بهگزارش کردپرس، از میراثفرهنگی، علی خورابلو در این بیان کرد: در سالهای گذشته از طریق مکاتبات و برگزاری جلسات با مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری تلاش شده است تا وضعیت مالیکت و واگذاری بناهای قاجاری کوشک عزتاللهخان، شهربانی و دارایی در این شهرستان تعیین تکلیف شود تا اقدامات لازم برای حفاظت، احیا و بهرهبرداری این آثار تسریع شود.
او ادامه داد: اما تاکنون از طرف مالکان این مجموعهها همکاری مناسبی انجام نشده و این امر موجب استهلاک و فرسودگی بیش از پیش آثار تاریخی به عنوان پشتوانههای فرهنگ معماری، اجتماعی و تاریخی منطقه شده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ماکو با اشاره به مصوبات هیئت دولت مبنی بر واگذاری بناهای باارزش تاریخی به صندوق حفظ، احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی کشور افزود: در این راستا بهدلیل هزینهبر بودن نگهداری، حفاظت و مرمت آثار تاریخی و در راستای جلب سرمایهگذاریهای بخش خصوصی برای حفظ، احیا و بهرهبرداری چنین آثاری هیئت دولت وارد عمل شده و تاکنون در سایر استانها بناهای میراثفرهنگی از طریق مزایده به بخش خصوصی واگذار شده و پس از مرمت با کاربری تاسیسات گردشگری وغذاخوری و ... مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند.
او گفت: طبق مصوبه دولت بناهای شهربانی و دارایی، بانک ملی، شیرخورشید و کلاهفرنگی ماکو هم با حفظ مالکیت مالکان در اختیار صندوق حفظ و احیا قرار گرفته که پس از برگزاری چندین مزایده در سال ۱۳۹۹ شرکت هلدینگ هتلهای بینالمللی ماهان با برنده شدن در مزایده و در بهار ۱۴۰۰ ابنیههای موسوم به پردیسان ماکو را تحویل گرفت.
رئیس کارگروه میراثفرهنگی ماکو تصریح کرد: متاسفانه تاکنون دستگاههای مالک این بناها به دلیل عدم صراحت پاسخگویی در واگذاری و تحویل زمین به سرمایهگذار مانع تحقق امر حفظ، احیا و بهرهبرداری شدهاند، که امید است با همکاری مسئولان اعم از فرماندار ماکو و نمایندگان مجلس در پیگیری مصوبات سفر استاندار شاهد برونرفت از مشکل چندین ساله نجات آثار تاریخی در این شهرستان باشیم.
نظر شما