردپرس، درخواست کمک برای مردم کُرد سوریه با آوارگی کردهای سوریه در مهرماه سال 98 شکل گرفت. مردم کُرد نوع دوست تصمیم گرفتند به هم زبانانشان در کشور سوریه کمک کنند که هلال احمر به میدان آمد تا کمک های مردمی را جمع آوری کند و به دست کردهای شمال سوریه برساند. از پنجم تا 14 آبان سال 98، 25 پایگاه در سراسر استان کردستان مستقر کرد و توانست حدود 151 میلیون تومان از این طریق جمع آوری کند اما حال سوال اینجاست این کمک ها در حال حاضر به کجا رسیده اند؟
سال گذشته پس از گذشت حدود دو ماه از جمع آوری کمک ها، مدیرعامل هلال احمر در گفت و گو با کُردپرس، علت تاخیر در کمک رسانی را بین المللی بودن آن دانست و عنوان کرد: ارسال این کمک ها به سوریه روند اداری دارد و باید این روند طی شود تا بتوان کمک ها را برای مردم سوریه ارسال کرد.
محمدباقر محمدی با بیان اینکه این کمک ها باید با دولت سوریه هماهنگی صورت گیرد که در شرف انجام است و باید روند اداری خود را طی کند اما درباره زمان دقیق ارسال مرسوله اظهارنظری نکرد و به ذکر در شرف بودن ارسال آن بسنده کرد.
حال پس از گذشت حدود 15 ماه از جمع آوری کمک های مردمی، شواهد حاکی از آن است که کمک ها همچنان به دست کُردهای سوریه نرسیده است.
کمک ها به لحاظ شرعی صرفا باید به دست مردم سوریه برسد
عزیزی، مدیر روابط عمومی هلال احمر کردستان در این باره به خبرنگار کُردپرس توضیح داد: ایران در حال حاضر به کُردهای سوریه به دلیل برخی جریانات سیاسی که در آن کشور رخ داده، دسترسی ندارد بنابراین تاکنون کمک ها به دست آنها نرسیده است.
او اضافه کرد: اما این مبلغ در حساب جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران است و به لحاظ شرعی در جای دیگری نمی تواند هزینه شود و این سازمان مکلف است کمک ها را صرفا به دست آنها برساند چرا که کمک ها به نام آنها جمع آوری شده است و قطعا باید به دست کردهای سوریه برسد.
151 میلیون تومان برای کُردهای روژئاوا جمع آوری شد
جبار رحمانی، معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر کردستان هم در گفت و گو با کُردپرس گفت: سازمان هلال احمر کردستان در زمینه امور بین الملل، پیش از جمع آوری کمک برای کُردهای روژئاوا، تجربه جمع آوری کمک برای شنگال و کُردهای ترکیه را هم داشته که موفقیت آمیز بوده است به همین دلیل بر اساس درخواست داوطلبان، سال گذشته هم در هنگام وقوع اتفاقاتی که برای روژئاوا افتاد، از سازمان هلال احمر کشور درخواست مجوز جمع آوری کمک شد و در نهایت 151 میلیون و 883 هزار و 743 تومان جمع آوری شد.
او با بیان اینکه در حال حاضر مبلغ جمع آوری شده در حساب جمعیت هلال احمر قرار دارد و دست نخورده است، ادامه داد: اما برای کمک های جمع آوری شده برای کُردهای سوریه شرایط متفاوتی پیش آمد، چرا که بحران پیش آمده برای آنان کوتاه مدت بود و با توجه به اینکه پروسه ای اداری برای رساندن کمک ها به دست آنها باید طی می شد که با کوتاه مدت بودن بحران مذکور و فروکش کردن آن، کار سخت شد و همچنین دسترسی به منطقه مورد نظر امکانپذیر نبود و دوری مسافت هم مزید بر علت شد.
رحمانی با اشاره به اینکه، یکی از قوانین جمعیت هلال احمر این است که با هر نیت و هدفی که خیر کمک می کند، باید در همان راستا مبلغ جمع آوری شده هزینه شود، افزود: استفتاء علمای اهل سنت و تشیع هم مبنی بر این است که چون کمک ها به نام کُردهای سوریه جمع آوری شده، جمعیت هلال احمر نمی تواند آن را در جای دیگری هزینه کند.
تصمیم گیری درباره نحوه هزینه کرد کمک های جمع آوری شده بر عهده افرادی است که صلاحیت دینی و شرعی دارند
رحمانی خاطرنشان کرد: اما در حال حاضر این کمک ها موضوعیتی ندارد و بحران مذکور پایان یافته است، بنابراین پول جمع آوری شده در حساب جمعیت هلال احمر دست نخورده باقی مانده است تا تکلیف آن روشن شود که در طول یک سال اخیر مکاتبه هایی با رئیس سازمان صورت گرفته و آخرین آن در تاریخ اول بهمن ماه امسال بوده و در آن ذکر شده به دلیل دوری مسافت و عدم دسترسی به آوارگان منطقه مذکور و همچنین شرایط خاص منطقه مورد مناقشه امکان هزینه کرد مبلغ جمع آوری شده فراهم نشد.
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر کردستان درباره اینکه تکلیف مبلغ جمع آوری شده در نهایت چه می شود، خاطرنشان کرد: این مسئله وارد بحث شرعی می شود و تصمیم گیری درباره آن در صلاحیت افرادی است که صلاحیت دینی و شرعی دارند.
گزارش/زیبا هوشمند
نظر شما