به گزارش کردپرس به نقل از شارپرس : چومان محمد حقوقدان عضو جنبش تغییر در مطلبی با عنوان « ماندن، کناره گیری و بایکوت »می گوید: راه حل بایکوت مجلس راه حل عجیب و غریبی است و نوعی تحریف و نفاق و ترس از پیگیریهای بعدی است . وگرنه اگر به پارلمان باور ندارید و آن را غیر مشروع می دانید نباید این مسئله را با بایکوت نشست ها ابرازکنید.
در مجموع ادامه روند فعالیت پارلمان اقلیم کردستان راه حلی غیرقانونی و خلاف مقررات است.
بر هیچکس پوشیده نیست حتی برای احزاب و نیروهایی که به صندوق رای و مردم باور داشتند ، هم اکنون که مهلت فعالیت قانونی پارلمات تمام شده است تمامی نمایندگان و فراکسیون هایی که به تمدید دوره فعالیت مجلس رای نداده اند بر سر دوراهی قرار گرفته اند.
راه حل اول: ماندن و ادامه فعالیت در پارلمان و تلاش برای آگاهسازی مردم و ادامه روند پارلمان با وجود همه ضعفها و فشارهای موجود. تا اندازاه ای این راه حل ضعیف و قابل انتقاد است چون اگر شما به ادامه روند فعالیت پارلمان رای نداده باشید هیچ قانون و منطقی ادامه این شیوه فعالیت را تایید نمی کند.
راه حل دوم: انصراف از عضویت در پارلمان
انصراف از فعالیت در مجلسی که دوره فعالیت آن تمام شده است و نامشروع است، و نمایندگان احزاب حاکم در تلاش برای بهره برداری شخصی بیشتری برای آینده هستند و احزاب حاکم در این دوره پارلمان بدون هیچ مانعی به هرآنچه خواسته اند رسیده اند و به همین دلیل این دوره تمدید شده و مایه ننگ است.
راه حل سیاسی و قانونی بایکوت
در این میان راه حل عجیب و غریبی طرح شده است« نه انصراف و نه ادامه فعالیت ، راه حل بایکوت »
من فکر میکنم این نوع راه حل تحریف واقعیت و ترس از پیگیری های بعدی می باشد، وگرنه اگر به اعتبار مجلس باور ندارید و آن را غیر قانونی می دانید، نباید آن را بایکوت کنید بلکه باید انصراف دهید. زیرا شما که از اساس با آن مخالف بودید و نمی بایست به تمدید فعالیت رای می دادید ، این شیوه بایکوت مادام که در اعضای پارلمان طرفدارانی داشته باشد در چارچوب اعتراض نمایندگان مورد بررسی قرار می گیرد و طبق ماده ۲۲ پیرو مصوبه داخلی بعد از سه بار عدم تشکیل جلسه متوالی یا ۵جلسه غیر مداوم، بعد از چند راه حل قانونی، رئیس پارلمان می تواند این مورد را به رای بگذارد و به عضویت آنها خاتمه دهد ، در این صورت جانشینان آنها طبق قانون به کارگماشته می شوند. این راه حل تا حدی بستگی به رای و نظر رئیس مجلس دارد که آیا قصد دارد این مورد را به رأی بگذارد یا نه؟ زیرا این اختیاری است که رئیس مجلس دارد می تواند آن را هم بکار نگیرد!
نظر شما