به گزارش کردپرس، محمد اشرفی با بیان این مطلب تاکید کرد: این کسری آب نشان دهنده رشد مصرف بی رویه آبهای زیر زمینی در سالهای اخیر است و باید حتما از این موضوع جلوگیری شود.
او با اشاره به این که ۳۷ هزار و ۶۳۰ حلقه چاه مجاز دارای پروانه بهره برداری در آذربایجان غربی وجود دارد در گفت و گو با صدا و سیمای استان گفت: ۸۹ درصد معادل ۳۳ هزار و ۳۶۵ حلقه از این تعداد چاه در بخش کشاورزی مصرف میشود و تا پایان سال گذشته در استان بیش از ۹ هزار و ۲۵۰ مورد نصب کنتور انجام شده است که امسال نیز ۲۱۴ دستگاه کنتور روی چاههای استان نصب شده است.
در همین راستا رئیس گروه احیا وتعادل بخشی شرکت آب منطقه ای استان نیز با بیان اینکه اما ۳۴ هزار حلقه چاه غیر مجاز نیز بعد از سال ۱۳۸۵ حفاری شده اند که جز اولویتهای شرکت آب منطقهای استان برای برخورد و انسداد قرار دارند، گفت: ۲۶ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه وجود دارد که تاریخ حفر و بهره برداری آنها به قبل از سال ۱۳۸۵ باز میگردد وآنها مشمول قانون تعیین و تکلیف چاههای فاقد پروانه میشوند.
عاشوری تاکید کرد: البته به شرط ضرر نرساندن به منابع مجاور و اجرای آبیاری تحت فشار و نصب کنتور به آنها پروانه بهره برداری تعلق میگیرد.
او با بیان این که سال ۱۳۹۴ که شروع طرح احیا و تعادل بخشی است تا پایان سال ۱۴۰۰ در استان ۶ هزار و ۲۶۹ حلقه چاه با حجم صرفه جویی ۸۵ میلیون متر مکعب مسدود شده اند اظهار کرد: در شش ماهه نخست سال جاری نیز بیش از ۳۰۷ حلقه چاه غیر مجاز با صرفه جویی آب بیش از ۲ میلیون متر مکعب پر و مسدود شده است.
نظر شما